Gönderen Konu: lpg ile ilgili yardımcı olurmusunuz ?  (Okunma sayısı 1423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
lpg ile ilgili yardımcı olurmusunuz ?
« : Aralık 10, 2012, 14:18:33 »
arkadaşlar 1 hafta önce auris 1.6 elegant aldım, yapmış oldugum testler göre aracım 32 kuruş yakıyor sehir içinde daha uzun yol yapma sansım olmadı,,, sizce lpg taktırmalımıyım ?

Toyota Club Türkiye

lpg ile ilgili yardımcı olurmusunuz ?
« : Aralık 10, 2012, 14:18:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg ile ilgili yardımcı olurmusunuz ?
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2012, 14:36:24 »
Bu arabayı ne kadar sıklıkla kullandığına bağlı.Şayet ayda 2 depo benzin harcıyorsan taktır.Ama 1 depo filan gidiyorsa konforun tadını çıkar boşver lpg yi ki zaten fiyatlar artık delirmiş durumda :(
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2012, 14:44:12 »
ayda 1 depo anca bitirebiliyorum işim nedeni kendi arabamı fazla kullanamıyorum,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2012, 14:52:26 »
arkadaşlar 1 hafta önce auris 1.6 elegant aldım, yapmış oldugum testler göre aracım 32 kuruş yakıyor sehir içinde daha uzun yol yapma sansım olmadı,,, sizce lpg taktırmalımıyım ?

aracın yılını yazmamışsın ancak sıfır aldıysan tüketim değerleri zaten biraz daha düşer. 2.el almış olsan bile bu tüketim verisi gayet iyi bence.. benim arac mmt, yazın 8, kışın 8.5 yakıyor ona rağmen taktırmadım:)yaşadığın şehrin iklimi, kullanım mesafen de önemli bu konularda ama ayda bi depo anca bitiriyorsan lpg nin kendini amorti etmesi uzun sürecektir. Arabayı da uzun yıllar tutmayacaksan elinde kendini amorti edip kara geçirmesi, benzinin konforundan mahrum kalman vs sebebiyle ben taktırma derim..

Sonuç olarak bu kişisel bi karar..Arabaya  haftasonları keyif için biniyorum bu sebeple lgt taktırmadım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2012, 14:59:53 »
aracım 2007 model :) bende hafta sonları keyif icin biniyorum ama hafta içi sirket arabasını ( dizel ) kullanıyorum hafta sonları benzine o kadar para vermek ıstemiyorum :) ayrıca aracı alalı 1 hafta oldu gercekten cok konforlu cok muthiş bir arac,,, lpg taktırmak ıstesem hangi markayı tavsiye edersiniz pek i ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir Tek Toyotam Olsun Bana Bişey Olmazz... :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2012, 18:07:03 »
Bende aracıma AKL marka lpg taktırdım 50-55 kurus yakıodu şehiriçinde lpgden sonra 20 -24 kurus arası yakıo seninki az yakıo bence değmez bu şekilde yakıyosa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 10, 2012, 18:36:13 »
Eğer verdiğiniz veri şehiriçi tüketim ise taktırmayın, ben de 1,33 var ş.içi LPG de 24,5 krş yakıyor zavoli marka, arkadaşta 1.6 auris var prins marka oda 25 Krş yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2012, 18:54:04 »
evet vermiş oldugum veri sehir içi yakıt tuketimi :) bu arada istanbulda kullanıyorum arabayı ama ben fazla yuklenmeden sakın kullanıyorum belki yuklensem dahada cıkıcak tuketim musait bi zamanda biraz yuklenıcem bakalım bu efer e olucak :)
birde bu motorlara her marka lpg uyuyormu ? brc marka lpg den fiyat aldım 1.550 tl dediler cok geldi bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2012, 19:28:03 »
merhaba benim 2011 1.6 geçen yıl 19.000 km.de brc taktırdım 38 Lt. lpg ile yaklaşık 430 km. yol yapıyor. şimdi 39.000 km.de bi problem yada arızayla karşılaşmadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 10, 2012, 21:38:37 »
zavoliyi 1400 e taktırdım, gaza ayağının altında yumurta varmış gibi basarsan benzin yakmıyor doğru ama azıcık basınca baya yakıyor, %40 tasarruf ediliyor
LPG de ama bagaj ciddi küçülüyor eğer yılda 15 bin gibi bir km yapıyorsanız taktırmayı düşünün 35 krş yaksanız ortalama benzinde, %40 düşünce 21 krş yakarsınız. yaklaşık yılda da 3000-3150 TL.arasında ekonominiz olur ilk taktırma ruhsat işletme düşün ilk yıl bile karda olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 10, 2012, 21:41:11 »
verdiğiniz bilgi için tesekkur ederim tumucin bey,,,  peki zavoliden memnunmusunuz ? tavsiye edermisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 10, 2012, 21:43:10 »
henüz 2 bin yaptım e.şehirde taktırdım şimdilik bir sıkıntı yok, inşallah da olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2012, 23:29:10 »
Kesinlikle taktırın derim. Farkı göreceksiniz. Artık yeni nesil lpg sistemleri ile sorun yaşamanız çok zor bir ihtimal ve toyota lpg dönüşümleri konusunda en verimli marka. Hangi marka sistem olursa olsun ben sorunla karşılaşan duymadım. Lpg dönüşümünden sonra da yakıt aldığınız yerlere dikkat ederseniz ve bakımı ile sarf malzemelerini (filtre vs.) zamanında değiştirirseniz sorunsuz bir şekilde binersiniz. Ben BRC kullanıyorum ve çok memnunum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2012, 10:27:21 »
Siz karar vermişsiniz zaten lpg uygulamyı ancak fiyatına çok fazla taklımadan servisi olan ve kendini ispatlamış markalar tercih etmeniz en doğrusu olur.Hesap yaparken lpg sistemine vereceğiniz para ve muayane ücretiz sızdırmalık terti filan gibi masraflarıda göz önüne alırsak ödediğiniz parayı tasarruf etmeniz 2 yıl gibi bir süre oluyor.Hayırlısı olsun.Forumda ve çevremde gördüğüm kadarı ile en çok tercih edilen lpg sistemi BRC ki bende corollaya brc bağlatmıştım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2013, 23:23:57 »
Aracınız hayırlı uğurlu olsun..
Sene de 15000 km yapıyorsanız mutlaka lpg taktırmalısınız.Önceki aracımda atiker vardı..Eşim versoya ısrarlarımla lpg taktırdı ve çok memnun kaldı.Versodan sonraki aracı avensis.Bu yıl 10000 km de avensis test aracı aldı ve ertesi gün koşa koşa lpg taktırmaya gitti :) Aynı şekilde 2012 auris elegant aldım ve 3. gün lpg taktırdım.Biz çok memnunuz.En uyumlu marka hangisi derseniz prins derim. Verso, avensis ve auris de prins denedik.Söke de harika bir ustamız var ve toyotalarla en uyumlu lpg nin prins olduğunu söylüyor. Simit tank stepneyi devre dışı bırakıyor ancak bagajdan tasarruf etmiş oluyorsunuz..