Gönderen Konu: 11899'u arayıp cezanızı öğrenin, ben öğrendim...  (Okunma sayısı 2231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar cep telefonuma periyodik aralıklarla 11899' dan mesajlar geliyordu. Arayın cezanız varsa öğrenin gibisinden. Dün dedim bir arayayım bakalım. Aramaz olaydım, 1197 TL birikmiş trafik cezamın olduğunu öğrendim.

Ve olaylar gelişti...

2009 yılında sattığım bir aracımın cezasıymış Yani ben 2009 yılında 2 adet farklı ihlalden dolayı trafik cezası yemişim.  Ama bununla alakalı hiçbir bildirim yapılmadı tarafıma. Yani ben cezalı olduğumu hiçbir zaman bilemedim. Hadi dedik, bu da olabilir.

Geçtiğimiz mart ayında bana vergi dairesinden bir zarf gelmişti. Açtığımda 

28.06.2009 - 128.00 TL    Gecikme zammı  211.20
        03.08.2009 - 128.00 TL    Gecikme zammı 204.80
        26.11.2009 - 265.00 TL    Gecikme zammı 371.00

Toplam: 521.00      +                          787.00 =  1308 TL trafik cezam olduğu yazıyordu. Hemen gidip ödemiştim. Makbuzları hala elimde mevcut.

Ve şu anda devlet bana MART AYINDA MEVCUT OLAN TÜM GEÇMİŞ BORÇLARIMI ÖDEMEME RAĞMEN yine 2009 yılına ait trafik cezalarım olduğunu belirtti ve benden 1197 TL (800 lira kadarı gecikme faiziymiş) para istiyor.

Gittim itiraz ettim vergi dairesine. Mart ayında 2009 yılına ait tüm trafik cezalarımı öderken neden söylemediniz bunları? Neymiş efendim, henüz yeni işlenmiş. Eee? Madem yeni işlendi? 800 TL gecikme faizide neyin nesi? Cevap: YAPACAK BİŞEY YOK!

Ne mutlu türküm diyene...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: 11899'u arayıp cezanızı öğrenin, ben öğrendim...
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2012, 17:10:08 »

Hasan Bey, çok geçmiş olsun...
Hepsinin Allah Belasını versin, bu ne bozuk düzen böyle bu ne takipsizlik ?
Böyle bir devlette yaşamak deveye hendek atlatmak kadar zorlaşmaya başladı, canı cehenemme bu sistemin !
Bence bunun peşini bırakmayın dava edin bunun altından başka bir saçmalık çıkmazsa bende neyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2012, 17:15:51 »
geçmiş olsun öncelikle. gelir idaresi başkanlığı yani gib sitesinden cezalar görülebiliyor. aşağıdaki linkte fotoğraflarla anlatılmış. faiz konusunda da itiraz etseniz işe yarar mı acaba. zor durum açıkcası.

http://www.arac.muayenesi.com/arac-sorgulama/38-arac-trafik-sorgulama/230-trafik-ceza-sorgulama.html

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2012, 17:24:35 »
Hasan Aylin beye katyılıyorum söylecekte birşey bulamıyorum açıkçası.  yahu madem borcu var , borcu olan aracın satışına nasıl izin veriyorlar yahu :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2012, 17:27:02 »
Hasan Bey, çok geçmiş olsun...
Hepsinin Allah Belasını versin, bu ne bozuk düzen böyle bu ne takipsizlik ?
Böyle bir devlette yaşamak deveye hendek atlatmak kadar zorlaşmaya başladı, canı cehenemme bu sistemin !
Bence bunun peşini bırakmayın dava edin bunun altından başka bir saçmalık çıkmazsa bende neyim...

Adamların faiz anlayışı mükemmel. Ceza 200 lira, faizi 800 lira. Üstelik gecikme olayı nasıl oluyor ben onu anlamıyorum. Hangi cezayı işlediğim belli değil. Sadece ceza! Şu kadar ceza şu kadar faiz deyip parasını istiyor devlet. Bu nasıl bir sistemdir? Hiç mi hakkımız yok ben anlayamıyorum. İEM'e mail attım bakalım, ne suç işledim ispat etsinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2012, 17:28:57 »
Hasan Aylin beye katyılıyorum söylecekte birşey bulamıyorum açıkçası.  yahu madem borcu var , borcu olan aracın satışına nasıl izin veriyorlar yahu :S

2009 model doblom vardı. Satarken hiçbir borcu yoktu. Tertemiz sattık gitti. Arkasından 814 + 1308 + 1197 TL de şimdi olmak üzere toplam 3304 TL TRAFİK CEZASI! ödedim. Yazık. Diyecek sözüm kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2012, 17:30:09 »
geçmiş olsun öncelikle. gelir idaresi başkanlığı yani gib sitesinden cezalar görülebiliyor. aşağıdaki linkte fotoğraflarla anlatılmış. faiz konusunda da itiraz etseniz işe yarar mı acaba. zor durum açıkcası.

http://www.arac.muayenesi.com/arac-sorgulama/38-arac-trafik-sorgulama/230-trafik-ceza-sorgulama.html

İEM'den talep ettim bakalım, cezalarımı bana bildirsinler diye. 15-20 gün sonra haber vereceklerini söylediler. Bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2012, 17:35:55 »

Evet bu şekilde detaysız bir borç bilgisi alabiliyoruz. Ama ne olduğu belli değil. Hiçbir şeyden haberim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2012, 17:38:42 »
Türkiyede gelmiş geçmiş bütün yönetimler arabası olanı zengin ve yolunacak kaz olarak görmüşlerdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2012, 17:47:59 »
Türkiyede gelmiş geçmiş bütün yönetimler arabası olanı zengin ve yolunacak kaz olarak görmüşlerdir

Öyle abi gerçekten.

