Gönderen Konu: Kışlık bakımda antifriz koymak zorunlu mu?  (Okunma sayısı 8898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kışlık bakımda antifriz koymak zorunlu mu?
« : Kasım 24, 2012, 18:27:39 »
Selam arkadaşlar, bu gün aracımı kışlık bakım için özel servise götürdüm. Rutin bakımlar yapıldı ancak motor suyu için antifriz eklenmedi.
Önce bir alet yardımı ile suyun sanırım sıcaklığı ölçüldü ve -20 dendi. Bakım bittiğinde neden antifriz konulmadığını sorduğumda, koymaya gerek olmadığı, -20 ye kadar sorun yaşatmayacağı söylendi. Bende daha önce hiç antifriz konulmadığını söyledim ancak fark etmedi. Bende üstelemedim, güvendiğim bir yer olduğu için.

Sizce neden antifriz konulmadı, daha önce hiç konulmamış olmasına rağmen suyun bu hali ile -20 ye kadar dayanması mümkün mü? Değilse kendim alıp ekleyeceğim.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Kışlık bakımda antifriz koymak zorunlu mu?
« : Kasım 24, 2012, 18:27:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışlık bakımda antifriz koymak zorunlu mu?
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2012, 18:36:37 »
daha önceden vardır o yüzden koymamıştırlar mutlaka eğer antifiriz olup olmadığını anlamak istiyorsan suda ac radyatörün kapağını parmağını suya değdir tadına bak , su tatlıysa eğer vardır .
 ayrıca antifiriz kış için kullanıldığı gibi yazında kullanılması gerekir nedenine gelince kireçi ve paslanmayı önler aynı zamanda su biraz yağlı gibi olur bununda devirdaime faydası büyüktür .
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2012, 18:46:39 »
murat bey toyota long life fabrıkasyon koyunan antifirizleri serrvisler 160 bin km de değiştiriyorlar.Kaputu açın bakın  kaputun üstünde beyaz etiket var orda yazıyor zaten.Yaşadıgınız yerde -20 derecenin üstüne çıkıyorsa değişstirin.Daha kalitelisini bulursanız.Bugun bende ölçtürdüm -25 çıktı.2006 verse 60 binde ve fabrikada konulan antifiriz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2012, 19:38:34 »
murat bey toyota long life fabrıkasyon koyunan antifirizleri serrvisler 160 bin km de değiştiriyorlar.Kaputu açın bakın  kaputun üstünde beyaz etiket var orda yazıyor zaten.Yaşadıgınız yerde -20 derecenin üstüne çıkıyorsa değişstirin.Daha kalitelisini bulursanız.Bugun bende ölçtürdüm -25 çıktı.2006 verse 60 binde ve fabrikada konulan antifiriz.

Tuncay bey, 160.000km verisi doğru yalnız sürede var, o da 8 yıl bunada dikkat etmek gerekir, aksi halde sistem tıkanabilir.

..... eğer antifiriz olup olmadığını anlamak istiyorsan, aç radyatörün kapağını parmağını suya değdir tadına bak , su tatlıysa eğer vardır ....

Deniz bey, önerdiğiniz bu durum çok tehlikelidir. Ne kendiniz yapınız nede başkasına öneriniz.

Dikkat: Antifriz çok zehirlidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2012, 19:50:23 »
yaz kış mutlaka antifiriz koyun arkadaşlar. su pompasınıda yağlıyor.

benim arabada konulmamıştı , kaç defa suyunu değiştirdim ama hala pas akıyor. daha kötüsüde bir yerden delinip conta yakmanız olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2012, 20:00:22 »
Tuncay bey, 160.000km verisi doğru yalnız sürede var, o da 8 yıl bunada dikkat etmek gerekir, aksi halde sistem tıkanabilir.

