Merhaba arkadaşlar dün 2005 e12 corollamın 120000 bakımını yaptırdım.Uzun zamandır yaptırmayı olanlıyordum ama kısmet olmamıştı bir türlü.Belki merak eden arkadaşlarımız olur diye yaptığım harcamalarla ilgili bilgi vermek istiyorum.
Mekanik parçaları yetkili servisten aldım kalem kalem yazıyorum tutarlarını
Hava filtresi 36.68 TL
Buji 4 adet 8.28*4 33.12TL
Yağ filtresi 16.79TL
Karter tapa contası 1.89TL
KDV Dahil 104.41 TL
Bunların dışında dışarıdan
4 litre castrol 10w40 yağ aldım 60 TL ye(Elimde 1 lt vardı)
2 adet 0.5 litre castrol dot 4 fren hidroliği aldım 16 Tl*2 den 32 Tl
Toplamda 92 Tl tuttu
İşçilik olarakta 95 lira verdim genel bakım yapıldı tekerlerin sökülüp balata disk kontrolü,diğer kısımların incelenmesi vs. Bakımın toplam maliyeti 292 lira oldu.Ancak kafama takılan bir nokta var debriyaj hidroliği kutusu yok yada bulamadık

Ortak sanırım diye düşündük çünkü fren hidrolik kutusu 0.75 lt hidrolik aldı.Serviste bu kadar yazıyordu faturaya.Bunun dışında baskı balatamızın artık yavaş yavaş ömrünü tamamlamak üzere olduğunu,disklerimizin hiç değişmemesine rağmen iyi durumda olduğunu(3 kere arka balata,2 kerede ön balata değişti şimdiye kadar) öğrenmiş olduk.Buna ek olarak soğutma sıvısının ise değişmemesine rağmen durumunun gayet iyi olduğunu(fabrika çıkışı 160000 km ömrü varmış) ölçümlerde gördük.Sadece debriyaj hidroliği konusu havada kaldı.Buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.130000 bakımınıda olurda yaptırırsam yine bu şekilde yazacağım yapılanları.Herkese iyi günler