Gönderen Konu: Sonunda 120000 bakımını yaptırdım  (Okunma sayısı 1515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Sonunda 120000 bakımını yaptırdım
« : Aralık 09, 2012, 16:42:49 »
Merhaba arkadaşlar dün 2005 e12 corollamın 120000 bakımını yaptırdım.Uzun zamandır yaptırmayı olanlıyordum ama kısmet olmamıştı bir türlü.Belki merak eden arkadaşlarımız olur diye yaptığım harcamalarla ilgili bilgi vermek istiyorum.
Mekanik parçaları yetkili servisten aldım kalem kalem yazıyorum tutarlarını

Hava filtresi                   36.68 TL
Buji   4 adet 8.28*4       33.12TL
Yağ filtresi                     16.79TL
Karter tapa contası        1.89TL

KDV Dahil          104.41 TL

Bunların dışında dışarıdan
4 litre castrol 10w40 yağ aldım 60 TL ye(Elimde 1 lt vardı)
2 adet 0.5 litre castrol dot 4 fren hidroliği aldım 16 Tl*2   den 32 Tl
                                                            Toplamda 92 Tl tuttu

İşçilik olarakta 95 lira verdim genel bakım yapıldı tekerlerin sökülüp balata disk kontrolü,diğer kısımların incelenmesi vs. Bakımın toplam maliyeti 292 lira oldu.Ancak kafama takılan bir nokta var debriyaj hidroliği kutusu yok yada bulamadık  :islik:  Ortak sanırım diye düşündük çünkü fren hidrolik kutusu 0.75 lt hidrolik aldı.Serviste bu kadar yazıyordu faturaya.Bunun dışında baskı balatamızın artık yavaş yavaş ömrünü tamamlamak üzere olduğunu,disklerimizin hiç değişmemesine rağmen iyi durumda olduğunu(3 kere arka balata,2 kerede ön balata değişti şimdiye kadar) öğrenmiş olduk.Buna ek olarak soğutma sıvısının ise değişmemesine rağmen durumunun gayet iyi olduğunu(fabrika çıkışı 160000 km ömrü varmış) ölçümlerde gördük.Sadece debriyaj hidroliği konusu havada kaldı.Buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.130000 bakımınıda olurda yaptırırsam yine bu şekilde yazacağım yapılanları.Herkese iyi günler :)

......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Sonunda 120000 bakımını yaptırdım
« : Aralık 09, 2012, 16:42:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda 120000 bakımını yaptırdım
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2012, 20:32:07 »
Güle güle km yap Ertan bey.evet ben de 90000 km fren hidroliğini değiştirmiştim ve yanılmıyorsam servis debriyaj ile ortak demişti öyle hatırlıyorum.siz de serviste yaptırdınız galiba.ama ben yağı 5 30 mobil koymuştum buralarda kış sert geçiyor daha iyi olur dem,ştim bir sorun da olmadı hatta daha iyi oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2012, 20:39:48 »
Güle güle km yap Ertan bey.evet ben de 90000 km fren hidroliğini değiştirmiştim ve yanılmıyorsam servis debriyaj ile ortak demişti öyle hatırlıyorum.siz de serviste yaptırdınız galiba.ama ben yağı 5 30 mobil koymuştum buralarda kış sert geçiyor daha iyi olur dem,ştim bir sorun da olmadı hatta daha iyi oldu
  Yok dışarıda yaptırdım.Bütün parçaları kendim aldım.Buji hava filtresi vs servisten diğerlerini(hidrolik ve yağ) dışardan aldım.Serviste 600 lira falan tutardı muhtemelen bu bakım.Yarı yarıya hallettim ben.Debriyaj ve fren hidroliği ortak kutudan alıyormuş demek eminsiniz değil mi bu konuda?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2012, 22:22:22 »
  Yok dışarıda yaptırdım.Bütün parçaları kendim aldım.Buji hava filtresi vs servisten diğerlerini(hidrolik ve yağ) dışardan aldım.Serviste 600 lira falan tutardı muhtemelen bu bakım.Yarı yarıya hallettim ben.Debriyaj ve fren hidroliği ortak kutudan alıyormuş demek eminsiniz değil mi bu konuda?

Serviste usta öyle demişti  yanlış hatırlamıyorsam.büyük ihtimal doğru hatırlıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2012, 23:40:07 »
Serviste usta öyle demişti  yanlış hatırlamıyorsam.büyük ihtimal doğru hatırlıyorum...
   Anladım teşekkürler  :)