Gönderen Konu: hp laptob batarya sorunu  (Okunma sayısı 2178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
hp laptob batarya sorunu
« : Kasım 21, 2012, 17:27:18 »
hp marka laptobumun bataryası 1.5 senede sorun çıkarmıştı. hp müşteri ilişkileri ile görüştükten sonra 2 yıl garanti kapsamında sıfır batarya gönderdiler. memnuniyetimi paylaşmak istedim...
2004 VERSO ELEGANT

Toyota Club Türkiye

hp laptob batarya sorunu
« : Kasım 21, 2012, 17:27:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: hp laptob batarya sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2012, 17:30:24 »
nasıl bi sorun çıkmıştı
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2012, 17:36:15 »
nasıl bir sorun çıkmıştı
önceleri batarya biterken haber veriyordu ,sonra habersiz kapanmaya başladı, şarj ederken %70 lerde prize takılı şarj olmuyor yazısı çıkıyordu.tam dolu iken yarım saat gibi bitiyordu.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2012, 18:03:22 »
bende de exper var ama şubatta 4. yaşını doldurcak. tek sıkıntısı bataryası ama yaşından dolayı heralde  tam doluyken maksimum 30-35 dk gidiyor. yetkili satıcı veya servisten yenisini almaya kalksam fiyatı nasıl olur acaba ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2012, 18:10:28 »
bendede asus var 4 yıl oldu ve bende de artık batarya öldü eskiden cep telefonlarında olduğu gibi yıllarca sarj edilmesinden kaynaklı batarya yıpranıyor ve şarj tutma aralığı daralıyor yeni batarya içinde yaklaşık  300 350 tl isteniyor ve bende vermiyor sürekli prizde kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2012, 18:15:26 »
bendede asus var 4 yıl oldu ve bende de artık batarya öldü eskiden cep telefonlarında olduğu gibi yıllarca sarj edilmesinden kaynaklı batarya yıpranıyor ve şarj tutma aralığı daralıyor yeni batarya içinde yaklaşık  300 350 tl isteniyor ve bende vermiyor sürekli prizde kullanıyorum
dediğiniz gibi bi fiyatsa değmez zaten prizde kullanıyorum ama nadiren lazım oluyo işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2012, 18:41:55 »
önceleri batarya biterken haber veriyordu ,sonra habersiz kapanmaya başladı, şarj ederken %70 lerde prize takılı şarj olmuyor yazısı çıkıyordu.tam dolu iken yarım saat gibi bitiyordu.
aynı hatayı bende aldım beklemedeyim şuan :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2012, 02:43:31 »
Orjinal bataryasını bayiden değilde başka bir yerden alırsanız çok daha ucuza kapatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2012, 08:01:13 »
aynı sorun bendede vardı aynı şekilde değiştirdiler sanırsam kronik :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2012, 10:49:10 »
lityum-iyon pile sahip cihazların pil ömrünü uzun tutmak, turbolu araç kullanmaya benzer. daha önceki bir konuda paylaşmıştım uzun olarak, şimdi biraz özet geçeyim. öncelikle cihazınızın bataryasını çıkartıp elektrik ile kullanın palavrasına inanmayın. pil daima takılı olsun. bataryanız tam olarak dolu değilse ya elektrik bağlantısını çıkarıp pil ile kullanıma devam edin ya da bilgisayarınızı kapatıp bataryanın tam dolmasını bekleyin. pil ömrü kısalan arkadaşlar için güzel bir deneme yöntemi olabilir, bunu denesinler. pilleri tamamen boşalana kadar kullansınlar. daha sonra bilgisayar kapalı iken tamamen şarj etsinler. tekrar pil boşalana kadar kullansınlar. birkaç defadan sonra kalan sürelerinin arttığını gözlemleyebilirler. lityum-iyon pillerin çalışma prensibi gereği şarj ve deşarj sırasında elektronlar farklı elektrotlara doğru yönelirler. ikisini aynı anda yapmazsanız uzun yıllar bataryanızı kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 22, 2012, 12:08:57 »
lityum-iyon pile sahip cihazların pil ömrünü uzun tutmak, turbolu araç kullanmaya benzer. daha önceki bir konuda paylaşmıştım uzun olarak, şimdi biraz özet geçeyim. öncelikle cihazınızın bataryasını çıkartıp elektrik ile kullanın palavrasına inanmayın. pil daima takılı olsun. bataryanız tam olarak dolu değilse ya elektrik bağlantısını çıkarıp pil ile kullanıma devam edin ya da bilgisayarınızı kapatıp bataryanın tam dolmasını bekleyin. pil ömrü kısalan arkadaşlar için güzel bir deneme yöntemi olabilir, bunu denesinler. pilleri tamamen boşalana kadar kullansınlar. daha sonra bilgisayar kapalı iken tamamen şarj etsinler. tekrar pil boşalana kadar kullansınlar. birkaç defadan sonra kalan sürelerinin arttığını gözlemleyebilirler. lityum-iyon pillerin çalışma prensibi gereği şarj ve deşarj sırasında elektronlar farklı elektrotlara doğru yönelirler. ikisini aynı anda yapmazsanız uzun yıllar bataryanızı kullanabilirsiniz.
benim pc de birde sürekli şarjdaymış gibi görünüyordu fişe takılı olmasa bile şarj oluyor gibi işaret çıkıyordu .... mesela kardeşim bataryayı çıkarmış. hiç bataryayı takmamış kendi pc sine ve 1 sene sonra aklına gelmişte takmış batarya kendi kendine boşalmış artık hiç çalışmıyormuş bataryası
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2012, 14:01:15 »

