Gönderen Konu: debriyaj takımı  (Okunma sayısı 6553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
debriyaj takımı
« : Temmuz 01, 2008, 08:23:35 »
geçen sanayiye gittim ilk defa birisinin tanıdığı bi özel full servis varmış. temiz adamlar dedi. güvendik bilmiyorum iyi mi yaptık dostlarım.
1 . viteste kalkışlarda yarım debrijayda sütme sesi gibim bi ses geliyodu
usta arabaya bindi. gaz debrijaj gibim bi şey yaptı birden yanık kokusu sardı etrafı debrijay kaçırıyo dedi
bende nasıl olur arabanın çekişi iyi dedim
idare eder istersen biraz daha dedi.
bende ağzımdan çıktıya değiştir lafı değiştirttim. yedek parçacıda asko aisin diye bi set aldım 165 YTL'ye parçacı serviste aynısını takıyor. dedi. inandık aldık. hepsi 315 YTL'ye maloldu.
tecrübeli dostlar fikrinizi bekliyorum.
acaba iyimi yaptık yoksa usta bizi yanılttımı.
ayrıca düşük devirde hafiften silkeleme yapıyodu ben debriyajı değitirince gider sandım şimdi iyi gibi ama yine hafiften silkeleme yapıyo.
saygılar.....

Toyota Club Türkiye

debriyaj takımı
« : Temmuz 01, 2008, 08:23:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj takımı
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 09:36:50 »
Selam Bekir bey,
 Eski debriyaj ve baskının kaç km.de olduğunu yazmamışsınız.Debriyajın kontrolu için, El fireni iyice çekilir,Birince vitese takılır ve normal kalkış yapılır.Eğer motor stop ederse debriyajda herhangi bir kaçırma yoktur.Motor çalışmaya devam ederse debriyajda kaçırma var demektir.Ancak bu kontrolu her zaman yapmak doğru değildir.Baskı ve balata zorlanır.Ustanız zannedersem balatadan koku gelecek kadar yarım debriyajla baskı ve balatayı zorlamış ve yanık kokusu gelmiş.O kadar zorlamaya hiç gerek yoktur.Aracınız normal olarak giderken silkeleme yapmaması gerekir.Debriyaj kaçırması daha çok ilk kalkış yaparken silkeleme yapar. Örneğin; 3000 devirde 100 km.sürat yaparken, aynı devirde süratiniz düşer.Dolayısıyla benzin sarfiyatı artar.Bence sizin debriyajınızda birşey yoktu.O sürtme sesi gibi olan ses prizdirek bilyasından olabilir.Yeni değiştirilen debriyaj silkeleme yapmaz.Hava filtresi, benzin filtresi gibi elemanlara da baktırın.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 13:28:18 »
kemal bey bilgileriniz için teşekkürler. anlattıklarınıza göre bizim 315 YTL hiç yoktan gitmiş yalnız şunu söyleyeyim mesela bazen el frenini indirmeyi unutuyordum ve biraz zorlanmada olsa benim efsane kalkıyordu demekki biraz da olsa sıyırma varmış. birde 5 viteste 3000 devirde hız 100 km iken hız artışı çok yavaş bir şekilde oluyordu.
silkeleme hava filtresinden ise (aslında o kadarda fazla değil) hava filtresini kendim değiştirebilirmiyim. hangi marka önerirsiniz. fiyatı aşağı yukarı kaç lira
teşekkür edrim burada dertleşmek çok güzel iyiki varsın toyota club

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2008, 15:36:38 »
Evet,el frenini indirmeyi unutmuşsunuz.yavaş yavaş sıyırma yapmış,Ben hava filtresini orjinal ,toyotanın servisinden aldım..2007/12 nci.ayda 25 YTL.aldılar.Hava filtresini siz değiştirebilirsiniz.Ayağınızı debriyaj pedalı üzerinde sakın devamlı tutmayın.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2008, 16:58:09 »
  Selam.
 Yeni değiştirilen debriyaj ancak Volan sıyrılmış ise ya da debriyaj baskı ve balatası yerine iyi oturtulmamış veya oturtulurken yanlışlık yapılmış ise titreme yapabilir. Bir de tabi eğer çakma tabir edilen balata kullanılmışsa.
 Bildiğim kadarı ile Japon setlerin hepsi yüksek kalitede ve sorunsuzlar.
 Debriyajı eskiden bende aracımda dediğiniz şekilde test ederdim ancak sakıncalarını duyduktan sonra ve yeni bir test yolu öğrenince bıraktım.
 Test: Aracınızla, özellikle hafif rampa çıkarken en yüksek viteste ve düşük hızlarda (ör: 50-60Km/s.) gaza yüklenin. Eğer devir saati birden gaza basmanızla orantılı olarak yükseliyor ise ancak hız göstergenizde ya da hissettiğiniz çekişte aynı etkiyi alamıyorsanız debriyaj setinizin ömrünün sonu gelmiş demektir. Ayrıca bu şekilde sisteme zararda vermemiş olursunuz. Eğer debriyaj seti bitik halde araç zorlanırsa ya da uzun süre kullanılırsa Volan'ında zarar görmesi söz konusu olur.
 Japon debriyaj setine 165 Ytl. bence iyi fiyat. Ancak 150 Ytl. işçilik sırf bu işlem için ise çok gibi geldi bana.

