0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba, 2011 verso comfort extra aracımla yaptığım yakıt izlenimleri şehir içi dur kalk 9lt. ortalama 8lt. şehirdışı7lt. sizce nasıl arkadaşlar yakıtı daha aşağı çekebilmek mümkünmü.Hepinize iyi günler.
Ben de yakıt başlığı altında yazmıştım. 2012 benzinli verso, şehir içi 9 lt (ort. 40 krş), şehirler arası 7-7,3 lt arası. daha fazla indiremedim.
yazdıgı veriler dizele pek benzemıyor.1,6 comfort extra gibi.Jantlar dizelin dedim ama benzinli 1,6 comfort ve comfort extradada aynı jantlar kullanılıyomus.Lpg taktırın binin hocam benzınle bınmek zor.
Bence bu değerler benzinli aracın değerleri gibi. Dizelse yüksek veriler, benzinli ise güzel, yanlız benzinlide Vedat abi Versosuyla 6.0a düşmüştü.
Arkadaşlar merhaba bir kaç gündür foruma giremediğim için cevap veremedim.Aracım 1.6 benzinli comfort extra.Bende şehir içi 9lt ş.dışı 7lt yakıyorum demek fabrika verileri ile normal kullanım arasında bir fark var.Evet benzinlide araç kullanmak zor.fakat fazla kilometre yapmıyorum daha2011 model aracımın kilometresi 11800km. onun için lpg taktırmak biraz fazla gibi geliyor bana.20000km yapanlar için ideal diye düşünüyorum Vedat bey nası başarmış yakıtı 6lt düşürmeyi.Ondan püf noktalarını öğrenmek lazım.
Semih ney ortalama yada yaklaşık olarak 15 bin km civarında lpg kitini amorti edersiniz.Buda 1500 tl lik bir far yapar.Sİz arabanızı 60-70 bin km kullansanız -6-7 bin tl benzin e fazla para ödemiş olursunuz.Yıllık 10 bin üzeri farketmez.Aracı uzun süre kullanmak istiyorsanız lpg maalesef şart..Ama aracı 5 -10 bin sonra satarım derseniz,sattıgınız kişiye büyük iyilik yapmış olursunuz.Çıkartacaagı masraf derseniz .hiçbir masraf çıkarmaz.Düzgün kullanımla uzun süre rahat kullanırsınız.2006 verso ile ş.içi yogun trafikte 10,1 civarı gösteriyor.Ama ortalama gidiş geliş 30-32 ışık ve 40 km yapıyorum.bu haliyle bile ortalama 280 kurus yapıyor.100 tl lik lpg ile ş.içi 350 km yapıyorum.vedat brc taktırdı çokta memnundur herhalde.
Söyledikleriniz mantıklı, lpg eğer ortalma 280krş. yakıyorsa süper, nerede ise lpg ile benzinli arasında 100krş.fark var.Ama lpg nin versoda uyumu, çekişi, aracın tekleme gibi olayları soğukta çalışmaması vs. vs. insanın kafası karışıyor.Biraz bu konu hakkında araştırma yapayım.
Vedat bey nası başarmış yakıtı 6lt düşürmeyi.Ondan püf noktalarını öğrenmek lazım.