Gönderen Konu: Emniyet kemeri Neden takılmalı?Malesef acı bir örnek..  (Okunma sayısı 2829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Emniyet kemeri Neden takılmalı?Malesef acı bir örnek..
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 02:10:01 »
heleki ben gibi kilolu iseniz telefon caldiginda cepten telefonu cikarmak tam bir iskence oluyor.

Abi kilo sorunum yok fakat yinede zor oluyor .

Kemer iyide bazı zorlukları da oluyor ama her şeye rağmen bir kaza anında sizi hayata bağlayacak en önemli donanım . Maalesef bir çok kişi bunu çok geç anlıyor .  :(

Demek ki yeni modellerdeki Bluetooth aksesuar değil bir ihtiyaçmış. Umarım Toyotanın yeni modellerinin hepsinde standart olur.

Abi benim araçta bluetooth var ama kullanmıyorum .Çünkü telefonda açmayı unutuyorum sürekli açık tutsam telefonun şarjı sıkıntı yaratıyor .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 02:10:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Re: Emniyet kemeri Neden takılmalı?Malesef acı bir örnek..
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2012, 06:58:27 »
Sicagi sicagina ornek vereyim. 2 saat once 2 kisi trafik kazasi ile geldi. Alkol mevcut kemer takili degil. Sonuc belli. Kirilmamis kemikleri kalmamis....benim gibi canli canli gorsenizi kemer takmadan arabayi bile calistirmazsiniz.alkollu on tarafa bile oturmazsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2012, 14:54:21 »
1- Arabaya bin.
2- Start'a bas arac calissin.
3- Camlari indir araca biraz temiz hava gelsin.
4- Cepleri bosalt.
5- Kemeri tak.
6- Klimayi ac.
7- Camlari kapat. Cam kilidini kapat.
8- Yavas yavas yola cik.
Aliskanlik olmus bende  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2012, 15:43:45 »
araca biner binmez emniyet kemerini taakrım önce daha sonra ne yapılacaksa sırasıyla yaparım ama önce emniyet kemeri. takmayanlara uyuz olurum takmamakta ısrar ederse arabamdan indiririm, kemer tokası takanlara ise fitil olurum gerçekten sinirlerimi zıplatıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2012, 16:20:23 »
 Tüm uygar toplumlarda kurallar insanların mutlu yaşaması için vardır. Allah geride kalan yakınlarına sabır versin. Kuralsızlık öylesine başını almış gitmiş ki kurallara uymanız durumunda kazaya bile yol açabiliyorsunuz. Yol yapım çalışmalarının bitmediği İnegöl -Bozüyük arası Mezitler arasında  50 km. ile gidilmesi gereken yerde arkadaki aracın zorlaması, sürücünün arkadan bağrış çağrışıyla 80 km hız yaptım arkadaşı kesmedi. Araba Renault Broadvay hiçbir güvenliği yok. Haldur huldur hatalı sollayarak beni geçti. Karşıdan gelen TIR'dan zor kurtuldu. 155'i arayarak ihbarda bulundum. İnegöl girişinde ekipler durdurmuş. Ekip otosuna giderek "ihbarda bulunan şahıs benim "dedim. Meğer 5 ayrı cezası varmış. Arabayı trafikten men edeceklerini belirttiler. Biraz duyarlılık lütfen. Aracın içerisinde çoluk çocuk yaşlı teyzeler vardı. Belki kötülük yaptığım düşünülebilir ama yaptığım kötülükse kazadan daha da kötü değil... Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Evimizde bzii bekleyen yavrularımızı, başkasının yavrularını, sevdiklerini düşünelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 26, 2012, 19:29:54 »
Arabaya bindikten sonra birkaç kere taktığınız zaman artık alışkanlık haline geliyor ve takmadığınızda rahatsız oluyosunuz...

Asker de Ankara da şöfördüm.. 11 ay boyunca takmadım. Askerden geldiğim ay içinde 2 kere ceza yedim .. Sonra nasıl bir alışkanlık yaptı bende anlatamam..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)