Deniz bey, önerdiğiniz bu durum çok tehlikelidir. Ne kendiniz yapınız nede başkasına öneriniz.

tekin abi servisler 160 bin dolmadan değişimi yapmıyorlar.Radyaörün başına bir iş gelmedikçe araba hararet yapmadıkca antifirizi değiştirecek birşey olmadıkça değişimini yapmıyorlar.Sİstemi tıkamamak için ne yapalım peki abi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2012, 20:02:56 »
teşekkür ederim cevaplar için, benim aracım 2003 model, yani fabrikadan konulmuş olanın kalması pek mümkün değil, sanırım önceki senelerden kalma bir antifriz var ki -20 çıktı. İnşallah sıkıntı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2012, 20:31:47 »
tekin abi servisler 160 bin dolmadan değişimi yapmıyorlar.Radyaörün başına bir iş gelmedikçe araba hararet yapmadıkca antifirizi değiştirecek birşey olmadıkça değişimini yapmıyorlar.Sİstemi tıkamamak için ne yapalım peki abi.

Tuncay, ben geçtiğimiz Ağustos ayında 6.5 Yıl 100.000km bakımına yetkili serviste girdim ve antifriz değişiminide o zaman yaptım. Yani ne 160.000km'ye ne de 8 yaşına uymuyordu. Bizim burada gece-gündüz ısı farkları çok olduğu gibi yaz-kış ısı farklarıda çok sayılır. Yani antifrize çok yük biniyor. Değişim sırasında akan antifrizli su çok berrak değildi ama çok kötü durumda da değildi. Bundan önceki aracımda, 8. yılında değişim periyodu veriyordu ama periyod dolmadan radyatör tıkandı. O nedenle azıcık önce değiştirmekten bir zarar gelmez. Araç sahibi değiştirin dediği sürece Yetkili servisin sarf malzemelerini değiştirmem diyeceğini zannetmiyorum. Sistemi tıkamamak için zamanında veya daha önce hazır sulandırılmış orjinal antifrizi değişmekten başka birşey yapılamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2012, 20:40:10 »
 Coğu insanın bu bilgilere sahip oldugunu zannetmiyorum.. Antifirizin önemli oldugunu biliyordum ama bu kadar çok donanımda önemli oldugunu ve kullanım ömrünü açıkcası bilmiyordum. Hepinize bu cok faydalı bilgiler icin teşekkürler arkadaşlar..
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2012, 20:44:16 »
ozaman abi dışarda antifirz fiyatları nekadar bilmiyorum ama servislerde bunun 2 katı.Servisten toyota long life antifirz temin edip yeniletebiliriz antifirizi.Tabi araca uzun süre antifirz koymayıda unutmak anlamına geliyor :9
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2012, 20:45:37 »
Mutlaka kış mevsiminde antifiriz koyalım arkadaşlar. Geçen yıl v-kayış kopmuştu o sıra  Çanakkalede havanın çok soğuk olmamasına rağmen radyatör suyunu koyduğumuz yeri açtığımda buzlanmıştı. Ben kayışın kopmasının bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu gün sanayide 25 TL antifiriz koydurdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2012, 20:56:52 »
ozaman abi dışarda antifirz fiyatları nekadar bilmiyorum ama servislerde bunun 2 katı.Servisten toyota long life antifirz temin edip yeniletebiliriz antifirizi.Tabi araca uzun süre antifirz koymayıda unutmak anlamına geliyor :9

Elbette kendiniz alıp değiştirebilirsiniz, hiç zor değil. 5L long life hazır sulu pempe için 80TL parça parası vermişim (sistem 5L'yi alıyor).
Yalnız ilk değişimden sonraki periyodlar 80.000km'dir.

Dışarıda aynı antifriz (nekadar aynı bilemem) olsada bileşiğinde farklı şeyler ihtiva ederse tıkanıklığa sebep verebilir, o nedenle yetkiliden alınmasında fayda var.

Mutlaka kış mevsiminde antifiriz koyalım arkadaşlar. Geçen yıl v-kayış kopmuştu o sıra  Çanakkalede havanın çok soğuk olmamasına rağmen radyatör suyunu koyduğumuz yeri açtığımda buzlanmıştı. Ben kayışın kopmasının bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu gün sanayide 25 TL antifiriz koydurdum.

Kayışınızın kopma sebebinin antifriz olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca şunu herkesin bildiğini düşünüyorum. Rengi ne olursa olsun, üzerinde Long Life yada süre belirtilmemiş antifrizlerin değişim periyodları 1 yıldır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 24, 2012, 22:39:41 »
Tekin abi bak bunu da söylediğin iyi oldu ama birçok kişiyi gördüm suyun tadına bakarken inan ,hatta bende baktım abi birçok defa bundan sonra artık bakmam .

[/quote]
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım