Gönderen Konu: Kredi kartı soru?  (Okunma sayısı 1007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Kredi kartı soru?
« : Kasım 30, 2012, 20:23:09 »
arkadaşlar yıllar önce aldığım öğrenci kredi kartım vardı finansbank go diye... zaten 350 tl limiti olan bir kart başıma bela oldu... ben bu kartın borcunu tamemen kapatmıştım cüzdanda duruyordu neyse ben bu karta otamatik ödeme talimatı vermişim zamanında aklımdan çıkmış telefon faturam bundan ödeniyormuş ... öğrenci yıllarımızda babadan gizli aldığım bir kart olduğu içinde tüm adres bilgilerim telefon bilgilerimi yanlış vermiştim bankaya o zaman her neyse banada ulaşamamışlar herhangi bir şekilde ... sonra birde ne öğreneyim 90 günü geçmiş son ödeme tarihi 7 iş günü içinde ödemezsem avukata verilecekmiş falan filan yazıyoru kağıtta 70 tl borç için neyse ....bankamatiktende ödenmedi borç kart iptal edilmiş sanırsam.... bankada vezneden ödedim 70 tl yi veznedeki bayana sorduğumda kart takibe alınmış dolayısıyla iptal olmuş dedi... bende çok üstelemedim zaten kullanmadığım eski bir karttı ama bir arkadaş, az önce 70 tl için yanmışın dedi bir daha ne kredi çıkar sana nede kredi kartı dedi bende salak saçma konuşma dedim şu tv de çıkan kredi reklamlarına bile msj atınca anında 3000 5000 çıkıyor dedim at dedi attım ve gelen mesaj bankamız politikası gereği olumsuz oldu... Başına bu tarz bir durum gelen bir arkadaş varmı aramızda çok canım sıkıldı birden buna herhangi bir itiraz yolu yok mu ? araba için bile 24 000 tl kredi çekmiştim 10 dk da hiç düzensiz ödemem yok yer yer geç yatırıyordum ama tüm borçlarım bitmişti derken bu çıktı şimdi başıma ....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

Kredi kartı soru?
« : Kasım 30, 2012, 20:23:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Kredi kartı soru?
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2012, 21:42:28 »
Mehmet Can Bey öncelikle geçmiş olsun. Bankalara elini kaptıran kolunu zor kurtarıyor. 70tl ile kurtarmışsınız. Daha kötü bir süprizle karşılaşabilirdiniz. Varsın size kredi kartı vermesinler. Kredi çekmek için sizin yerinize eşiniz başvurur olur biter.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2012, 21:55:03 »
icra takibine düşmemişsiniz dolayısıyla kara listeye alındığınızı sanmıyorum, bizzat gidip başvurursanız kredi kartı alabilirsiniz...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2012, 22:06:29 »
icra takibine düşmemişsiniz dolayısıyla kara listeye alındığınızı sanmıyorum, bizzat gidip başvurursanız kredi kartı alabilirsiniz...
hmm teşekkür ederim ... eve gelen kağıtta 7 gün içinde yatırmaz iseniz avukat masrafı falan filan size geçecek diyordu bende direk tüm borcu ödedim kafama takılan ise kredi kartına bankamatiğe taktığımda kartı geri vermesi oldu kartta iptal olmuş kara listeye girmediysem sorun yok girdiysem yandım bir daha arabada alamam :D
Mehmet Can Bey öncelikle geçmiş olsun. Bankalara elini kaptıran kolunu zor kurtarıyor. 70tl ile kurtarmışsınız. Daha kötü bir süprizle karşılaşabilirdiniz. Varsın size kredi kartı vermesinler. Kredi çekmek için sizin yerinize eşiniz başvurur olur biter.
t.ederim faruk bey... malesef daha evli değilim 25 yaşımdayım ve kredi üzerine kurulu bir sürü hayalim var  :) ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2012, 22:16:10 »
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2012, 22:33:42 »
Özel bankaların BKKM dışında kendi aralarında tuttuğu gayriresmi bir sicil kayıt sistemi vardır. Oraya kaydınız düşmüş. (Sicil affı gündeme geldiğinde böyle bir yapılanmanın olduğunu itiraf etmişlerdi.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2012, 22:52:26 »
hmm teşekkür ederim ... eve gelen kağıtta 7 gün içinde yatırmaz iseniz avukat masrafı falan filan size geçecek diyordu bende direk tüm borcu ödedim kafama takılan ise kredi kartına bankamatiğe taktığımda kartı geri vermesi oldu kartta iptal olmuş kara listeye girmediysem sorun yok girdiysem yandım bir daha arabada alamam :D t.ederim faruk bey... malesef daha evli değilim 25 yaşımdayım ve kredi üzerine kurulu bir sürü hayalim var  :) ...

ne iş yaptığınızı, gelirinizi falan bilmiyorum ama düzenli ve ortalama bir geliriniz var ise bunlara ilişkin belgelerler bankaya bizzat başvurduğunuzda sıkıntı olacağını sanmıyorum yinede emin değilim, ayrıca kartınız iptal olmuş iyiki bankamatik yutmamış.  :lol:
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2012, 22:58:25 »
ne iş yaptığınızı, gelirinizi falan bilmiyorum ama düzenli ve ortalama bir geliriniz var ise bunlara ilişkin belgelerler bankaya bizzat başvurduğunuzda sıkıntı olacağını sanmıyorum yinede emin değilim, ayrıca kartınız iptal olmuş iyiki bankamatik yutmamış.  :lol:
bir kaç farklı bankamatikte denedim hepsi geri verdi en son olarak bankaya gittim ....şu an için asgari ücretle babamın yanında çalışıyor gözüküyorum ... umarım halledebilirim bu işi ...
Özel bankaların BKKM dışında kendi aralarında tuttuğu gayriresmi bir sicil kayıt sistemi vardır. Oraya kaydınız düşmüş. (Sicil affı gündeme geldiğinde böyle bir yapılanmanın olduğunu itiraf etmişlerdi.)
umarım halledebilirim bu işi 6 ay kadar herhangi bir kredi işlemim yok ama mayıs ayı gibi kredi kullanarak araba almayı düşünüyordum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2012, 00:54:13 »
ödenecek tutar küçük bir meblağ, kart iptal edilerek takibe alınmıştır...

yanlış bilmiyorsam 2 ay üstüste asgari ödeme tutarı ödenmeyen kart kullanımı dondurulması zorunludur, devamında takibe alınır...

size gelen kağıttaki kart genel merkezi numarssını arayarak ödemeyi yapacağınız hesap bilgisini temin edebilirsiniz, devamında ödeme yapıldığını teyit ediniz...

sicilde bozulma olmuş olsaydı kademeli olarak 5 yıl kredi onayı alamazdınız, belki kefil bularak iş yapılabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2012, 12:40:01 »
Şöyle bir konu buldum ama ödedikten sonrada 10 yıl boyunca kredi veya kredi kartı alamıycaksınız onu bilmiyorum..
http://www.gercekportal.com/2012/08/29/avukatlik-kredi-kartlari-kredi-kartlarinin-yasal-takip-sureci/
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2012, 03:03:57 »
mehmet bey gecenin bu saatinde anladığım kadarı ile cevap vermeye  çalışayım ki öncelikle geçmiş olsun.anladığım kadarı ile bahsettiğiniz kredi kartınızla alkanız ve borcunuz yok ama kredi çekme konusnda sıkıntı yaşıyorsunuz?doğrumudur?bir dönem bende kredi kartları ile ilgili sorun yaşamıştım ve bankaların yasaklı müşterisi konumuna düştüm,merkez bankası 5 yıl geçtikten sonra( bununla alakalı bir kanun çıktı ama detayını bilmiyorum) sizi yasaklı listesinden alıyor ama bankanın kendi içindeki durumunuza karışmıyor,kartınızla alakalı sorun 5 yılı geçti ise merkez bankasına bir dilekçe ile başvuruda bulunduğunuzda( kimlik fotokopisi ve dilkeçe yi iadeli taahütlü postalayın)size cevaben bir mektup gönderiyorlar o mektupda sizcilinizin temiz olup olmadığı yazıyor ve biraz önce belirttiğim gibi bankaların kendi listelerindeki durumunuza karışmıyorlar