Gönderen Konu: 2005 corolla fren ve debriyaj hidroliği ile soğtma sıvısı hakkında  (Okunma sayısı 4998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2005 corollamın 120000 bakımında fren ve debriyaj hidroliği değişimi diye bir ifade geçiyor.Fren hidroliğini anladımda bu debriyaj hidroliği nedir nereden değişir?(Fren hidroliğinin kutusu ortak mı ayrı bir yer mi)Ayrıca 120000 km ye kadar soğutma sıvısı hiç değişmedi.2005 yılından beri kullanılıyor sizce değişim gerekli mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
debriyaj hidroliği değilde şanzıman yağı olabilir bunların ikiside 80000 km de bir değişir soğutma sıvısı ise fabrikanın orjinal karışımı ise 150000 km yada 5-7 yıl ömrü var diye biliyorum.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Yok hayır aynen belirttiğim gibi bir ifade mevcut.Fren hidroliğini anlıyorumda bu debriyaj hidroliği nasıl onu anlayamadım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
evet debriyaj sistemide hidrolik ile çalışır ve fren hidroliği gibi her iki yılda bir değişmesi gereklidir. ama pratikde uygulayan çok nadirdir. sanayide yaptırabilirsiniz. ama bizim ustalar abi gerek yok felan diyebilirler. kararlı gitmenizi tavsiye ederim. hidrolik sıvıları zamanla havadaki nemi emerek özelliklerini kaybederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
bu sistem benim 1997 model 1.6 gli de bile debriyaj sistemi hidrolik kontrollü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
doğrudur E12 kasalırn tamamı hidrolik debriyajlıdır , öyle debriyazj sok sert yada çok yumuşak telini gerdireyim derdi yok otomatik yapıyor bu işlemi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ertan kardeşim merhaba, Benim aracımda 2005 Corolla 1,4 Terra Benzinli..
Ben Fren hidroliğini  ve anti-freeze,  120000km bakımında değiştirdim.Servisler 40000 km'de ticari amaçlı değiştiriyorlarmış,bilginize..
Yetkili servisteki arkadaşım bana bu bilgiyi verdi..
İmkanın varsa 120000 bakımında bunları da değiştirmeni tavsiye ederim..Zaten çok maliyetli birşey değil..
Ben DOT4 hidrolik yağı ve anti-freeze'i  hepsini 40 Tl civarına aldım gibi hatırlıyorum..
Ben ilk defa bu bakımda komple boşalttırıp yenisi ile değiştirttim..
Bir sorun yok, Toyota'ya devam :):)  Şükür...
Saygılar  herkese...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
doğrudur E12 kasalırn tamamı hidrolik debriyajlıdır , öyle debriyazj sok sert yada çok yumuşak telini gerdireyim derdi yok otomatik yapıyor bu işlemi :)
Bu debriyaj hidroliği nereden değişiyor ve nereye konuyor yeni hidrolik biliyor musunuz?Fren hidrolik kutusu ile ortak mıdır?Daha önceki bakımlarda 0.75 litre hidrolik yazılmış.Ben 1 litre aldım yeterli olur sanırım(castrol dot 4  aldım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Ertan kardeşim merhaba, Benim aracımda 2005 Corolla 1,4 Terra Benzinli..
Ben Fren hidroliğini  ve anti-freeze,  120000km bakımında değiştirdim.Servisler 40000 km'de ticari amaçlı değiştiriyorlarmış,bilginize..
Yetkili servisteki arkadaşım bana bu bilgiyi verdi..
İmkanın varsa 120000 bakımında bunları da değiştirmeni tavsiye ederim..Zaten çok maliyetli birşey değil..
Ben DOT4 hidrolik yağı ve anti-freeze'i  hepsini 40 Tl civarına aldım gibi hatırlıyorum..
Ben ilk defa bu bakımda komple boşalttırıp yenisi ile değiştirttim..
Bir sorun yok, Toyota'ya devam :):)  Şükür...
Saygılar  herkese...
  Servise sorduğumda soğutma suyunun fabrika çıkışı ömrünün 160000 km olduğunu(genellikle) ve genellikle yıldan ziyade kilometreye bakıldığını söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
bu hidrolik değişirse pedalda yumuşama olur mu peki ??
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Take the best seperate the rest
  • Model Yılı: '03
ben 2 gün önce 80.000 km olan 2003 1.6 sedan corollamın debriyaj ve fren hidroliklerini değiştirdim tek merkezden değişir , ama sırası ile debriyajdan ve frenden pompalama yaparak tüm sistemdeki eski hidroliğin boşaltılıp yenisinin konması gerekir ve sistemde hava kalmamalı bilginiz olsun ben castrol brake fluid dot 3 kullandım 1 lt almıştım biraz arttı , yağ kutusunuda kontrol edin pislik varsa yıkayın ve hava ile kurutun