Gönderen Konu: ARKA CAM OTOMATİĞİ PROBLEMİ...  (Okunma sayısı 1728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
ARKA CAM OTOMATİĞİ PROBLEMİ...
« : Aralık 02, 2012, 13:18:15 »
 arkadaşlar merhaba,

dün ONU KENDİN YAP bölümüne de yazdım, benim sağ arka cam otomatiği arızalandı...sağolsun 3 buçuk yaşında bir kızım var gerçi ondan dolayı mı oldu bilemiyorum ama arka camı dün açmak istedi cam motoru çalıştı ama camda bir hareketlenme olmadı, ben de indim baktım, cam motoru çalışıyor ama camda hareket yok...ben de sinirle vurdum kapıyı o an kapının içinden bir mekanizma düşme sesi geldi...eve geldik arka kapı döşemesini kendim sökeyim dedim uzun çabalarım sonucunda döşemeyi söküp cam motoru mekanizmasına ulaştım...ve gördüğüm olay şuydu; dün kapıyı kapadığımda gelen ses cam motorunun camla ilişkisini sağlayan, yani camı içeriden kavrayan bir 25cm uzunluğunda içinde plastik bir oluk, onunda dışında metal bir oluk olan sistem yerinde çıkıp kapının içine düşmüş..yani motorun kolu boş gidip geliyor...sistemi taktım, çalıştı ama cam kapandığı an sıkışmayı önleme sensörü devreye giriyor ve mekanizma sıkışma algıladığında cam tekrar aşağı iniyor...birçok defa uğraştım ayar yapmayı denedim ama bir türlü olmadı...her defasında sıkışma algılayıp camı indiriyor...kademe kademe kaldırdığımda problem yok ama cam tek hamlede kapatıldığında sıkışma algılayıp tekrar aşağı iniyor...sizce sorun ne olabilir...yapmam gereken bir ayar falan mı var...kapı döşemesini takmadım...ayriyeten nasıl söktüğüm ile ilgili fotoları da koyacağım...dün internette aradım taradım bulamadım...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Toyota Club Türkiye

ARKA CAM OTOMATİĞİ PROBLEMİ...
« : Aralık 02, 2012, 13:18:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKA CAM OTOMATİĞİ PROBLEMİ...
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2015, 19:18:03 »
Aynı problem bendede oldu çözüm bilen varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2015, 20:01:29 »
Geçen bir konuda yazılmıştı, hatırladığım kadarı ile yazayım. Cam kapatılınca camı kapatma tuşu 3-5 saniye daha bekleniyor herhalde. Sonra açılıyor sonra bir daha kapatılıyordu galiba.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2015, 20:27:35 »
Evet Murat bey doğru söylemiş bu işlemi yapmanız lazım düğmeyi yukarı pozisyonda tutacaksınız kapandıktan sonra 5sn daha aynı pozisyonda tutun takiben düzeldiğini göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2015, 20:42:24 »
TamamDa sizin dediginiz aku sokuldugunde sifirlanira auto.yu aktif etmek icin.Beyfendi auto konumunda direkt asagi iniuor diyor.Muhtemelen cami yerine tam oturtamamis.Yuksekte kalmis.Cam uste ciktigi icin engel var diye geri iniyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2015, 21:05:13 »
Tuncay Bey dediğiniz gibi cam auto da geri iniyoır yani kapatma cam tam kapanınca cam sıkıştırma pozisosyonunda algılayıp yarım acıyor camı,Birde cam ayarı yok :;Japonlar vida yerlerini oynamasın diye sabit yapmışlar.5sn kuralını denedim olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2015, 22:41:51 »
mutlaka onun ayari vardir Kaportaci halleder.servise gidin  kapi dosemesi sokulup.yeniden.ayar vermek lazim cam krikosuna.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2015, 14:01:41 »
Evet sonunda çözüm buldum.Önce Batıkent tarafındaki Toyota servise gittim. Bur da tamir yapılmadığını parcanın değişmesinin gerektiği ve parça fiyatı ise işçilik hariç 900 TL bir fiyat olduğu söylendi. 900+İşçilik oooooooo dedim sonra İvedik deki bir oto elektrikçim sayesinde İvedik Organize Sanayi Bölgesi Merkez San.Sit. 21. Cad. 574.(1528)Sk. No: 46 Yenimahalle - İvedik -ANKARA(Tel:0312 394 17 90 ) adresindeki Murat Otomobil Anahtar ve Kilit Servisindeki Ali ÇEVİK Ustayı buldum.Sorun sadece kapı penceresi bozulduğu için cam otomatiği beyni yükü farklı algıladığından açıldığı.Kısaca Ali usta cam beynini resetledi o kadar fiyat ise 20TL. Her Toyatacıya öneririm.Saygılarımla..