Gönderen Konu: Auris Farlarda Buğulanma  (Okunma sayısı 4367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Farlarda Buğulanma
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2012, 16:09:51 »
  Selam,
belli oranlarda farların iç kısmında ve özel durumlarda buğu oluşabilir ancak bu rahatsız edici boyutlarda olmamalı. Normal şartlarda hava koşulları bu fenomene yol açar ancak farın contasında sızdırma, arka kapağında açıklık vs. var ise veya far havalandırma kanalları görevini yerine tam getiremiyorsa bu buğu rahatsız edici duruma gelebilir ve far aydınlatmasını olumsuz etkiler ve ileride daha çok sıkıntıya(far içinin normalden çabuk kirlenmesi vs.) yol açabilir. Normal şartlarda, araç seyir halinde iken far kanallarından geçen hava far içi hava sirkülasyonunu(yeterli ve gerekli oranda) sağlar. Gerekirse gündüz dahi farlar yakılarak far içi buğusu önlenir. Aşırı ve tekrar devam ederse bence de servise gitmekte fayda var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2012, 16:09:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2012, 18:12:42 »
İki gündür hangi konuyu açsam Mesut' un "iyiki Yaris i almışım" :) cümlesini görüyorum. Mesut hayırlı olsun araban.
Bende şöyle devam edeyim:
Corolla Hb yi Auris le değiştirmeyi düşünüyordum, iyiki düşünmekle kalmışım. :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2012, 20:36:29 »
Buğulanma görülen araçlarda acaba xenon takılmış olabilr mi? Veya herhangi bir nedenle ampullerin çıkartılıp takıldığı olabilir mi? bununla ilgili bilgisi olanlar yazarsa faydalı olacaktır.

Auris ampulleri diğer ampul modellerine göre biraz gevşek kalıyor ve arka taraflarında fazladan bir kapak yok. Belki o nedenle nemli hava alıyordur.

Sağlam bir farda içine su veya yüksek nemli bir hava girmemişse buğu oluşmaz. Zaten su oranı fazla ise ampul patlaması da yapabilir.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 29, 2012, 09:30:10 »
Buğulanma görülen araçlarda acaba xenon takılmış olabilr mi? Veya herhangi bir nedenle ampullerin çıkartılıp takıldığı olabilir mi? bununla ilgili bilgisi olanlar yazarsa faydalı olacaktır.

Auris ampulleri diğer ampul modellerine göre biraz gevşek kalıyor ve arka taraflarında fazladan bir kapak yok. Belki o nedenle nemli hava alıyordur.

Sağlam bir farda içine su veya yüksek nemli bir hava girmemişse buğu oluşmaz. Zaten su oranı fazla ise ampul patlaması da yapabilir.

Hayır xenon yok, ben aracı teslim aldığım gün buğulandı farlar. (Akşam, soğukta)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2012, 21:33:41 »
Hayır xenon yok, ben aracı teslim aldığım gün buğulandı farlar. (Akşam, soğukta)

Far ampulleri takılmadan önce içerde nemli hava olduğunu gösterir bu. Bu far imali işlemi açısından mümkün değildir. Farlar üretilip içerisinde nem kalmayacak ortamda üzerine ampul takılıp öyle gönderilir montaj hattına. Buğu yapanlarda bu işlem sürecinde bir aksama olduğunu sanıyorum. Ya farlar ampulsüz gelmiş ya da montaj sırasında bir nedenle çıkartılmış takılmış olabilir.

Ampulleri çıkartıp farı içten ve dıştan ısıtıp içerisindeki nemi çıkartıp sıcakken ampulleri takmayı deneyin. Ampuller takılıyken ısınsa bile nemli hava dışarı çıkamadığından yoğuşma yapabilir.

Çok eskiden böyle birşey başıma gelmişti. Ampul deliğinden içeriye tuvalet kağıdı doldurup nemi kurutmuşlardı. Sonra bir daha buğu yapmadı.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 30, 2012, 00:44:38 »
Bnm auriste de var aynı şey soğuk havaalarda uzun süre gece yolculuğu yapınca ampullerin verdiği ısı farın ön kısmını ısıtıyor ancak gövdeye kıvrılan kısım soğuk rüzgarı yediği için ve farın ön kısmı sıcak yan gövdeye kıvrılan kısımları soğuk olduğu için ufak bir kısımda bugulanma oluyor bence büyütülecek bir sıkıntı değil
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2012, 15:38:50 »
Aynı sorun bende de oldu.. Aracı aldığım günün akşamı farkettim  1000 km bakımında anlattım durumu fotoğraflarını çekmiştim gösterdim ve farların değişeceğini söylediler şimdi haber bekliyorum ellerinde yokmuş temin edince arayacaklar ve farlarımı değiştirecekler.. Bence bu önemli bir sorun çünkü bir süre sonra o buğu yapan kısımlar kararma yapacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2012, 16:13:11 »
11 Ay'dır rastlamadığım bir durum
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 14, 2013, 15:45:49 »
Hafta sonu fark ettim yıkatma sonrası bizim 2-3 aylık  Auris de aynı problem mevcut.

10.000 de servise bıraktığımda belirteceğim problemler arasında yer almaktadır kendileri.

İyi forumlar,
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M LCA Kar Beyaz

Spoiler, Difüzör, Krom Egzoz, Xenon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2013, 01:43:13 »
aynı sorunu ben de yaşıyorum. Servis kabul normal diyor, içerideki usta farlar buğu yapınca getirin bakalım diyor. Fotoğraflarını gösterdim ustaya, çok sıkıntı yok ama buğu yapınca getirin diyor  :( o da her zaman mümkün mü? malesef değil. biraz beni başından savdılar gibi geliyor. Bu gün aracı yıkadım güneşliydi hava, ama gündüz gözüne farları bile açmadan yine buğulandı. Servise uğrayınca ilk işim değiştirin demek olacak herhalde.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 21, 2013, 15:40:18 »
Biz aurisi 18 aralıkta teslim aldık . Aynı günün akşamı aracın farlarında buğu vardı.
Bazılarınız normal karşılıyor ama daha iki saatlik araçta far bölgesinde böyle birşey güvenlik ya da kozmetik ne olursa olsun bence kabul edilir bir hata değil.
Satış temsilcisiyle görüştüm. Servisle görüşüp bana döneceklerini söylediler. Servis bölümünden bir bey lütfen aracınızı getirin çok kısa bir işlemle halledilecek birşey dedi. Hata neden dedim ırım kırım Toyota merkezin haberi varmış durumdan. Ne önemsedim ne vaktim oldu götürmedim.
Bu haftaiçi ilk 1000 km bakımına göstereceğim.
Sonucu buradan haber veririm.
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • Kilometre: 33000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 22, 2013, 16:39:27 »
Dün yeni kasa bir Mercedes gördüm belli yeni alınmış, adak alınmaya kurbanlık satan yere gelinmiş ve akşam vakti araç içerisinde beklerken farlardaki buğu dikkatimi çekti.

Bu arada aracımı 10.000 bakımda servise verirken belirteceğim 4 adet problemim mevcut.

1 Dikiz aynasından arkadaki araçlara bakıldığında araçları net göstermiyor titriyor.
2 Farlarda buğulanma
3 Direksiyon hareket ettirilince deri kılıfın bir yere değiyormuşçasına gelen ses.
4 Nadiren Geri vitese takıldığında uyarı sesi geliyor fakat Vites boşta gaza basılsada hareket etmiyor ve uyarı sesi geliyor.

İyi forumlar.
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M LCA Kar Beyaz

Spoiler, Difüzör, Krom Egzoz, Xenon