Gönderen Konu: motor ısı sorunu  (Okunma sayısı 941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
motor ısı sorunu
« : Aralık 05, 2012, 11:58:56 »
selam arkadaşlar .
aracım 1.6 4afe touring wagon 99 model. aracıma lpg taktırdım 12000 km oldu ilk çalıstırmada lpg geçişi uzun sürüyordu lpg de sorun ararken bu sabah başka birşey farkettim  aracı çalıstırdım 30 sn bekledim üzerinede yaklaşık 1 km gittikten sonra hararet yükselmeye başlıyor. acaba herkeste bu normalmi yoksa radyatör suyuyla veya termostadla ilgisi varmıdır. bu sebeple gaza geç geçtiğinden benzin  sarfiyatımda artıyor.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

motor ısı sorunu
« : Aralık 05, 2012, 11:58:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ynt: motor ısı sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2012, 12:08:41 »
eğer geç ısınıyor diye kaygılanıyorsan hiçbir sorun yok çünkü her araba en az senin dediğin gibi ısınır. sen ne kadar yerinde hareket ettirmeden çalıştırısan çalıştır araç yerinden hareket etmeden gösterge de belirgin oynama olmaz. tabi sıkıştırırsan o ayrı ozaman yükselir ama normal şartlarda aracın ısınması biraz hareketle olur. lpg için de şunu belirtmek isterim ki bildiğim markalardan lovato olan lpg lerde suyu kendisinin ısıttığı bir sistem mevcut ve bu saye de lpg geçişi daha seri oluyor. ama diğer markalarda (bilmediklerim istisna) lpg ısı duyarlılığı radyatörde bulunan suyun ısısına bağlı olduğundan motor suyu ısındığında geçiş ancak sağlanır. bunu lpg ustası olan arkadaşımdan öğrenmiştim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: motor ısı sorunu
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2012, 12:17:08 »
evet lpg ye geçmek için suyun belli dereceye gelmesi gerek fakat  aracımı 2004 ten beri kullanıyorum daha çabuk geçmesi gerektiğini düşünüyorum eski tecrübelerimden. sonuçta benzinli araba. acaba diyorum radyatör suyumu değişmeli.