Gönderen Konu: Marş alıp çalışmama problemi.  (Okunma sayısı 6759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Marş alıp çalışmama problemi.
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 20:33:51 »
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 20:33:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2012, 01:15:03 »
Benzer bir arıza ile ilgili bir anımı anlatmak istedim, ben çok gülmüştüm, takdir sizin.  bir gün arkadaşımın arabasın sanyide bir tamirciye götürdük, serviz epey yoğun. Ustaya telefon geldi, aracın biri yolda kalmış, marş basıyor araç çalışmıyor. Gelip bakmasını istedi ama usta yoğun olduğundan gelemeyeciğini söyledi. Karşıdaki adama yanında kimse olup olmadığını sordu, "evet" cevabını alınca dediklerimi yap sorunu tespit edelim dedi. Öncelikle adama kalp hastalığı olup olmadığını sordu. Adam şaşırmış olarak yok cevabını verdi sanırım,  sonra diğer kişinin marşa basmasını kendisinin de buji kablosunun birni çıkarıp, öncelikle buji kablosunu tarif ederek buldurdu, içine elini sokmasını istedi. Tabi telefonun diğer ucunda bir çığlık, tamirhanede kahkaha, ustanın yorumu :" haaa  demekki motor ateşleme yapıyor" oldu. Sonra da başka bir yere yönlendirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2012, 03:37:23 »
Benzer bir arıza ile ilgili bir anımı anlatmak istedim, ben çok gülmüştüm, takdir sizin.  bir gün arkadaşımın arabasın sanyide bir tamirciye götürdük, serviz epey yoğun. Ustaya telefon geldi, aracın biri yolda kalmış, marş basıyor araç çalışmıyor. Gelip bakmasını istedi ama usta yoğun olduğundan gelemeyeciğini söyledi. Karşıdaki adama yanında kimse olup olmadığını sordu, "evet" cevabını alınca dediklerimi yap sorunu tespit edelim dedi. Öncelikle adama kalp hastalığı olup olmadığını sordu. Adam şaşırmış olarak yok cevabını verdi sanırım,  sonra diğer kişinin marşa basmasını kendisinin de buji kablosunun birni çıkarıp, öncelikle buji kablosunu tarif ederek buldurdu, içine elini sokmasını istedi. Tabi telefonun diğer ucunda bir çığlık, tamirhanede kahkaha, ustanın yorumu :" haaa  demekki motor ateşleme yapıyor" oldu. Sonra da başka bir yere yönlendirdi.
d
On numara yöntem hem sorunu çöz hem gıdanı al :D ama bujiyi motora yaklaştırınca aradaki kıvılcımdan da anlayabilirdi usta fırlamalık yapmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2012, 18:36:03 »
evet ..
Hala oğlunun düğünün de kullandım. Araba Anadolu yakasından Avrupa yakasına gidecekti. Ben getireyim dedim. Araba son derece seri. Gaza dokunduğum zaman öndeki arabanın yanında oluyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 26, 2012, 18:48:34 »
d
On numara yöntem hem sorunu çöz hem gıdanı al :D ama bujiyi motora yaklaştırınca aradaki kıvılcımdan da anlayabilirdi usta fırlamalık yapmış
evet, zaten sorarkenki yüz ifadesinden niyeti anlaşılıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 26, 2012, 22:58:37 »
Merhabalar,
Yakın bir arkadaşımın aracı ışıklarda beklerken aracın sesi toklaşıp ardından devirinde düzensizlikler olmaya başlamış ve sol şeritten biran evvel kalkıp yol kenarında durmak için gazlayıp tam yanaşacağı sırada araç stop etmiştir. Sonra bende gittim yanına araç marş alıyordu ancak çalışmıyordu. Tamire verdik 5 gündür çözüm bulamadılar. Beyinden olduğunu söylüyorlar ve 5.700TL civarı hesap çıkardılar.

Aracın benzin pompası enjektörleri bujiler ve kabloları kontrol edildi.

CLS 350 LPG arkadaştan önce takılmış ancak. Sürekli benzinde kullanıyordu.

Ateşleme bobini aklıma geldi. Acaba bu şekilde bir problem yaratırmı?

İyi günler.

merhaba ben herkesten farklı olarak kontrol edilmesini istediğim bi nokta var oda lpg ecu ' sü (elektronik kontrol ünitesi ) .çünkü benzin enjektörlerine gelen devir sinyali lpg ecüsünden geçerek enjektörlere ulaşır .eğer lpg ecu sünde bir sorun var ise araç hiç bir şekilde enjektörlere hükmedemeyecektir .

selamla
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 03, 2013, 09:24:37 »
Arkadaşlar bu sıkıntı bende de var aracım zaman zaman 3-4 saniye geç çalışıyor ustama sordum aracın normalde benzinli olsa idi 40 binde ama lpg li olduğundan 10 bin de bir bujileri değişmesi gerektiğini söyledi acele etme bakımlarda bujileri değiştiririz hallederiz dedi. Sıkıntı yaratmaz dedi.

2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 03, 2013, 10:33:15 »

İşte çözümün babası :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.