Gönderen Konu: plaka değiştirme  (Okunma sayısı 9738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
plaka değiştirme
« : Aralık 08, 2012, 13:54:48 »
aracımın plakası 34 fakat amasyada ikamet ediyorum malum plaka 34 olduğu için trafik sigortası çok fazla çıktı amasyayay göre aracımın plakasının nasıl 05  yapabilirim bu konuda bilgisi olan varı m

Toyota Club Türkiye

plaka değiştirme
« : Aralık 08, 2012, 13:54:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: plaka değiştirme
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2012, 14:13:29 »
aracımın plakası 34 fakat amasyada ikamet ediyorum malum plaka 34 olduğu için trafik sigortası çok fazla çıktı amasyayay göre aracımın plakasının nasıl 05  yapabilirim bu konuda bilgisi olan varı m

Merhaba,

Araç satışı yaparken plaka değişikliğini bildirmediyseniz amasya da tekrar satış yapmanız gerekmektedir.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2012, 14:28:47 »
Tekrar satışa gerek yok diye biliyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2012, 14:41:58 »
noter satışı yaparken plaka değişikliğini bildirmeniz gerekiyordu eğer bildirmediyseniz tekrar satış yapmanız gerekcek bir kişinin üstüne.Benim arabada 16 idi 3 ay önce aldım 34 yaptım tabi trafik sigortası 380 den 560 tl ye çıktı:)))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2012, 16:47:39 »
noter satışı yaparken plaka değişikliğini bildirmeniz gerekiyordu eğer bildirmediyseniz tekrar satış yapmanız gerekcek bir kişinin üstüne.Benim arabada 16 idi 3 ay önce aldım 34 yaptım tabi trafik sigortası 380 den 560 tl ye çıktı:)))

Mustafa bey 34 istanbul plaka araçların zorunlu trafik sigortası şu an 360 TL diye biliyorum.. aynı zamanda bu fiyat ilk kez yapıldığında, sonraki yenilemelerde hasarsızlık varsa fiyat da kademe kademe düşüyor..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2012, 17:33:54 »
sigorta fiyatlarına bak 800 liraya kasko ve sigorta yaptırdım geçen hafta afyon plaka aracıma .
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2012, 14:49:47 »
Şu an 240 lira maliyeti var sana plaka değiştirmenin öncelikle bundan haberin olsun. Ve aracı da tanıdık birisine sat ve geri satın al ve alırken de plaka değiştirmek istediğini söyle ondan sonra değiştirebilirsin...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2012, 15:43:43 »
plaka değişikliği için ikamet bildiriminden sonra 30 gün süre vardır. Bu süre içerisinde değişiklik yapmadıysanız değişiklik için tek bir yol var oda evliyseniz eşinize arabayı noter satışı yapmak ve tekrar 30 gün içerisinde tescil büroya gidip plaka değişikliği için müracaat etmek. Noter masrafları ve tescil belgesi masrafı var miktar konusunda sizi yanıltmak istemiyorum ama 250 TL'yi bulur tahminimce. Tabi özel bir plaka düşünmüyorsanız.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2012, 16:25:15 »
eğer şuan ikametiniz amasya da ise satış yapmaya gerek yok benim bildiğim kadarıyla. Amasya daki trafik tescil bürosuna gidip sorun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2012, 16:47:27 »

Mustafa bey 34 istanbul plaka araçların zorunlu trafik sigortası şu an 360 TL diye biliyorum.. aynı zamanda bu fiyat ilk kez yapıldığında, sonraki yenilemelerde hasarsızlık varsa fiyat da kademe kademe düşüyor..
ben arabayı aldığımda plaka değişikliğinden önce mecburi sigorta yaptırıyorsun 380 tl ye yaptırdım sonra plakayı 34 yaptım artı 170 tl daha ödedim.zam geldi ve hatta sunu söyleyeyim bir arkadasım 1998 model tipo aldı 520 tl ye yaptırdı sigortasını

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2012, 21:22:01 »
aracın noterden satısını yaparken soruyorlar üstündeki plaka mı kalsın yoksa ikamet ettiginiz Mernis te gözüken adresinizmi diye.
Sİz in aracınız 34 plaka ise ikametgah  adresiniz nere gözüküyorsa ya oranın plakası olacak yada 34 kalacak.
İkamet etmediginiz bir yerin adresini yapmak isterseniz ancak o durumda orda adresi bulunan bir yakınınıza satış  sonrada geri üzerinize almanız gerekir.
Amasyada ikamet ediyorsanız tescile giderek aracımın olakasını değiştirmek istiyorum demeniz yeterli.Gene 100 -200 tl ye yakın bir masraf cıkar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2012, 23:00:06 »
ben arabayı aldığımda plaka değişikliğinden önce mecburi sigorta yaptırıyorsun 380 tl ye yaptırdım sonra plakayı 34 yaptım artı 170 tl daha ödedim.zam geldi ve hatta sunu söyleyeyim bir arkadasım 1998 model tipo aldı 520 tl ye yaptırdı sigortasını

çok ilginç gerçekten de.. her şirket kendi kafasına göre mi fiyat belirliyor nedir..
bu ayın 29 unda benim kasko da trafik sigortası da yenilenmesi gerekiyor.. geçtiğimiz cuma arabamı ilk bakımına götürdüğümde arabanın bakım işinin bitmesini beklerken sigorta bu yıl ne kadar olacak diye sigorta acente bölümüne de uğradım.. trafik sigortasının hasarsızlıktan dolayı 308 TL olacağını söylediler geçen sene arabamı aldığımda trafik sigortasını yapan sigorta şirketi bu.. arabam 2012 astra.. yeni yapılan ne kadar diye sorduğumda ise 360 TL olduğunu söylediler.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 10, 2012, 10:27:45 »
sigorta şirketleri tabiki farklı fiyatlar veriyor benim biraz farklı olmasının nedeni zeyilname yaptırmak oldu ki mecburen yaptırdım yani plaka değişikliği sonrası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2012, 21:38:16 »
Plaka değişikliği için illaki satış yapmanıza gerek yok. Şırnakta öğretmenlik yaparken araç almıştım. 73 plakaydı doğal olarak. Çanakkaleye geldikten sonra ikametgah değişikliği yaptım. Şöförler odasına gittim, ikametgah değişikliğinden dolayı plakamı değiştirmek istediğimi şöyledim, evrakları doldurduk, trafik tescile gittim, yeni plakamı bastılar, eskisini aldılar ve plakamı değiştirmiş oldum. Şöförler odasına para verdik, ruhsat ve plaka için para verdik başka da para vermedik :)

Satış yapmanıza gerek yok. İkametgah için 1 aylık süre var. Bu süreyi aşmışsanız, etik olmasa da ikametgah değişikliği ile bunu halledebilirsiniz. Zannımca il içindeki ikametah değişikliğinde bile plakayı değiştirebilirsiniz. Önemli olan yeni ikametgahınız. Eskisi problem değil.  ;)
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı