Anket

Hangi marka LPG kiti tercih ettiniz?

Prins
264 (17.2%)
Atiker
233 (15.2%)
Lovato
167 (10.9%)
BRC
430 (28%)
Voltran
13 (0.8%)
Emmegaz
9 (0.6%)
Landi
20 (1.3%)
Longaz
0 (0%)
Tartarini
57 (3.7%)
Teleflex
51 (3.3%)
Aldesa
17 (1.1%)
Zavolli
97 (6.3%)
Fema
2 (0.1%)
Landirenzo
111 (7.2%)
Milano
9 (0.6%)
Stefanelli
9 (0.6%)
Viera
1 (0.1%)
Diğer (mesajda belirtin!)
31 (2%)
Romano
16 (1%)

Toplam Oy Verenler: 1023

Gönderen Konu: Hangi Marka LPG Kiti?  (Okunma sayısı 247055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Marka LPG Kiti?
« Yanıtla #380 : Ocak 27, 2015, 15:36:37 »
Aracı teslim almadan bayinin yanındaki bir firmaya Gasitaly taktırdım. 2500TL aldılar ve söylediklerine göre Corolla için özel kit kullanıyorlarmış. İlk depo dolumundan sonra 350 km yol yaptım ve depo bitti. 35LT/70TL gaz alarak devam ediyorum. Ortalama tüketimim aracı teslim aldığımda sıfırlanmıştı ve şuan 8.7 gösteriyor. Benzini fullemiştim halen ibre full. ama ilk çalışma benzinle olduğunu farz edersek 20km kadar benzinli kullanmışımdır. KM'de 21 kuruş gibi bir LPG harcamam var. Zamanla düşeceğine eminim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Ocak 27, 2015, 15:36:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Ocak 27, 2015, 23:26:56 »
Arkadaşlar prins, brc gibi belli bir devirden sonra benzini açıyor mu? Benzini yüksek hızlarda açması iyi bir şey sonuçta, motor ömrü için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Ocak 28, 2015, 10:38:16 »
toyotalara brc taktırmayın ince ayar yapılmıyor diğer kitlerden fazla yakıt yakar...
kendi arabamda lovato kullanıyorum 44.000 km de takılmış şu an 152.000 km de maşallah saat gibi.
benim sıralamam atiker birinci sırada illa başka kit taktırcaksam prins taktırırım landirenzoymuş zavoliymiş mtm brc yi felan düşünmem aklımın ucundan bile geçmez.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #383 : Ocak 28, 2015, 12:08:49 »
Bende bu hafta mersinde brc turbo sistemli kit taktırdım, bi süre araştırdım ve ustaya güvenip tamam dedim. 2100 tl tuttu, 150 tl değerinde puan yüklü bp kart verdiler, dolayısıyla 1950 tl ye maloldu bana. şimdilik bir sorun yok, tek kafama yatmayan kısmı, verso 7 kişilik olduğu için stepne boşluğuna simit depo koydular, 30 lt lik bi depo, biraz küçük ama taze taze kullanırsın gazı dedi usta :)
levent bey mersinde nereye taktırdınız acaba BRC'yi ?
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 3500
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Ocak 28, 2015, 17:03:14 »
levent bey mersinde nereye taktırdınız acaba BRC'yi ?
merhaba bende mersindeyim ve aracıma brc taktırmayı düşünüyorum. Bu konuda mersinde gül-cem brc adını sık sık duyuyorum kesin karar verirsem oraya taktıracağım
corolla 1.6 advance multidrive(BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #385 : Ocak 28, 2015, 19:41:14 »
Gülcemi ben de duydum..eğer taktırırsanız haberleri bekliyor olacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #386 : Ocak 28, 2015, 19:54:34 »
Bahadir bey bizi bir süpriz mi bekliyor yoksa bombayı patlatıyor musunuz? ??
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #387 : Ocak 28, 2015, 21:15:27 »
Bahadir bey bizi bir süpriz mi bekliyor yoksa bombayı patlatıyor musunuz? ??
Allah izin verirse az kaldı..Bir kaç ay diyelim :)) Müjdeyi vereceğim inşallah buradan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #388 : Ocak 28, 2015, 22:28:33 »
Gülcemi ben de duydum..eğer taktırırsanız haberleri bekliyor olacağım
Tabiki mutlaka söylerim. Mersinde LPG takan yer çok ama önemli olan başını ağrıtmayacak iyi bir montaj yapacak ustayı bulmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #389 : Ocak 31, 2015, 09:56:40 »
toyotalara brc taktırmayın ince ayar yapılmıyor diğer kitlerden fazla yakıt yakar...
kendi arabamda lovato kullanıyorum 44.000 km de takılmış şu an 152.000 km de maşallah saat gibi.
benim sıralamam atiker birinci sırada illa başka kit taktırcaksam prins taktırırım landirenzoymuş zavoliymiş mtm brc yi felan düşünmem aklımın ucundan bile geçmez.