Birbirimize yardım edebiliyorsak ne mutlu bize. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 15:03:28 »
Arkadaşlar, el freni çekili halde 2 defa yaklaşık 500 mt yol almış biri olarak el freni testinin pek sağlıklı olacağını sanmıyorum :) Hakan Bey'in bahsettiği yöntem kesinlikle daha sağlıklı bir fikir verecektir. Ya da yapacağınız motor frenine arabanın verdiği tepkiye göre de bir sonuca varabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2008, 11:47:06 »
hakkı bey şu cümleyi anlayamadım "Ya da yapacağınız motor frenine arabanın verdiği tepkiye göre de bir sonuca varabilirsiniz." daha da açıklarsanız sevinirim
örneğin benim arabada debrijay değiştirmeden önce cut off sistemini uyguladığımda düz yolda araba yığılıp kalıyodu (motor freni bu galiba:) fakat debriyajı değiştirdiğimde gazdan ayağımı çektiğimde arabanın hızında pek bi fark görülmüyor. en azından eskisi gibi yığılmıyor.
bu iyiye işaretmi yoksa yapan usta işini iyi yapmadımı
teşk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2008, 16:14:22 »
Bekir Bey, motor freni yaptığınız takdirde debriyaja büyük miktarda güç biner. Eğer debriyajda bir sorun varsa kompresyonun sağlayacağı frenleme etkisini tam olarak hissetmez ve devir saatinin o anki hızınızla ilgisiz bir seviyeye yükseldiğini görürsünüz. Olayın mantığı aslında şudur. Zayıflamış bir balata motora pati çektirir  :D O nedenle debriyajınızın sağlıklı olup olmadığını anlamanın en sağlıklı yolu motor devri ile hızınız ve hissettiğiniz çekiş gücünün uyumlu olup olmadığını kontrol etmektir. 2, 3, 4 veya 5, hangi vites olursa olsun, ister rampa ister düzlük olsun, gaza aniden yüklendiğinizde devir yükseldiği halde hızınız ve çekiş gücünüz artmıyor ise balatanızın zayıfladığını düşünebilirsiniz. Bu debriyajı kontrol etmenin en sağlıklı yoludur. Bazı alternatif yöntemler de öneren olabilir. Mesela arabayı 3., 4. veya 5. viteste kaldırmaya çalışmak gibi. Bu motor için çok sakıncalıdır, hiç tavsiye etmem.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2008, 23:12:09 »
ben gecen ay baskı balatayı toplam 165 e degıstım orjınal parca kullanıldı
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2008, 17:08:11 »
işçilik dahilmi?
şaka yapıyorsun desenize .......:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2008, 21:08:35 »
ne sakası bende yeni değistirdim valeo marka ocivarda bi rakam tuttu benimkide :)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 08, 2008, 00:47:01 »
işçilik dahilmi?
şaka yapıyorsun desenize .......:(
hersey dahıl.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 08, 2008, 08:11:07 »
  Yanlız Valeo çok uzun ömürlü değil malesef arkadaşlar. Baskı balatada Japon ürünleri oldukça kaliteli. Ancak fiyatlar tabi daha yüksekdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 11, 2008, 23:11:57 »
Valeo'ya 100 YTL fiyat aldım arkadaşlar. Kaliteli olmadığını söylüyorsunuz da arkadaşlar ne açıdan acaba? KM olarak en az bir 50.000 km gider diye düşünüyorum ki bu da yaklaşık 5 sene yapar...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2009, 00:28:00 »
aisin bizim araçların orjinali 200 aldım
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2009, 00:46:50 »
Bekir bey geçmiş olsun.Ustanıza tekrar giderek şikayetinizi söyleyin gerekirse tekrar değiştirmesini söyleyin yeni değişmiş setin silkelemesi hiç hoş bir durum değil o kadar para vermişsiniz.Ayrıca dışarıda satılan aisin marka set orjinal deyil bence serviste bana 400 tl fiyat söylemişlerdi işçilik hariç. 150 tl işçilik iyidir ama memnun kalmanız lazım sizin aldığınız aisin marka set burada 250 tl.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2009, 03:13:11 »
165 asco aisin orjinal olamaz ki zaten bu yan sanayi olmalı o fiyata valeo nun iyileri var piyasada,
250 falan aisinler yada daikin olabilir oda japon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 11, 2009, 05:28:11 »
165 asco aisin orjinal olamaz ki zaten bu yan sanayi olmalı o fiyata valeo nun iyileri var piyasada,
250 falan aisinler yada daikin olabilir oda japon
Olabilir parçacı sürekli alışveriş yaptığım yer aisin de var bende ama şikayet var dedi  sen boşver veleo taktır ben parcama kefilim sorun olursa getir yenisini vereyim dedi.Ayrıca ustamta veleo takalım yine sorun olursa işçilik almadan tekrar değiştiririm demişti bana da uygundur demek kaldı.İiçilik 150 veleo set, bilyesi japon 140 tl toplam 290 tl
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 11, 2009, 05:35:13 »
ben gecen ay baskı balatayı toplam 165 e degıstım orjınal parca kullanıldı
O mümkün değil sadece işçilik 150 tl alıyorlar işçilik almadan yaptılarsa onu bilemem.Orjinal parca 400 tl yetkili serviste dışarıda bulsanız bile orjinal parcayı o fiyata mümkün değil.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 11, 2009, 16:15:11 »
ben gecen hafta valeo taktırdım aynı dediğiniz fiyatlara ve ne hikmetse benim ustada aynı şeyleri konuştu:) zaten parçasına güvense böyle demezdi orada anlamıştım birşey olacağını, araçın deviri yüksek ama hız çok az ilerliyor, debriyajda da zaman zaman sertlik zorunu oluyordu, adeta pişman oldum valeodan hiç tavsiye etmem zaten valeo kendi başına yan sanayi bir ürün bunun orjinali nasıl olsun, ustalar bunları parçacıdan kolay temin ettikleri ve 120 ye alıp 150 diyebildikleri için bizlere tavsiye ediyorlar ama made in japonlarda böyle bir şansları yok, hesaplı istiyorsanız illede o zaman daikin taktırın oda japon üratim 170 lira