Gönderen Konu: Türkiye dışı web sitelerinden alış-veriş  (Okunma sayısı 696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Türkiye dışı web sitelerinden alış-veriş
« : Kasım 24, 2012, 00:51:50 »
Herkese Selamlar!
Bu konu ile ilgili bazı forumların içinde birtakım bilgiler mevcut ama hangisi neredeydi hatırlamıyorum veya aynı konuyu kapsayan başka bir kenarda başka bir başlık varsa onu da belirtebilirsiniz.
Benim derdim şu; aksesuar işini uygun yollu nasıl çözerim. Servis ateş pahası. İnsan fiyatını sormaya çekiniyor. Aksesuarcılara baksan fiyat iyi gibi duruyor ama kalitesi şüpheli.
Bunun için yabancı internet sitelerini inceliyorum. Ancak güvenilir bir site var mıdır acaba? mesela e-bay isimli bir site duyuyorum sık sık. Nasıldır bilen, tecrübe eden var mı? Başka önerileriniz var mı? Bu sitelerden alışveriş yapıldığında ilave bir masraf oluyor mu (gümrük, vergi, vs.). Yani orada 13€ yazıyorsa kredi kartına da 13 € üzerinden mi yoksa ilave masraflarla mı düşüyor.
Her türlü tavsiyenizi ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Türkiye dışı web sitelerinden alış-veriş
« : Kasım 24, 2012, 00:51:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye dışı web sitelerinden alış-veriş
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2012, 00:54:52 »
Çoğu forumdan okuduklarım kadarıyla genelde yurt dışından alışveriş yapan arkadaşlar Ebay dan getirtiyorlarmış. Yalnız tam bilmiyorum ama belli bir limitin üstünde gümrük te bekleme gecikme vs.. oluyormuş. Ama bu siteyi kullananlardan pek şikayet duymadım. Teslimat süresi biras uzun oluyor gümrük vs.. falan..
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2012, 01:04:09 »
evet, birde o konu var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2012, 01:16:26 »
ebay genel itibariyle güzenlidir, satıcıların yüzde kaç olumlu feedback aldıkları yazdığı için, güvenilir adam bulmak zor olmuyor (mesela adam 30.000 defa ürün satmış, yaptığı alışverişlerin %99.2'si olumlu geri bildirim almış, bu adama güvenilir)
bir de siteden daha önemlisi paypal var, kesinlikle güvenilir bir ödeme yöntemidir, paypal ile ödediğiniz taktirde ürün sizin elinize gelene kadar satıcı parasını alamıyor diye biliyorum...
teslimat olayı da genelde kargo firmasına bağlı, bedava kargoların gelmesi 1.5 -2 ayı bulabilirken Amerikadan paralı kargoyla sipariş edilen ürünün 3. gününde ülkeye giriş yaptığına da şahit oldum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2012, 01:18:26 »
Hocam birde burdaki yorumlar sana yardımcı olacaktır.  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=23777.0

Ayrıca sitede bu konu hakkında açılmış baya bir konu mevcut. Araştırabilirsiniz..
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2012, 01:26:59 »
Hocam birde burdaki yorumlar sana yardımcı olacaktır.  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=23777.0

Ayrıca sitede bu konu hakkında açılmış baya bir konu mevcut. Araştırabilirsiniz..

teşekkür ederim