Ben BRC taktırdım. Kocaeli şehir içi 33 lt ile 350 km. Yapıyorum. Oda 20-21 krş.gibi maliyete geliyor. Bence iyi araştırmanızda fayda var. Prins brc landirenzo vb. Markalar varken atikeri düşünmek bence hic dogru karar olmaz. O markalarin olduğu yerde atiker lpg markasi bile sayilmaz. Bu arada brc lovato landirenzo ve atikeri kendi araçlarima taktirdim ve denemiş biriyim. Bu yorumu duyduklarima gore degil yasadiklarima gore yazdim. Hic kimse bana atikerin lpg markasi olduğuna inandiramaz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2015, 10:03:33
Bence kullanıcılar oy vererek kararını vermiş. Butun yorumları okumaya gerek olmadan oy durumundan bilgi edilebilir. Fiyat olarak en pahalı kit olmasına rağmen brc ve prins açık farkla öndeyse aklın yolu birdir. Hiç kimse memnun kalmadığı markayı tavsiye edip övmez.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #390 : Ocak 31, 2015, 11:07:38 »
Ben BRC taktırdım. Kocaeli şehir içi 33 lt ile 350 km. Yapıyorum. Oda 20-21 krş.gibi maliyete geliyor. Bence iyi araştırmanızda fayda var. Prins brc landirenzo vb. Markalar varken atikeri düşünmek bence hic dogru karar olmaz. O markalarin olduğu yerde atiker lpg markasi bile sayilmaz. Bu arada brc lovato landirenzo ve atikeri kendi araçlarima taktirdim ve denemiş biriyim. Bu yorumu duyduklarima gore degil yasadiklarima gore yazdim. Hic kimse bana atikerin lpg markasi olduğuna inandiramaz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2015, 10:03:33
Bence kullanıcılar oy vererek kararını vermiş. Butun yorumları okumaya gerek olmadan oy durumundan bilgi edilebilir. Fiyat olarak en pahalı kit olmasına rağmen brc ve prins açık farkla öndeyse aklın yolu birdir. Hiç kimse memnun kalmadığı markayı tavsiye edip övmez.
Corollamda brc avensisimde live star bmw de milano civicde ve passatta lovato astrada landirenzo accentte brc kullanmış biri olarak (daha yazmama gerek yok herhalde) iyi araştırdım ve 2 ay önce aurise atiker takrırdım. Otomatik olmasına ramen benim sürüşümle şehiriçi 19 kuruş tüketimi var. Brc nin yarısı atikerdir iyice bi araştırın öyle kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın. Prinsin kalitesini herkes biliyor zaten ama o kadar paraya prins taktıracak kadar geniş değilim. Hele bi de atikerin nano fest diye bir markası var italyan yapımı var bu kitlerin aklınızda bulunsun. Bir Arkadaşımda era var taksici kendisi. Aracında brc marka lpg var 150.000km de enjektör arızası verdi ve 800 tl fiyat verdiler. O da gitti atikerin enjektörlerini taktırdı 200 liraya şu an araç 450.000 km de. Siz neden atikeri sevmiyorsunuz?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #391 : Ocak 31, 2015, 11:21:14 »
Corollamda brc avensisimde live star bmw de milano civicde ve passatta lovato astrada landirenzo accentte brc kullanmış biri olarak (daha yazmama gerek yok herhalde) iyi araştırdım ve 2 ay önce aurise atiker takrırdım. Otomatik olmasına ramen benim sürüşümle şehiriçi 19 kuruş tüketimi var. Brc nin yarısı atikerdir iyice bi araştırın öyle kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın. Prinsin kalitesini herkes biliyor zaten ama o kadar paraya prins taktıracak kadar geniş değilim. Hele bi de atikerin nano fest diye bir markası var italyan yapımı var bu kitlerin aklınızda bulunsun. Bir Arkadaşımda era var taksici kendisi. Aracında brc marka lpg var 150.000km de enjektör arızası verdi ve 800 tl fiyat verdiler. O da gitti atikerin enjektörlerini taktırdı 200 liraya şu an araç 450.000 km de. Siz neden atikeri sevmiyorsunuz?
[/quote

Bende en az sizin kadar arabada kullandığım için sözü edilen markaların hiç biri hakkında kulaktan dolma bilgim yok. tamamı kendi tecrübemdir ve atikerden yaşadığım sıkıntılardan yazdım. atikeri Toyota Corolla aracıma taktırdım. arıza lambası yaktı bir türlü söndüremediler, çekişten düştü. benzin yakıtından farkı yoktu, zaman geçtiği için yaşadığım sıkıntılar şu an aklıma gelmiyor. abartmadan söylüyorum atikere bir ay dayanamadım arabayı sattım ve kurtuldum. bir daha atikermi asla... atiker in hangi kiti olursa olsun bedeva takacağını bilsem yemin ediyorum arabamın kaputunu açtırmam.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #392 : Ocak 31, 2015, 11:31:44 »
[/quote

