0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nasıl bir sorun çıkmıştı
bendede asus var 4 yıl oldu ve bende de artık batarya öldü eskiden cep telefonlarında olduğu gibi yıllarca sarj edilmesinden kaynaklı batarya yıpranıyor ve şarj tutma aralığı daralıyor yeni batarya içinde yaklaşık 300 350 tl isteniyor ve bende vermiyor sürekli prizde kullanıyorum
önceleri batarya biterken haber veriyordu ,sonra habersiz kapanmaya başladı, şarj ederken %70 lerde prize takılı şarj olmuyor yazısı çıkıyordu.tam dolu iken yarım saat gibi bitiyordu.
lityum-iyon pile sahip cihazların pil ömrünü uzun tutmak, turbolu araç kullanmaya benzer. daha önceki bir konuda paylaşmıştım uzun olarak, şimdi biraz özet geçeyim. öncelikle cihazınızın bataryasını çıkartıp elektrik ile kullanın palavrasına inanmayın. pil daima takılı olsun. bataryanız tam olarak dolu değilse ya elektrik bağlantısını çıkarıp pil ile kullanıma devam edin ya da bilgisayarınızı kapatıp bataryanın tam dolmasını bekleyin. pil ömrü kısalan arkadaşlar için güzel bir deneme yöntemi olabilir, bunu denesinler. pilleri tamamen boşalana kadar kullansınlar. daha sonra bilgisayar kapalı iken tamamen şarj etsinler. tekrar pil boşalana kadar kullansınlar. birkaç defadan sonra kalan sürelerinin arttığını gözlemleyebilirler. lityum-iyon pillerin çalışma prensibi gereği şarj ve deşarj sırasında elektronlar farklı elektrotlara doğru yönelirler. ikisini aynı anda yapmazsanız uzun yıllar bataryanızı kullanabilirsiniz.
benim pc de birde sürekli şarjdaymış gibi görünüyordu fişe takılı olmasa bile şarj oluyor gibi işaret çıkıyordu .... mesela kardeşim bataryayı çıkarmış. hiç bataryayı takmamış kendi pc sine ve 1 sene sonra aklına gelmişte takmış batarya kendi kendine boşalmış artık hiç çalışmıyormuş bataryası
aynı batarya sorunu bende de var ne yazıkki hp laptop Hakan arkadaşın dediği yöntemi bir deniyecem bakalım inşallah işe yarar.
işe yarayıp yaramaması ne kadar geç kaldığınıza bağlı. elektrik bağlantısını kestiğinizde 5-10 dk sonra bilgisayar kapanıyorsa bataryanız mefta olmak üzeredir. yine de şarj süresini uzatabilirsiniz. kendi kullandığım diz üstü bilgisayarlardan örnek vereyim. fujitsu-siemens'te ilk aldığımda bundan 6 yıl önce wireless kapalı iken yaklaşık 3 saat pil ömrü vardı. bahsettiğim yöntem ile 4 saat + 7-8 dakika gibi sürelere çıkarmıştım. şu anda dell kullanıyorum ve yine aynı durumda ilk aldığım zaman 2 saat pil ömrü gözüküyordu. güncel pil ömrüm 3 saat 10 dakikayı bulabiliyor.