Gönderen Konu: verso ile yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 4057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
verso ile yakıt tüketimi
« : Kasım 23, 2012, 23:18:36 »
Arkadaşlar merhaba, 2011 verso comfort extra aracımla yaptığım yakıt izlenimleri şehir içi dur kalk 9lt. ortalama 8lt. şehirdışı7lt. sizce nasıl arkadaşlar yakıtı daha aşağı çekebilmek mümkünmü.Hepinize iyi günler.

Toyota Club Türkiye

verso ile yakıt tüketimi
« : Kasım 23, 2012, 23:18:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: verso ile yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2012, 19:57:08 »
Arkadaşlar merhaba, 2011 verso comfort extra aracımla yaptığım yakıt izlenimleri şehir içi dur kalk 9lt. ortalama 8lt. şehirdışı7lt. sizce nasıl arkadaşlar yakıtı daha aşağı çekebilmek mümkünmü.Hepinize iyi günler.
dizel mi benzinlimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2012, 19:59:00 »
motoru kaç hocam 1,6 mı ??
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2012, 20:02:12 »
jantlardan dizele benzıyor gibi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2012, 20:49:55 »
  2.0 dizel versomun  ,yarısı şehir içi yarısı şehir dışı tüketimi, yol bilgisayarına göre 6,4lt  ,yakıt fişlerine göre ise 6,7 lt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2012, 23:29:02 »
2.0 dizel verso ş.dışı yakıt tüketimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2012, 03:20:46 »

Bence bu değerler benzinli aracın değerleri gibi.
Dizelse yüksek veriler, benzinli ise güzel, yanlız benzinlide Vedat abi Versosuyla 6.0a düşmüştü.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2012, 14:13:55 »
ben ondan bahsetmedim. bir önceki mesajımda ekteki fotoda 4,5 lite/100 km yakıt tüketimi için dedim dizel yakıt tüketimi diye. 100-110 km hıla ş.dışı 4,5 lt dizel için. benzinliyi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2012, 23:54:01 »
yazdıgı veriler dizele pek benzemıyor.1,6 comfort extra gibi.Jantlar dizelin dedim ama benzinli 1,6 comfort ve comfort extradada aynı jantlar kullanılıyomus.Lpg taktırın binin hocam benzınle bınmek zor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #9 : Kasım 26, 2012, 11:10:41 »
Ben de yakıt başlığı altında yazmıştım. 2012 benzinli verso, şehir içi 9 lt (ort. 40 krş), şehirler arası 7-7,3 lt arası. daha fazla indiremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2012, 22:23:39 »
Arkadaşlar merhaba bir kaç gündür foruma giremediğim için cevap veremedim.Aracım 1.6 benzinli comfort extra.
Ben de yakıt başlığı altında yazmıştım. 2012 benzinli verso, şehir içi 9 lt (ort. 40 krş), şehirler arası 7-7,3 lt arası. daha fazla indiremedim.
Bende şehir içi 9lt ş.dışı 7lt yakıyorum demek fabrika verileri ile normal kullanım arasında bir fark var.
yazdıgı veriler dizele pek benzemıyor.1,6 comfort extra gibi.Jantlar dizelin dedim ama benzinli 1,6 comfort ve comfort extradada aynı jantlar kullanılıyomus.Lpg taktırın binin hocam benzınle bınmek zor.
Evet benzinlide araç kullanmak zor.fakat fazla kilometre yapmıyorum daha2011 model aracımın  kilometresi 11800km. onun için lpg taktırmak biraz fazla gibi geliyor bana.20000km yapanlar için ideal diye düşünüyorum
Bence bu değerler benzinli aracın değerleri gibi.

