0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla arkadaşlar bende daha dün emniyet kemeri susturucu için toka bakıyordum ama bu videoyu seyrettikten sonra şu an vazgeçtim gerçi ben iş ev arası gidip geldiğim için istiyorum yaklaşık 1,5 km onun harici uzun yolda hep takarım emniyet kemerimi
Yukarıdaki haberde kaza şehir içi kazası ve ölümlü.Araçla yola çıktığınız an risk faktörüde devreye girer, siz saatte 1km/h süratle gitseniz bile karşıdan aniden üstünüze 70km/h süratle bir araç gelebilir ve çarpabilir. Sonucun aynı olmaması için her daim kemerler takılmalıdır, bu konunun alternatifi yoktur.
Arabaya bindikten sonra birkaç kere taktığınız zaman artık alışkanlık haline geliyor ve takmadığınızda rahatsız oluyosunuz...
Tekin bey tabi ki şehir içi ama benim gittiğim yol en fazla yapılan km 40 50 dir yani olacağı varsa zaten olur.sadece 1 2 km için bu tokadan istiyordum fakat yok yani en iyisi takmak bencede
daha önceleri şehir içi kemer takmıyordum ama okulda trakfik denetmele komisyonunda olunca il trafik şubesinin seminerine katlıdım 40 km hızla kaza yapan aracın içindeki kişilerin almış olduğu darbeleri görünce 1-2 aydır arabama biner binmez kemerimi takıyorum mesafa göz ardı etmeden... alışkanlık oluşmaya başladı gibi ... (ama eşim ve çocuğum kemer takmıyor ve taktıramıyorummmm )
Yolun müsait olduğu bir anda 60-70 km hızda ilerlerken,bir defalıkta olsa eşinize ve çocuğunuza kıyıp çok sert bir fren yapın ve gerisini ailenize bırakın.Kendileri siz söylemeden takacaklardır.
Mustafa abi inanmıcaksın ama ben yol kenarın da park halinde iken bile kemerimi takarım hatta bu yüzden bir çok arkadaşımla tartıştığım bile oldu . Ben şöför koltuğuna oturdum mu ilk yaptığım şey ceplerimdeki telefon cüzdan v.s. gibi şeyleri kapı cebine koymak arkasından kemeri bağlamak olur . Tokadan vazgeçmeniz de iyi olmuş . Zaten kemeri takmaya başlayın ondan sonra takmadığınız zaman rahatsız olacaksınız .Unutulmamalıdır ki Emniyet kemeri tekerlekli sandalyeler kadar bağlayıcı değildir.
Kemeri anladık ta ceplerini niye boşaltıyorsun yavw
Abi otoparka giriyorum para lazım oluyor , telefon çalıyor durup bakmak zorunda kalıyorum kemer takılı iken cepten çıkarmak işkence oluyor . Her şey bir yana arabayı cepler boş daha rahat kullanıyorum .