Hocam energy management programı var Lenovo'nun aynı zamanda sürücüsü gibi birşey...Bu programda pil sağlığı için en iyi olan seçeneği var onu seçtiğinizde batarya dolu ise %45-50 arasına getirip öylece sabit bırakıyor boş ise yine aynı seviyeye gelene kadar dolduruyor öylece sabitliyor...Tam dolu olarak kullanan arkadaşlarımın bir çoğu bir yıl iki yıl sonra 5dk bile kullanamaz oldular bataryalarını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Auris
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2013, 11:21:34 »
Orjinal piller bir zamanlar 70-90 $ arasıydı son 2-3 senedir fiyatlarına bile bakmadım
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2013, 11:32:20 »
aynı batarya sorunu bende de var ne yazıkki hp laptop Hakan arkadaşın dediği yöntemi bir deniyecem bakalım inşallah işe yarar.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2013, 11:37:50 »
benim pc de birde sürekli şarjdaymış gibi görünüyordu fişe takılı olmasa bile şarj oluyor gibi işaret çıkıyordu .... mesela kardeşim bataryayı çıkarmış. hiç bataryayı takmamış kendi pc sine ve 1 sene sonra aklına gelmişte takmış batarya kendi kendine boşalmış artık hiç çalışmıyormuş bataryası

kullanılmayan batarya zamanla performansını kaybeder. bu yüzden çıkarmamak gerekiyor. hatta sürekli elektrik prizine bağlı olarak kullanılsa bile ara sıra pil ile kullanmak iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2013, 11:42:49 »
aynı batarya sorunu bende de var ne yazıkki hp laptop Hakan arkadaşın dediği yöntemi bir deniyecem bakalım inşallah işe yarar.

işe yarayıp yaramaması ne kadar geç kaldığınıza bağlı. elektrik bağlantısını kestiğinizde 5-10 dk sonra bilgisayar kapanıyorsa bataryanız mefta olmak üzeredir. yine de şarj süresini uzatabilirsiniz.

kendi kullandığım diz üstü bilgisayarlardan örnek vereyim. fujitsu-siemens'te ilk aldığımda bundan 6 yıl önce wireless kapalı iken yaklaşık 3 saat pil ömrü vardı. bahsettiğim yöntem ile 4 saat + 7-8 dakika gibi sürelere çıkarmıştım. şu anda dell kullanıyorum ve yine aynı durumda ilk aldığım zaman 2 saat pil ömrü gözüküyordu. güncel pil ömrüm 3 saat 10 dakikayı bulabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2013, 11:52:04 »
Bilişim sektörün de toptancı firmada çalışan biri olarak şunu söyleyim HP- TOSHİBA - DELL kendi kendini bitiren firmalardır servis ve cihazlarda kronik sorunlar çıkmasından dolayı müşteriler farklı marklara yöneldi .Ha şu an geri toparlamaya çalışıyor ama bu baya zaman alacak gibi şu an size yaptıklarını müşterilerine eskiden yapsalar dı bu duruma gelmezlerdi. Gene de baya ilerleme kaydetmişler
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2013, 12:32:22 »
işe yarayıp yaramaması ne kadar geç kaldığınıza bağlı. elektrik bağlantısını kestiğinizde 5-10 dk sonra bilgisayar kapanıyorsa bataryanız mefta olmak üzeredir. yine de şarj süresini uzatabilirsiniz.

kendi kullandığım diz üstü bilgisayarlardan örnek vereyim. fujitsu-siemens'te ilk aldığımda bundan 6 yıl önce wireless kapalı iken yaklaşık 3 saat pil ömrü vardı. bahsettiğim yöntem ile 4 saat + 7-8 dakika gibi sürelere çıkarmıştım. şu anda dell kullanıyorum ve yine aynı durumda ilk aldığım zaman 2 saat pil ömrü gözüküyordu. güncel pil ömrüm 3 saat 10 dakikayı bulabiliyor.
sanırım benim bataryanın hayat hikaayesi kaymış 5-10 dk kalardan bahsediyosun ama 3 dk de kapandı :D napalım 220 volt candır diyecez o halde
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2013, 13:43:03 »
batarya kolay kolay bozulmaz sadece senkronizasyonu bozulur.
bilgisayar açılmayacak duruma gelinceye kadar pili bitirin sonra kapalı konumda full doldurun. bu işlemin 3. defasından sonra piliniz eski durumuna geri döner.
...Wir Leben Autos...