Gönderen Konu: Toyota Yaris Çalışmama Problemi.  (Okunma sayısı 12684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris Çalışmama Problemi.
« Yanıtla #20 : Aralık 29, 2012, 05:14:55 »
debriyaja basmadan çalışmama olayı çok enteresan. bende arabamı ilk aldığımda çok afallamıştım. ilk günden beyni bozuldu zannettim arabanın :)
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 29, 2012, 05:14:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 29, 2012, 16:47:39 »
debriyaja basmadan çalışmama olayı çok enteresan. bende arabamı ilk aldığımda çok afallamıştım. ilk günden beyni bozuldu zannettim arabanın :)
Bende, 0 km bir araçta test sürüşü yapmıştım. Anahtarı verdiler, arabaya bindim vitesi boşa aldım marşa basıyorum çalışmıyor. Tekrar tekrar yapıyorum çalışmıyor. Sonra gittim anahtarı veren yetkiliye abi bu araba bozuk dedim :). Ben oturdum koltuğa çalıştır dedi, marşa bastım çalışmadı. Debriyaja bas öyle dedi. :) Düz vites kullanan bayanlar için güzel olmuş debriyaj olayı. Arabayı viteste unutup öndeki/arkadaki araca vuranlar var. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2013, 02:04:18 »
Soğuk havalarda debriyaja bassam bile kontak bazen tepki vermiyor. Motorun soğuk olduğunu ve ısıtmak için tekrar kontak yapmam gerektiğini düşünüyorum. Dizel arabalarda böyle bir durum var ama yinede tam emin olamıyorum. Bilenler söyleyebilir mi? Normal midir bu?
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2013, 12:46:14 »
Soğuk havalarda debriyaja bassam bile kontak bazen tepki vermiyor. Motorun soğuk olduğunu ve ısıtmak için tekrar kontak yapmam gerektiğini düşünüyorum. Dizel arabalarda böyle bir durum var ama yinede tam emin olamıyorum. Bilenler söyleyebilir mi? Normal midir bu?
Bende dizel kulanıyorum ama tepkisizlik yok..İlk kontakta çalışıyor..Aküyü ölçtürmenizi tavsiye ediyorum..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2013, 13:39:41 »
Bende, 0 km bir araçta test sürüşü yapmıştım. Anahtarı verdiler, arabaya bindim vitesi boşa aldım marşa basıyorum çalışmıyor. Tekrar tekrar yapıyorum çalışmıyor. Sonra gittim anahtarı veren yetkiliye abi bu araba bozuk dedim :). Ben oturdum koltuğa çalıştır dedi, marşa bastım çalışmadı. Debriyaja bas öyle dedi. :) Düz vites kullanan bayanlar için güzel olmuş debriyaj olayı. Arabayı viteste unutup öndeki/arkadaki araca vuranlar var. :)

kontağı açar açmaz marşa basmayın 3 5sn bekleyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 10, 2013, 01:58:08 »
Bende dizel kulanıyorum ama tepkisizlik yok..İlk kontakta çalışıyor..Aküyü ölçtürmenizi tavsiye ediyorum..

2 gündür hava geceleri sıfırın altında ama araba ilk çalıştırmada hiç zorlanmadı. Ama bir kaç gün önce havalar normalken tepki vermemişti birkaç denememde. Aküden olduğunu zannetmiyorum çünkü bazen hiç tepki vermiyor kontak. Panelde uyarı göstergeleri yanıyor, birkaç saniye sonra uyarı göstergeleri kapanınca kontağı çeviriyorum ama tık bile demiyor. Kapatıp tekrar denediğimde çalışıyor. Normalde akü zayıflayınca marş motoru çalışır ama gücü yetmez. Yeni teknolojilere alışık olmadığımdan soruyorum. Yeni tip arabalarda kontak hiçmi tepki vermiyor akü zayıflayınca? Yada debriyajın sonuna kadar basılması gerekiyor ve bu kısımdamı bir problem yaşıyorum acaba. Temazsızlık felanmı var ki? Başına böyle birşey gelen varmıdır?
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 10, 2013, 20:50:32 »
immobilizier da olabilir.Anahtarınızın pilini değiştirin birde öyle deneyin..Çözülmez ise servis ile kontak kurun..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''