Bende en az sizin kadar arabada kullandığım için sözü edilen markaların hiç biri hakkında kulaktan dolma bilgim yok. tamamı kendi tecrübemdir ve atikerden yaşadığım sıkıntılardan yazdım. atikeri Toyota Corolla aracıma taktırdım. arıza lambası yaktı bir türlü söndüremediler, çekişten düştü. benzin yakıtından farkı yoktu, zaman geçtiği için yaşadığım sıkıntılar şu an aklıma gelmiyor. abartmadan söylüyorum atikere bir ay dayanamadım arabayı sattım ve kurtuldum. bir daha atikermi asla... atiker in hangi kiti olursa olsun bedeva takacağını bilsem yemin ediyorum arabamın kaputunu açtırmam.
O atikerle alakalı değil takan ustayla alakalıdır. Benim şu anki aracımda arıza lambası sürekli yanıyor lovato takılı ama gidişinde çekişinde hiçbir sıkıntı yok. Auriste atiker var benzinden hiçbir farkı yok. Siz usta kurbanı olmuşsunuz
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #393 : Şubat 01, 2015, 08:29:24 »
Atiker iyi bir marka olsaydı iyi ustalara bayilik verirdi. Nedense Brc vb.ithal markaların ustaları heryerde iyi oluyor.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Şubat 03, 2015, 16:56:03 »
Aracı teslim almadan bayinin yanındaki bir firmaya Gasitaly taktırdım. 2500TL aldılar ve söylediklerine göre Corolla için özel kit kullanıyorlarmış. İlk depo dolumundan sonra 350 km yol yaptım ve depo bitti. 35LT/70TL gaz alarak devam ediyorum. Ortalama tüketimim aracı teslim aldığımda sıfırlanmıştı ve şuan 8.7 gösteriyor. Benzini fullemiştim halen ibre full. ama ilk çalışma benzinle olduğunu farz edersek 20km kadar benzinli kullanmışımdır. KM'de 21 kuruş gibi bir LPG harcamam var. Zamanla düşeceğine eminim.
gasitaly nin hangi kitini taktılar o fiyata fazla değilmi fiyat ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #395 : Şubat 03, 2015, 17:58:51 »
Bende internetten araştırarak fiyatın neden yüksek olduğunu sordum. Corolla için özel kit ve ekipman kullanıyoruz dediler. Gerisini Allaha havale ederek peki dedim. Benzin veya LPG performans olarak hiç farkını hissettirmedi. 1km/0.21TL yaktığını düşünürsek şuan için bir sıkıntı yok. Motorada 3 yıl garanti verdi. Hayırlısı bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Şubat 05, 2015, 19:24:38 »
Arkadaşlar artık ben de brcli oldum.2014 corolla cvt 2000 km aracıma bugün mersinde  brc taktırdım şimdilik hiçbir sorun yok bundan sonra inşallah benzin ibresine bakmayacağım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #397 : Şubat 05, 2015, 21:02:20 »

Ben de Seçkin Bey e katılıyorum. Obd li kit taktırdım 1200tlye. Hiç ayar için bile gitmeme gerek kalmadı, çünkü ayarı bozulmuyor takip ediyorum. 20bin km kullandım 1 yılda. 20-30 bin km sorun çıkarsa enjektör regülatör değiştir, sıfır olarak kullanmaya devam et. Diğer firmaların yedek parça fiyatı ortada, atikerinki ortada. Atikerin ününün kötü olmasının tek nedeni usta olduğunu sanan ustalar ve de 60-70 bin km sonra bile enjektör ve regülatör sorunlarının Gözardı edilmesi bence. Her parçanın bir ömrü var sonuçta
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #398 : Şubat 06, 2015, 15:30:22 »
Arkadaşlar bende 2011 de atiker taktırdım 2006 corollama herhangi bir sıkıntı yaşamadım 2. yıl sonunda regülatörü (beyni) kabrika çıkışlı arızalı olduğu anlaşıldı atiker servisler 200 tl + işçikil toplam 250 tl çekti ürünü bende kendim aldım 100 tl kendim taktım. artık ayarınıda bilgisayardan kendim yapıyorum çok memnunum 36 lt gazla bursada full şehir içi 350 km yapıyorum şuana kadarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 79000
« Yanıtla #399 : Şubat 26, 2015, 16:19:22 »
2011 corolla aldım hangi lpg yi taktırsam acaba -veya taktırmasammı