Gönderen Konu: 2009 verso aldım.  (Okunma sayısı 5341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
2009 verso aldım.
« : Kasım 21, 2012, 21:47:48 »
merhabalar..
2003 corolla , 2005 avensis den sonra 2009 verso ile aranızdan ayrılmadım..(yeni kasa)
alalı 5-6 gün oluyor şimdilik herhangi bir sıkıntı yok umarım pişman olmam.
araçla ilgili bir kaç sorum var. yanitlayan olursa sevinirim.
araci 38650 tl aldım 2009 verso premium araç 32500kmde beni cezbeden km si olmuştu.

1. araca lpg taktıracagım en fazla kaç lt simit tank oluyor, 3.sıra koltuklarınstepne yerini daraltmış.
2.zavolli düşünüyorum 1500 tl 10 taksit sizce nasıldır?
3. aracta ipod baglantısı var diye aldım sadece aux girişi var. ipod baglantısı nasırım bu touch lu sistemlerde var.
apple ipodumu bu sistemde nasıl kullanabilirim. (direksiyondan kontrol ile)?
4.2005 model alt sınıf alman arabalarında bile olan kumanda ile cam kapama açma bu sınıf bir arabada yok anlam veremiyorum. cam kapama kiti düşünüyorum.
ama önceki avensisimde bu kit neredeyse parmagımı koparıyordu sıkışma kontrolu devre dışı oldugu için. bu termikli yazanlar nasıldır sıkışınca duruyormu?
5.geri görüş kamerasının görmedigi köşeler için park sensörü taktıracam sadece 2 dış köşeye taktıracagım sensör varmı?2li.
cevaplar için teşekürler.
toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

2009 verso aldım.
« : Kasım 21, 2012, 21:47:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 verso aldım.
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2012, 22:07:39 »
toyotaların hiçbirinde  camlar modüllü değil.2012 versoda avensiste corollada da yok.Aracı ççok iyi fiyata almıssınız.premıum ve 32 binde.Darbesi boyası kazası yoksa mukemmel fiyat bence.
+
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2012, 22:18:10 »
Simit tank 50 LT, 46 LT, 42 LT kapasiteli tanklar  var.
Size lpg kiti olarak prins öneririm.Biraz pahalıdır ama taktırdığınızda kaliteyi  anlarsınız.Benzin-lpg geçişini fark bile etmezsiniz.Tabi keihine enjektör taktıracaksın.Bu enjektörleri toyota,honda ve mercedese enjektör üreten firma üretiyor.Piyasadaki en iyi enjektör.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2012, 22:36:46 »
toyotaların hiçbirinde  camlar modüllü değil.2012 versoda avensiste corollada da yok.Aracı ççok iyi fiyata almıssınız.premıum ve 32 binde.Darbesi boyası kazası yoksa mukemmel fiyat bence.
+

tuncay bey araçta arka yolcu kapısı degişmiş, servis kaydına baktım sadece kapı degişimi 1995tl lik bir hasar başka bir onarım vs yok.(sene 2010)
aracı  ankarada fulledim urfaya kadar 750 km sabit 100km hız otobanda geldim tek diş kaldı şehir içi 80 km yaptım bu gün ışık yandı bence uzun yolda 70-80 km daha gider.. velhasıl bir depo ile 900km bence gayet iyi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2012, 22:43:06 »
Simit tank 50 LT, 46 LT, 42 LT kapasiteli tanklar  var.
Size lpg kiti olarak prins öneririm.Biraz pahalıdır ama taktırdığınızda kaliteyi  anlarsınız.Benzin-lpg geçişini fark bile etmezsiniz.Tabi keihine enjektör taktıracaksın.Bu enjektörleri toyota,honda ve mercedese enjektör üreten firma üretiyor.Piyasadaki en iyi enjektör.

tekin bey , prins bana 2500 fiyat verdi, zaten araba için borca girdim hani o kadar para zorlar beni ama degerlendirecegim..
tank olarak bana sadece 30 luk olur dediler. yeni kasalarda stepne içte ve ince tip lastık oldugu için yer sıkıntısı var. eski kasalara altta oldugu için sorun yok. 3. sıra koltukların demirleri sıkıştırıyor arkayı.. bu modele en fazla kaç takılacagını ögrenmek isityorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2012, 23:14:02 »
forumda vedat bey aynı aractan var o taktırdı.ona sorun iterseniz daha iyi olur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2012, 23:14:25 »
Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2012, 23:18:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2012, 00:08:10 »
Kesinlikle brc taktırın. Yağlamalı sistemli prins taktırmayacaksanız eğer. Yağlama sistemine de pek inanmıyorum ya neyse...Zavoli falan düşünmeyin 'yetkili' bir brc bayiine gidin yalnız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2012, 00:38:32 »
Hayırlı olsun.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 22, 2012, 01:04:18 »
Kesinlikle brc taktırın. Yağlamalı sistemli prins taktırmayacaksanız eğer. Yağlama sistemine de pek inanmıyorum ya neyse...Zavoli falan düşünmeyin 'yetkili' bir brc bayiine gidin yalnız.

