Merhaba arkadaşlar. sonunda toyota corollama kavuştum. bugün itibariyle 1 hafta oldu. araba ile ilgili merak ettiğim birkaç husus var ve bunları öğrenebileceğim en iyi mekan herhalde bu forumdan başkası olamaz.
Ön bilgi- Arabam 2011 model 1.6 comfort otomatik vites corolla. arabam 16000 km de lpg li. üzerinde çelik jant var. lastiklerim dunlop marka.
Arabayı hasarlı olarak aldım bütün tamir işlerini akrabam var istanbulda o halletti. sadece sağ kapı sacı ve ayna değişti. motor veya kaputta herhangi bir sorun yok.
1-Otomatik vites olan arabamda P-R-N-D-3-2-L seçenekleri var. D-3-2-L seçenekleri arasında nasıl tercih yapmam lazım. şehiriçi devir ayarını nasıl yapacağım? mesela D de genelde ş.içinde 2000 devire ulaşmıyor araba. vites değişikliklerinnde nelere dikka etmem lazım?
2-İstanbul- Adıyaman arasında ortalama litreye 11-12 km yol yaptı. ş.içi deneme fırsatım olmadı. bu değerler nasıl?
3-En çok sıkıntı duyduğum nokta: Arabanın içinde tekerleklerden gelen müthiş bir uğuldama sesi var. daha önce corolla kullanmadım acaba bu kadar ses olması normal mi?
4-Lastikler soğuk iken bilye sesine benzer bir ses geliyor. bilyelerine baktırdım sorun yok. bilye ustası şansızmancıya gönderdi. şanzıman ustasının bi dövmediği kaldı. bu arabada nasıl şansıman sorunu olsun dedi. 16000 km araba. yağı bile tertemiz dedi. kullandı çekişte sorun yok. ama ses gelmeye devam ediyor. lastikleri değişirdik ses önemli ölçüde azaldı. daha önce böyle sorun yaşayan oldu mu?
5-Araba en son 11500 km de bakıma girmiş.şu anda 16000 km de. bir sonraki bakıma ne zaman girmeliyim?
6-Dilek ve temenniler