arkadaşlar merhaba,
dün ONU KENDİN YAP bölümüne de yazdım, benim sağ arka cam otomatiği arızalandı...sağolsun 3 buçuk yaşında bir kızım var gerçi ondan dolayı mı oldu bilemiyorum ama arka camı dün açmak istedi cam motoru çalıştı ama camda bir hareketlenme olmadı, ben de indim baktım, cam motoru çalışıyor ama camda hareket yok...ben de sinirle vurdum kapıyı o an kapının içinden bir mekanizma düşme sesi geldi...eve geldik arka kapı döşemesini kendim sökeyim dedim uzun çabalarım sonucunda döşemeyi söküp cam motoru mekanizmasına ulaştım...ve gördüğüm olay şuydu; dün kapıyı kapadığımda gelen ses cam motorunun camla ilişkisini sağlayan, yani camı içeriden kavrayan bir 25cm uzunluğunda içinde plastik bir oluk, onunda dışında metal bir oluk olan sistem yerinde çıkıp kapının içine düşmüş..yani motorun kolu boş gidip geliyor...sistemi taktım, çalıştı ama cam kapandığı an sıkışmayı önleme sensörü devreye giriyor ve mekanizma sıkışma algıladığında cam tekrar aşağı iniyor...birçok defa uğraştım ayar yapmayı denedim ama bir türlü olmadı...her defasında sıkışma algılayıp camı indiriyor...kademe kademe kaldırdığımda problem yok ama cam tek hamlede kapatıldığında sıkışma algılayıp tekrar aşağı iniyor...sizce sorun ne olabilir...yapmam gereken bir ayar falan mı var...kapı döşemesini takmadım...ayriyeten nasıl söktüğüm ile ilgili fotoları da koyacağım...dün internette aradım taradım bulamadım...