Dizelse yüksek veriler, benzinli ise güzel, yanlız benzinlide Vedat abi Versosuyla 6.0a düşmüştü.
  Vedat bey nası başarmış yakıtı 6lt düşürmeyi.Ondan püf noktalarını öğrenmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2012, 22:58:42 »
Arkadaşlar merhaba bir kaç gündür foruma giremediğim için cevap veremedim.Aracım 1.6 benzinli comfort extra.Bende şehir içi 9lt ş.dışı 7lt yakıyorum demek fabrika verileri ile normal kullanım arasında bir fark var.Evet benzinlide araç kullanmak zor.fakat fazla kilometre yapmıyorum daha2011 model aracımın  kilometresi 11800km. onun için lpg taktırmak biraz fazla gibi geliyor bana.20000km yapanlar için ideal diye düşünüyorum   Vedat bey nası başarmış yakıtı 6lt düşürmeyi.Ondan püf noktalarını öğrenmek lazım.
Semih ney ortalama  yada yaklaşık olarak 15 bin km civarında lpg kitini amorti edersiniz.Buda  1500 tl lik bir far  yapar.Sİz arabanızı 60-70 bin km kullansanız  -6-7 bin tl benzin e fazla para ödemiş olursunuz.Yıllık 10 bin üzeri farketmez.Aracı uzun süre kullanmak istiyorsanız lpg maalesef şart..Ama aracı 5 -10 bin sonra satarım derseniz,sattıgınız kişiye büyük iyilik  yapmış olursunuz.Çıkartacaagı masraf derseniz .hiçbir masraf çıkarmaz.Düzgün kullanımla uzun süre rahat kullanırsınız.2006 verso ile ş.içi yogun trafikte 10,1 civarı gösteriyor.Ama ortalama gidiş geliş 30-32 ışık ve 40 km yapıyorum.bu haliyle bile ortalama 280 kurus yapıyor.100 tl lik lpg ile ş.içi 350 km yapıyorum.
vedat brc taktırdı çokta memnundur herhalde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2012, 11:36:03 »
Semih ney ortalama  yada yaklaşık olarak 15 bin km civarında lpg kitini amorti edersiniz.Buda  1500 tl lik bir far  yapar.Sİz arabanızı 60-70 bin km kullansanız  -6-7 bin tl benzin e fazla para ödemiş olursunuz.Yıllık 10 bin üzeri farketmez.Aracı uzun süre kullanmak istiyorsanız lpg maalesef şart..Ama aracı 5 -10 bin sonra satarım derseniz,sattıgınız kişiye büyük iyilik  yapmış olursunuz.Çıkartacaagı masraf derseniz .hiçbir masraf çıkarmaz.Düzgün kullanımla uzun süre rahat kullanırsınız.2006 verso ile ş.içi yogun trafikte 10,1 civarı gösteriyor.Ama ortalama gidiş geliş 30-32 ışık ve 40 km yapıyorum.bu haliyle bile ortalama 280 kurus yapıyor.100 tl lik lpg ile ş.içi 350 km yapıyorum.
vedat brc taktırdı çokta memnundur herhalde.

Evet bende taktırdım benzin derdinden kurtuldum.Tuncay ın açıkladığı gibi gelir gideri siz hesaplaycaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2012, 16:18:29 »
Versoya 1.6 dizel motor şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2012, 00:16:30 »
Söyledikleriniz mantıklı, lpg eğer ortalma  280krş. yakıyorsa süper, nerede ise lpg ile benzinli arasında 100krş.fark var.Ama lpg nin versoda uyumu, çekişi, aracın tekleme gibi olayları soğukta çalışmaması vs. vs. insanın kafası karışıyor.Biraz bu konu hakkında araştırma yapayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2012, 00:18:48 »
Söyledikleriniz mantıklı, lpg eğer ortalma  280krş. yakıyorsa süper, nerede ise lpg ile benzinli arasında 100krş.fark var.Ama lpg nin versoda uyumu, çekişi, aracın tekleme gibi olayları soğukta çalışmaması vs. vs. insanın kafası karışıyor.Biraz bu konu hakkında araştırma yapayım.
hiç öylebirşey olamaz.Lpg sistemleri eskisi gibi değil.Araçta tekleme felan ytapmaz.Yeterki usta iyi ayarıda iyi olsun.Zaten araç ilk çalıstırmada herzaman benzin ile çalısır.Ayara göre ortalama  35 derece sıcaklıga ulasınca lpg ye geçer.Soğukta çalışmmama felan yapmaz..uzun süre kullanaksanız kesinlikle hemen taktırın iyi bir brc bayisine.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2012, 00:24:24 »
   Vedat bey nası başarmış yakıtı 6lt düşürmeyi.Ondan püf noktalarını öğrenmek lazım.

Kendisi bilgilendirme yapacaktır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey