Gönderen Konu: ana uyarı ışığı ????  (Okunma sayısı 14081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
ana uyarı ışığı ????
« : Kasım 22, 2012, 20:52:15 »
selamın aleyküm  arkadaşlar

öncelikle belirtmek isterim ki aranıza yeni katıldım.. yalnız nezzman toyota ile ilgili bişeye baksam bu foruma bakmadan geçmiyordum kayıt olmak bugüne kısmetmiş...

1999 dan beri toyoto kullanıcısıyım 99 da sıfır almıstık.. ona çok alıştım malum 13 yıl sürünce herşeyine alsıyorsunuz :)))

yalnız şimdi yeni 2011 corolla dizel elegant aldık.. arasında dağlar kadar fark olunca digital olrak bayağı zorluk çekiyorum :))) bu arada 99 toyotadan sonra yeni kasa devasa geliyor :) )çokbüyük sığmaycak gibi geliyor)

aracı kullanalı 2 gün oluyor bugun dikkatimi çeken  araçı stop ettikten  sonra anahtar çıkarana kadar üçgen içinde ünlem işareti yanıyor ve sesli uyarı yapıyor ne anlama geldiğini bilmiyorum. ilk defada dizel araç kullanıyorum doğal olarak çok yabancıyım acaba ters giden bişeyler mi var diyorum ??? kitapçıkta araştırdımda ayrıntılı şekilde yazmıyor sadece ana uyarı ışığı diyor benim çalısrken veya yolda giderken yanmıyor sadece kontağı kapatırken anahtarı çıkarana kadar yanıp sesli uyarı yapıyor...

2- sorum ise BT ile telefondan muzik dinleyebiliyorum ama normal telefon olarak kaydetmeye çalıstığımda telefonu eşleştiremiyorum ve son olarakta otomaik far ı çalıstırabiliyorum ama otomatik silecekleri çalıstıramıyorum auto ya aldığımda sürekli çalsıyor :))) yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkür ederim
Toyota Corolla D-4D Elagant2011 (Kar beyazı)
AY ÇIKINCA YILDIZLARIN NE YARARI OLUR....

Toyota Club Türkiye

ana uyarı ışığı ????
« : Kasım 22, 2012, 20:52:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
Ynt: ana uyarı ışığı ????
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2012, 14:27:39 »
Şoför kapısı açılınca anahtarı üzerinde unutmamanız için sesli uyarı yapar. Diğer kapılar açık ise sadece uyarı lambası yanar ve optitron göstergede açık kapıları gösterir.

Kapılar açılmadan yapıyorsa servise gidip kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

Kazasız yolculuklar.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2012, 17:03:00 »
teşekkür hasan bey şuan araba elimde değil ziebarta verdim folyo kaplama ve cam filmi için salı günü alacam dikkat ederim... sesli uarı çok can sıkıcıydı ama kapıları açtığımda mı yapıyordu hatırlamıyorum tekrar salı günü bakınca eger kapıları açmadan ötüyorsa servise götürcem demektir.. acaba kapıları açmadan da anahtarı üstünde unutmamam için çalıyor olaiblr mi ? daha kapıları açmadan gene sesli uyarı yapıyorsa ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2012, 17:28:33 »
  Selam, hoş geldiniz.
Dizel ve aşırı beslemeli(turbo vb.) araçların kullanımında dikkat edilecek hususlar bazı başlıklar altında sitemizde mevcut, onları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2012, 17:44:38 »
hakan bey dizel araçların kullanılmasında dikkat edilcel hususlara baktım zaten stop etmeden 1 dk felan bekliyorum sonra anahtatı cevirince kaptmak için ötmeye baslıyordu ama o anda kapı acık mı değil mi onu hatırlamıyorum büyük ihitmal kapalıyken ötüyordu ama..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2012, 17:44:57 »
Yakıt bitmesi uyarı ışığı olarak da o yanar.

Düşük depoda şaşırmayın.

Motor arızası yada başka bir şey olsa uyarı işaretine ek olarak "check engine" gibi bir mesajı mutlaka verir yol bilgisayarı kısmında.
2008 Corolla D4D Elegant M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2012, 17:54:01 »
yok özgür bey yarım depo yakıt var yakıtta problem yoktu. artık neden bilmiyorum olmadı aracı salı günü teslim alınca servisi arayıp sorarım olmadı servise gitcem demektir.. ama herangi bir uyarı msjı yok sadece üçgen içinde ünlem okdar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2012, 03:13:15 »
sarı üçgen ışığı yandığında km saatinde bulunan yuvarlak yol bilgisayarında mutlaka bir açıklama belirir kapınız açıksa açık kapıyı ve ya low fuel düşük yakıt uyarısı gibi veya servis bakımı geçmişde olabilir arabanın ama mutlaka yol bilgisayarı bir uyarı verir
bence aracınızın servis bakım km si geçmiştir.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2012, 16:13:37 »
feyyaz bey yol bilgisayarında herangi bir uyarı yazmıyordu... salı günü ayrıntılı olarak tekrar bakacam çalıştığım için acele ile ziebart a bırakmıstım ondan ayrıntılı inceleyemedim ama sadece üçgen ve içinde ünlem vardı salı günü ayrıntılı bakcam.. çnkü çok moral bozucu oldu bide yeni aldığım için heves kaçırcak tarzda bişey oluyr...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Araç Ustasi
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2025, 08:57:09 »
selamın aleyküm  arkadaşlar

öncelikle belirtmek isterim ki aranıza yeni katıldım.. yalnız nezzman toyota ile ilgili bişeye baksam bu foruma bakmadan geçmiyordum kayıt olmak bugüne kısmetmiş...

1999 dan beri toyoto kullanıcısıyım 99 da sıfır almıstık.. ona çok alıştım malum 13 yıl sürünce herşeyine alsıyorsunuz :)))

yalnız şimdi yeni 2011 corolla dizel elegant aldık.. arasında dağlar kadar fark olunca digital olrak bayağı zorluk çekiyorum :))) bu arada 99 toyotadan sonra yeni kasa devasa geliyor :) )çokbüyük sığmaycak gibi geliyor)

aracı kullanalı 2 gün oluyor bugun dikkatimi çeken  araçı stop ettikten  sonra anahtar çıkarana kadar üçgen içinde ünlem işareti yanıyor ve sesli uyarı yapıyor ne anlama geldiğini bilmiyorum. ilk defada dizel araç kullanıyorum doğal olarak çok yabancıyım acaba ters giden bişeyler mi var diyorum ??? kitapçıkta araştırdımda ayrıntılı şekilde yazmıyor sadece ana uyarı ışığı diyor benim çalısrken veya yolda giderken yanmıyor sadece kontağı kapatırken anahtarı çıkarana kadar yanıp sesli uyarı yapıyor...

2- sorum ise BT ile telefondan muzik dinleyebiliyorum ama normal telefon olarak kaydetmeye çalıstığımda telefonu eşleştiremiyorum ve son olarakta otomaik far ı çalıstırabiliyorum ama otomatik silecekleri çalıstıramıyorum auto ya aldığımda sürekli çalsıyor :))) yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkür ederim

Şuan aynı sorunu yaşıyorum üçgen içinde ünlem işareti yanıyor. Sonra diğer isiklar yaniyor. Anlamıyorum silecek suyu ve silecekler bir çalışıyor bir çalışmıyor.