Gönderen Konu: 2011 corolla hakkında merak ettiklerim  (Okunma sayısı 1173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
2011 corolla hakkında merak ettiklerim
« : Kasım 26, 2012, 00:46:20 »
Merhaba arkadaşlar. sonunda toyota corollama kavuştum. bugün itibariyle 1 hafta oldu. araba ile ilgili merak ettiğim birkaç husus var ve bunları öğrenebileceğim en iyi mekan herhalde bu forumdan başkası olamaz.
Ön bilgi- Arabam 2011 model 1.6 comfort otomatik vites corolla. arabam 16000 km de lpg li. üzerinde çelik jant var. lastiklerim dunlop marka.
 Arabayı hasarlı olarak aldım bütün tamir işlerini akrabam var istanbulda o halletti. sadece sağ kapı sacı ve ayna değişti. motor veya kaputta herhangi bir sorun yok.

1-Otomatik vites olan arabamda P-R-N-D-3-2-L seçenekleri var. D-3-2-L seçenekleri arasında nasıl tercih yapmam lazım. şehiriçi devir ayarını nasıl yapacağım? mesela D de genelde ş.içinde 2000 devire ulaşmıyor araba. vites değişikliklerinnde nelere dikka etmem lazım?
2-İstanbul- Adıyaman arasında ortalama litreye 11-12 km yol yaptı. ş.içi deneme fırsatım olmadı. bu değerler nasıl?
3-En çok sıkıntı duyduğum nokta: Arabanın içinde tekerleklerden gelen müthiş bir uğuldama sesi var. daha önce corolla kullanmadım acaba bu kadar ses olması normal mi?
4-Lastikler soğuk iken bilye sesine benzer bir ses geliyor. bilyelerine baktırdım sorun yok. bilye ustası şansızmancıya gönderdi. şanzıman ustasının bi dövmediği kaldı. bu arabada nasıl şansıman sorunu olsun dedi. 16000 km araba. yağı bile tertemiz dedi. kullandı çekişte sorun yok.  ama ses gelmeye devam ediyor. lastikleri değişirdik ses önemli ölçüde azaldı. daha önce böyle sorun yaşayan oldu mu?
5-Araba en son 11500 km de bakıma girmiş.şu anda 16000 km de. bir sonraki bakıma ne zaman girmeliyim?
6-Dilek ve temenniler :D

Toyota Club Türkiye

2011 corolla hakkında merak ettiklerim
« : Kasım 26, 2012, 00:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla hakkında merak ettiklerim
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2012, 01:08:53 »
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun çok güzel bir tercih benimde değiştirdiğimde 1 numaralı seçenek makyajlı bir corolla :)
1-D Normal Kullanım için uygun 3 aracın max.vites3. vitese kadar çıkar 4 e atmaz aracınız bayıdlığını hissettiğinde kullanbilirsiniz.2.de aynı şekilde.L Seçeneğide bildğimiz 1 genellikle karda-buzda kullanılacağı söylenir.
3-Bunu bir çok corolla kullanan kişiden duydum bu araçta olan bir yalıtım eksikliği diye düüşünüyorum ayrıca lastiklerin orj.olması çabul sertleşmiştir daha yumuşak bir sesle biraz daha kısabileceğinizi tahmn ediyorum.
5.Aracı yeni almışsınız ve bilmiyorsunuz.Bu yüzden kendiniz bir bakıma sokmanız iyi olur düşüncesindeyim.
6.çok güzel bir tercih yapmışsınız Japon bir corolla sizi kolay kolay üzmez düşüncesindeyim ileride aynı model araçlar sürekli sorun verirken siz hala mutlu mesut aracınıza binersiniz.Allah umarım banada beyaz bir 1.6 132 hp Elegant Nasip eder :)
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla hakkında merak ettiklerim
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2012, 23:13:16 »