Gönderen Konu: Albea 1.3 multi jet EGR Sistemi iptalimi?  (Okunma sayısı 2292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Albea 1.3 multi jet EGR Sistemi iptalimi?
« : Aralık 09, 2012, 00:30:17 »
Arkadaşlar bugün birtane müşterimin albeası üzerine sohbet ediyordum motorun üst tarfında bir adet soket vardı egr soketimi artık bilmiyorum katalitik konvantörmü öyle birşey demişti onu iptal ediyormuş ve araba iyi gidiyormuş yakıttıda az yaktırıyormu araç iyi gidiyor diye.Benim 2004 model albea dada varmış aynıısından tuttuk çıkardık araç gerçekten hızlı gitmeye başladı sanki boğazı tıkalıydı ve boğazını temizledik gibi bir hız diyebilirim abartmıyorum.
Öğrenmek istediğim, bu işlemin araca motora başka bir aksama zararı olablirmi? Daha çok yakıt yakabilirmi? Yada birşeylerin ömrünü kısaltıyor olablirmi? Taksiciler genellikle böyle yapıyormuş onada taksici öğretmiş.

DEBİMETRE - HAVA AKIŞ METREsi söktüğüm soket buna aitmiş iç açıcı şeyler duymadım başka sitelerde ama bakalım bilgisi olan tct li varmı.

Toyota Club Türkiye

Albea 1.3 multi jet EGR Sistemi iptalimi?
« : Aralık 09, 2012, 00:30:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Albea 1.3 multi jet EGR Sistemi iptalimi?
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2012, 01:14:49 »
egr iptal olunca hafif bir performans artışı olur ancak bunu siz hissedemezsiniz.  :D astramda iptal suanda yakıt hafif artıyo onuda anlayamıyorsunuz ama performansta ona göre çok az artıyor. en ufak zararıda yok
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Albea 1.3 multi jet EGR Sistemi iptalimi?
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2012, 01:20:54 »
egr değilmiş zaten debimetre diye bir şeymiş.performans değişti hissedilir şek,lde hemde multijetler 2.5 den sonra sanki ataklaşıyor ama bunu söknce sanki daha erken hızlanıyr gbi gelfi bana az devirde çok ız 3 bn deviri beklerken vites değişimi için şimdi 2.5 devrde vites değiştiriyorum okadar etkiledi abartısız.