bende brc ye niyetliydim, ama aynı motora sahip biri bana kesinlikle zavolli diyor.. yok enjektör püskürtme basıncı bilmemkaçbin barmış vsvs gibi anlamadıgım bir açıklamaya yapıyor.
siz neden zovolliyi geçin dediniz.? fikirinizi ögrenebilirmiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2012, 01:04:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 22, 2012, 01:10:36 »
bende brc ye niyetliydim, ama aynı motora sahip biri bana kesinlikle zavolli diyor.. yok enjektör püskürtme basıncı bilmemkaçbin barmış vsvs gibi anlamadıgım bir açıklamaya yapıyor.
siz neden zovolliyi geçin dediniz.? fikirinizi ögrenebilirmiyim?

Ben kendim kullandım auriste ve çok memnundum. Ayrıca bulunduğum ildeki yetkili toyota bayisinin brc yetkili bayisiyle anlaşması var. 0 km araçlarına lpg taktırmak isteyen müşterilerin araçlarını garanti dahilinde brc'ye montaj yaptırıyor. Yaygın servis ağı da brcnin bir artısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2012, 08:28:17 »
tuncay bey araçta arka yolcu kapısı degişmiş, servis kaydına baktım sadece kapı degişimi 1995tl lik bir hasar başka bir onarım vs yok.(sene 2010)
aracı  ankarada fulledim urfaya kadar 750 km sabit 100km hız otobanda geldim tek diş kaldı şehir içi 80 km yaptım bu gün ışık yandı bence uzun yolda 70-80 km daha gider.. velhasıl bir depo ile 900km bence gayet iyi gibi.
aracınız  hayırlı olsun,eğer tüketiminiz böyleyse bence lpg taktırmayın ,dizel arabalar bile bu tüketimi sağlayamıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2012, 10:38:35 »
aracınız  hayırlı olsun,eğer tüketiminiz böyleyse bence lpg taktırmayın ,dizel arabalar bile bu tüketimi sağlayamıyor .

Ama bu yakit tuketimi optimum duzey 100 cok nadir gectim(altinada inmedim), vites degisim gostergesine uydum ,
sadece sehir disi otoban. Sabah km sayacina baktimda 50 km fazla soylemisim. 850 km rahat yapar yani.
Tabi bu kullanim tarzi surekli cekilmez ve sehir ici tuketim cok artacaktir. Lpg de kasmadan ayni tuketim olur sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2012, 12:36:57 »
hayırlı olsun, BRC gerçekten bu işin en iyisi diyebiliriz. tabi  prinsi falanı saymazsak. hayaliimdeki araba inş. bizede nasip olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 22, 2012, 19:11:07 »
evet brc ile anlaştım my11 modelini 1500lük regülatörlü olan modeli 1450 10 taksit. (proje hariç 100tl).
yarın hayırlısıyla taktıracagım.

bu gün dikkatimi çektide ön kapılar açınca tavan lambası yanmıyor. tavan lambasının 3 modu var off -kapıya baglı- her durumda açık...
üçünüde denedim hiçbir şekilde yanmıyor. ama okuma lambaları açılıyor. ikiside aynı ampülü kullanmıyormu?
birde avensisimde arka kapı açılınca arka tavan ışıgı yanardı bunda öyle bir seçenek yok sanırım.   sizin araçlarda durum nedir?
teşkr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2012, 21:45:52 »
2006 verso var.Tavan lambasını door konumuna getirince hangi kapıyı  acarsanız acın tavan lambası  ve ön tarafta bulunan lamba yanıyor.Okuma lambaları hariç zaten onlar elle kontrol ediliyor.Sİzin tavan lambasının ampülu patlamıs herhalde.2009 larda durum nasıl bilemiyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 22, 2012, 23:49:42 »
2006 verso var.Tavan lambasını door konumuna getirince hangi kapıyı  acarsanız acın tavan lambası  ve ön tarafta bulunan lamba yanıyor.Okuma lambaları hariç zaten onlar elle kontrol ediliyor.Sİzin tavan lambasının ampülu patlamıs herhalde.2009 larda durum nasıl bilemiyorum.

peki okuma lambaları ile kapı lambalarının ampülleri aynımıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2012, 23:09:18 »
arkadaşlar sorularım ustte kaldı cevap bulamadım daha.. fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

1.önceki avensisimde ön kapıyı açınca on tavan lambası arkayı açınca arka tavan lambası ayrı ayrı açılıyordu.bunda galiba sadece arkada okuma lambası var.. ama şu an için önlerde kapıyla yanmıyor. ama ön okuma lambası yanıyor. önde bu iki özellik aynı ampülümü kullanıyor?
2. cam kapama kiti tavsiyeniz.?