Arabayı al, vergisini öde, bandrolünü öde, muaynesini öde, sigortasını öde, kaskosunu öde, cezasını öde, ötv'sini öde, kdv'sini öde. Buna adalet diyenin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2012, 17:52:55 »
Hasan bey geçmiş olsun maalesef ülkemiz bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da sondan 1. sırada .

Bizimde başımıza 2006 da geldi . 2001 model kartal aracımızı sattık alıcı aracı üstüne aldıktan sonra borç sorgulaması yapmış 2 adet borç gözükmüş biri park cezası biri İstanbul da boğazdan kaçak geçiş . Babam park cezası doğrudur dedi ödedi diğer cezayı ödemedi arabayı geçtim babam kendisi İstanbul'a gitmedi ama bizim sıfır aldığımız araç boğazdan kaçak geçiş yapmış .  >:(

Tekrardan geçmiş olsun itiraz edin dicem ama büyük ihtimal bir işe yaramıcak gecikme konusunda da size bildirilmemiş bir ceza nasıl gecikmiş anlam veremiyorum sonuçta size bildirilmemiş olması kendi suçları ve bunun cezasını da size ödettiriyorlar .  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2012, 17:56:26 »
Hasan bey geçmiş olsun maalesef ülkemiz bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da sondan 1. sırada .

Bizimde başımıza 2006 da geldi . 2001 model kartal aracımızı sattık alıcı aracı üstüne aldıktan sonra borç sorgulaması yapmış 2 adet borç gözükmüş biri park cezası biri İstanbul da boğazdan kaçak geçiş . Babam park cezası doğrudur dedi ödedi diğer cezayı ödemedi arabayı geçtim babam kendisi İstanbul'a gitmedi ama bizim sıfır aldığımız araç boğazdan kaçak geçiş yapmış .  >:(

Tekrardan geçmiş olsun itiraz edin dicem ama büyük ihtimal bir işe yaramıcak gecikme konusunda da size bildirilmemiş bir ceza nasıl gecikmiş anlam veremiyorum sonuçta size bildirilmemiş olması kendi suçları ve bunun cezasını da size ödettiriyorlar .  >:(

Bildirilmemiş olmasından dolayı tepki gösterdiğimde aldığım cevapta : YAPACAK BİŞEY YOK şeklinde. Yorum yapamıyorum. O devlet dairelerinde sigara içmekten renkleri kaçmış şişman suratsızların ukala tavırlarıda insanı acayip çileden çıkarıyor. Resmen ....tir çekiyolar bişey sorunca. Yani soru sormakta zor. Dün vergi dairesini aradım sekreter "vergi dairesine gelip soracaksınız beyefendi telefondan olmaz!" deyip yüzüme kapattı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2012, 18:08:09 »
Hasan bey sadece vergi daireleri değil neredeyse tüm kamu kurumları böyle

Daha 2 hafta olmadı d-samrtı tüketici hakem heyetine şikayet için gittim bir kovmadıkları kaldı işimi de görmediler . Bu gibiler maaşlarını bizim ödediğimiz vergilerden aldıklarını galiba unutmuş . Her şeyi geçtim şikayette edemiyorsun .

Diğer yandan çok azda olsa işini layığı ile yerine getiren kamu görevlileri de var onları bu dediklerimden ayrı tutuyor işlerini layığı ile yaptıkları içinde teşekkür ediyorum . Ama genele bakıldığın da maalesef durum başta dediğim gibi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2012, 18:14:55 »
Hasan bey sadece vergi daireleri değil neredeyse tüm kamu kurumları böyle

Daha 2 hafta olmadı d-samrtı tüketici hakem heyetine şikayet için gittim bir kovmadıkları kaldı işimi de görmediler . Bu gibiler maaşlarını bizim ödediğimiz vergilerden aldıklarını galiba unutmuş . Her şeyi geçtim şikayette edemiyorsun .

Diğer yandan çok azda olsa işini layığı ile yerine getiren kamu görevlileri de var onları bu dediklerimden ayrı tutuyor işlerini layığı ile yaptıkları içinde teşekkür ediyorum . Ama genele bakıldığın da maalesef durum başta dediğim gibi .

Bende kamu çalışanıyım. Hemde çok mühim sayılan bir kamu kurumunda görevliyim. İnanın milletin işini görmek için öğle yemeğimi yemediğimi bilirim. Saygıdan ödün vermeden, karşımdaki insanı en sevdiğim insan olarak kabul ettim hayatım boyunca bişey yaparken. Ne bileyim.. Sağlık olsun. Böyle gelmiş böyle gider bu devlet. Belki birgün gökten zembille bir adam iner ve herşeyi düzeltir, kimbilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2012, 18:32:18 »
Hasan bey bu konu hakkında söylenecek çok söz var . Maalesef ülkemiz de sizin gibi kamu personeline rastlamak çok zor .

Size tekrardan geçmiş olsun . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 28, 2012, 18:42:15 »
Hasan Bey,

Büyük geçmiş olsun... Hayatı zora sokan sorumsuz insanlar bunlar... :( İnsanın biraz itibarı varsa kurumlara artık saygısı da kalmıyor ne yazık ki...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 28, 2012, 19:00:21 »
Hasan bende kamu memuruyum ama herkes sen ben değil mağlesef , gökten zembile birkere düştü adı ATATÜRK ama yaradan bunu birkere yaptı bidaha yapmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2012, 20:31:14 »
Geçmiş olsun..Malesef cezalardan değil,faizlerinden kazanan bir devlet olmuşuz..
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”