Gönderen Konu: 2008 corolla ısıtma problemi  (Okunma sayısı 1117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 corolla ısıtma problemi
« : Aralık 09, 2012, 17:38:12 »
merhaba arkadaşlar son zamanlarda kafamı bozan çözemediğim bir problem ısıtma !

aracım 2008 corolla motor ne kadar ısınırsa ısınsın 200 km de yol yapsam değişen bişey yok kalorifer sıcak üflemiyor

bu gün kalorifer peteğine giden motorun arka kısmındaki borulara baktım araç çalışırken sıcak sorun yok ama niye sıcak üflemediğini çözemedim

aklıma kalorifer peteğinin tıkanmış olma ihtimali geliyor ama daha 3-4 yaşındaki bir arabada heleki toyota da inanmak istemiyorum böyle bir şeye

bana en yakın servis 100 km civarı bir mesafede olduğundan gitmeye üşeniyorum konu hakkında fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok

makbule geçer

Toyota Club Türkiye

2008 corolla ısıtma problemi
« : Aralık 09, 2012, 17:38:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla ısıtma problemi
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2012, 17:44:41 »
Motor ısındığı halde kaloriferin çalışmaması çok ilginç doğrusu.Belki sıcak soğuk ayarında bi yanlışlık yapıyorsunuzdur.Tekrardan bi kontrol edin derim.Eğer gerçekten sorun varsa bunun için bence servise gitmeye gerek yok.Tanıdığın iyi bir ustadan yardım alabilirsin.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2008 corolla ısıtma problemi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2012, 18:43:31 »
kalorifer çalışıyor ama sıcak üflemiyor anlayamadım gitti 4 yaşındaki bir arabada ilginç

hız ayarını 4 konumuna getiriyorum kırmızının en dibine vuruyorum hararet göstergesi ortada olsa dahi hiç bir sıcaklık yok

şöyle diyim mavi kısma getirdiğim zaman daha soğuk oluyor arada belki 1-2 derecelik bir sıcaklık farkı var ama yine sıcak değil

bide ayaklara üfleme konumuna aldığımda ortadan gelen havadan biraz daha sıcak üfleyebiliyor bu da başka ilginç bir şey