Gönderen Konu: klimadan gelen toz kokusu  (Okunma sayısı 6692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
klimadan gelen toz kokusu
« : Aralık 09, 2012, 16:16:10 »
selam arkadaslar bir problemim vardi klimayi calistirinca yogun bir toz kokusu geliyor iceri,, arabada polen filtresini hava filtresini yeni degistirdim fakat yine toz  geliyor daha baska yapabilecek bir sey varmi acaba

Toyota Club Türkiye

klimadan gelen toz kokusu
« : Aralık 09, 2012, 16:16:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: klimadan gelen toz kokusu
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2012, 16:23:00 »
selam arkadaslar bir problemim vardi klimayi calistirinca yogun bir toz kokusu geliyor iceri,, arabada polen filtresini hava filtresini yeni degistirdim fakat yine toz  geliyor daha baska yapabilecek bir sey varmi acaba
hava kanalları bakteri üretebiliyor bu yüzden dezenfekte edilmesi lazım. bazı ürünler bunun için. kendiniz de uygulayabilirsiniz ama klima tamircisi belki ustalıkla yapar. polen filtresinin olduğu yerden, sanırım, bu ürünü sıkıp klima bir müddet sıcak ve soğukta en yüksek hızda çalıştırılıyor, sıkıntı kalmıyor. benim de başıma gelmişti. klima dezenfektanı diye arayın bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ynt: klimadan gelen toz kokusu
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2012, 17:15:56 »
İlaçlı temizlikten önce filtrenin olduğu yeri ve hava kanallarını mümkün olduğu kadar kuvvetli bir elektrik süpürgesiyle temizleyin ki çamur oluşmasın.

Klima soğutmadayken iç peteklerde yoğuşma olur. Bu nedenle petek nemlidir ve ince toz yapışmasına elverişlidir. bu toklarda çeşitli bakteri ve mantarlar oluşabilir. Kokuyu bunlar yapar. Bu durumda peteğin havalandırma kanallarından sıkılan dumanlarla temizlenmesi mümkün olmaz. Doğrudan peteğe uygulanacak kimyasallarla giderilir. Biraz daha zor işlemdir. Yapabilirim diyorsanız youtube da corolla klima temizliği diye aratın. Birkaç video var. Matkapla küçük bir delik açılıp ilaç püskürtülen en kalıcı çözüm. Ona bir bakın.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...