Gönderen Konu: lütfen bilgi ve yardım 1.6 luna special 1999  (Okunma sayısı 1401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
lütfen bilgi ve yardım 1.6 luna special 1999
« : Aralık 06, 2012, 23:02:49 »
sayın değerli forum üyeleri iyi günler aranıza yeni katıldım sizden birkaç görüş ve bilgi rica ediyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum ben 3.10.2012 de 1.6 corolla 1999 model luna special 4 cam otamatik klima abs elektirikli ısıtmalı aynalar  2 adet sürücü ve yolcu hava yastığı  lpg tartarini sistem 4 lastik yeni sayılır 3  4 bin km kullanılmış 174.000 km de arac 4a-fe motor diye geçiyor pazarlıklarla istanbuldan 13.200 tl ye aldım fiyatı uygunmudur almakla iyimi yaptım bilmiyorum bu araç hakkında pek bilgim yok şu anda araçta bir sorun yok ben sadece akü  yağ ve bujileri birde hava yağ ve polen filitrelerini değiştirttim başka bir şey yapmadım daha ne gibi bakımlar ve kontroller gerekli açıkçası toyota servislerinde ütülenmek istemediğim için sizden özel servis tavsiyesi de rica ediyorum  alırken sadece motor ve kaportaya şöyle bir baktırmıştım motor için iyi demişlerdi kaportada da 3   4 yerde boya var demişlerdi birde toyota servisi derindereye expertiz yaptıracaktım almadan önce artık yapmıyoruz aracı alın bakımını yaparız dediler. yardımcı olursanız çok sevinicem hepinize saygılar ve sevgiler cevaplarınızı  bekliyorum sağlıcakla kalın kazasız belasız sürüşler dilerim.

Toyota Club Türkiye

lütfen bilgi ve yardım 1.6 luna special 1999
« : Aralık 06, 2012, 23:02:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: lütfen bilgi ve yardım 1.6 luna special 1999
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2012, 17:07:47 »
aynı araçtan bende de var. 2009 nisan ayında 114000 KM de almıştım şimde 186000 km de 72000 km kullandım çk şükür sanayiye gitmedim arıza verdiği için
bu kadar zamanda
1- aldığımda baskı balata bitmişti değiştirdim
2-ön sol tekerin orda bi keçe varmış ismini unuttum o eskimiş (eskidiği için sertleşmiş yağ kaçırdı) onu değiştirttim.
3- akis körüğü delindi sağ tekerin benden kaynaklandı o da.
Başka mı yağ değişimi haricinde hiç sanayiye gitmedim.

Kısacası öyle korkacak bir araba değil. Hiç üzmez sizi. ama dediğim gibi genel bir bakım yaptırın durumu hakkında bir arızası yoksa sanayisiz binersiniz.
Yakıtı da öyle fazla değildir. Farlarının yuvarlak olması sebebiyle tutulmadı dediler o dönemde. o fiyata alınabilecek en güzel araba bana göre.

Bunlar tutulmuyo diyenler olacaktır onlara kulak asmayın. Ben aldığımda bana da aynısı söylendi ama yolda giderken müşterisi çıktı arabanın. hala da isteyen çok arabayı.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2012, 23:54:09 »
Öncelikle hayırlı olsun. Aldığınız aracın aynısından bende de vardı. Geçen ay ihtiyaçtan dolayı 14700 liraya sattım ama çok bakımlı ve temiz bir araçtı. Siz gerçekten çok uygun almışsınız. Bu araba bence toyota'nın çıkardığı en mükemmel araçlar biri. Daha önce çok çeşitli toyotalara bindim ama bu arabadan aldığım tadı hiç birinde alamamıştım. motor performansı, yumuşak süspansiyonları, sorunsuzluğu, yakıt ekonomisi vs.  Param olsa bugün bakacağım ilk araba yine luna special oludu. bir önceki kasanın bomboş döküntülerini alabileceğiniz paraya bu donanımda bir araca biniyorsunuz sırf far tipi yüzünden tutulmadığı söylenir ama kulak asmayın arabaya bindikçe onu daha çok seveceksiniz. Arabada gözle görünür bir problem yoksa yağ ve filtre bakımı yaptırmanız ve yürüyen aksamı kontrol ettirmeniz yeterlidir. Bu kasa toyotalarda zaten önceki kasada kullanılan 110 beygirlik 4AFE motor var bu motor performansı ve sorunsuzluğu ile toyotayı bu seviyeye getiren efsane motordur bu yüzden motordan korkmayın. Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Sorularınız ve sorunlarınızı burada paylaşırsanız bildiğimiz kadarıyla cevaplamaya çalışırız.   
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2012, 16:59:57 »
Sayın Mehmet kazım avşar ve Hazım şahin beyefendi verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim allah razı olsun işlerinizde başarılar dilerim saygılar