Gönderen Konu: Yeni Yaris Kol Dayama Montaj  (Okunma sayısı 7001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Yeni Yaris Kol Dayama Montaj
« : Kasım 20, 2012, 11:04:17 »
Yarisimdeki eksikleri yavaş yavaş gidermeye başladım , sis bölümüne DRL gündüz farı , torpidoya aydınlatma, bagaja led aydınlatma derken sonunda sıra kol dayamaya geldi :) servisin yine herzamanki gibi abartılı kol dayama fiyatına (520TL) alternatif arıyordum internetten birsürü kol dayama inceledim ancak canlı görmeden sıpariş vermek istemiyordum yerine uyacakmı oturacakmı vs derken , pazar günü arabayı yıkatayım iç dış diye çıktım ve evimin yakınlarında yeni açılan yıkamacıya gitim, yakama esnasında dükkanı inceklerken 2 tane dandik kol dayama gördüm ve armster yokmu dedim, depoda var diyip çıkartı baktım tam istediğim gibi ve araca cuk oturacaktı :) ufak bir kesme işlemi yapmak gerekiyordu ayağına ve yerine tam oturacaktı, bu nedenle montajı kendim yaptım çünkü yıkamacı matkapla sac vidası ile vidalayalım dedi tabi çakma işleri sevmiyorum, kol dayamayı alıp eve geldim el freninin üzerine gelen kısmı dremel ile kestim güzelce , deliklerini açtım hazırladım, daha sonra aracın orta konsolu vites çevresini komple söktüm ve orta konsol dışarda iken rahat rahat montajını yaptım :)  Orjinal gibi oldu :)

aşağıdaki vidyonun 3:49 sn sinde orta konsolun nasıl söküldüğüne bakmıştım :)

Blu-ray版 ヴィッツ(KSP130)メンテナンスDVD ダイジェスト外装編&内装編

Toyota Club Türkiye

Yeni Yaris Kol Dayama Montaj
« : Kasım 20, 2012, 11:04:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Yaris Kol Dayama Montaj
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2012, 11:10:02 »
Abi tekrar ellerine sağlıkda videoda ki Yariste aynalar otomatik kapanan cinsten hiç olacak iş mi şimdi bu. :(

Konsolda kolay çıkıyormuş bu arada.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2012, 11:17:11 »
Kol dayamanın altında kalmış ama el freni  :blink:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2012, 11:22:37 »
O biraz yanında mı yoksa tam üstündemi bende anlayamadım.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2012, 11:38:58 »
altında kalıyor evet ama kol dayama yukarı kalkınca el frenine rahatlıkla ulaşılıyor sıkıntısız,  Corollada orjinal dayama vardı tabi el freni buna göre dizayn edilmişti, ancak birçok araçta kol dayama takılınca bu görüntü ortaya çıkıyor çokta sıkıntı değil.

bu arada Sercan dikkat edersen o yaris en boş yaris direksiyon ve vites topuzu plastik, gri kaplama hiç yok , ön logo altında krom çıta yok, sis yuvaları boş hatta arka siside yok :D dümdüz  vs vs ama aynalar elektrikli , navigasyonlu ekran vs vs var :) ne ayak ya bunlar

bu arada orta konsol öyle hemen çıkmıyor arkada bardak tutucuların birinin içinde 10 luk somun var lokma ile onu sökmek gerekiyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2012, 11:44:53 »
bu arada Sercan dikkat edersen o yaris en boş yaris direksiyon ve vites topuzu plastik, gri kaplama hiç yok , ön logo altında krom çıta yok, sis yuvaları boş hatta arka siside yok :D dümdüz  vs vs ama aynalar elektrikli , navigasyonlu ekran vs vs var :) ne ayak ya bunlar

bu arada orta konsol öyle hemen çıkmıyor arkada bardak tutucuların birinin içinde 10 luk somun var lokma ile onu sökmek gerekiyor :D

Abi onlar şaşırmışlar ne yapacağını bilmiyorlar heralde.Neyse ki sen de Vsc var candır. :)

Videoda şıppadanak çıkardı zannetim çekip çıkıyor ondan dedim abi. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2012, 11:54:42 »

Aslında buna yakın ama daha estetik bir şey aradım ben hep.. El frenini sık sık kullanan biri olarak herhalde beceremem bu kolçağı kadırıp el frenine ulaşmayı falan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2012, 12:15:49 »

Aslında buna yakın ama daha estetik bir şey aradım ben hep.. El frenini sık sık kullanan biri olarak herhalde beceremem bu kolçağı kadırıp el frenine ulaşmayı falan..

minibüsçü kolçağı gibi bu ne Nagi :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2012, 14:45:16 »
Daha estetik bir şey diye yazmıştım ama dikkat etmedin sanırım abicim ;)

Yine küçük bir araba modelinde görmüştüm kafamdaki şeyi ama hatırlamıyorum hangi modeldi.. Yine el frenin olduğu yerden başlayarak geliyordu, üzeri kumaş ya da deri ve koltuğa çok yakındı. Koltukla el freni arasında kalıyordu diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2012, 14:50:23 »
Bu kolçağa alıştı mı eksikliği acayip rahatsız ediyor. Gayet güzel olmuş ellerine sağlık, cuk oturmuş. 
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2012, 15:37:12 »
Daha estetik bir şey diye yazmıştım ama dikkat etmedin sanırım abicim ;)

Yine küçük bir araba modelinde görmüştüm kafamdaki şeyi ama hatırlamıyorum hangi modeldi.. Yine el frenin olduğu yerden başlayarak geliyordu, üzeri kumaş ya da deri ve koltuğa çok yakındı. Koltukla el freni arasında kalıyordu diyebiliriz.

kardeşimin Hyundai Getzinde bu var :) Yeni yarislerdede var bu şekilde ama ben sevmiyorum şirket koltuğunu andırıyor bana :)  bu arada dikkart ettim sadece takılmak için yazdım ;)

Bu kolçağa alıştı mı eksikliği acayip rahatsız ediyor. Gayet güzel olmuş ellerine sağlık, cuk oturmuş. 

Aynen Hasan abi Corollada 7 yıl kullandım rahatlık açısından çok işe yarıyor :) Yarise olmayınca fena bunalıma girmiştim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2012, 12:14:33 »
Bu sefer beğenmedim Mesut :) İşçiliğini değil tabiki, çıkan sonucu.. El freni aşağıda. Her seferinde kolu kaldir indir vs vs. Şıkta durmamış.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2013, 01:45:44 »
Yarisimdeki eksikleri yavaş yavaş gidermeye başladım , sis bölümüne DRL gündüz farı , torpidoya aydınlatma, bagaja led aydınlatma derken sonunda sıra kol dayamaya geldi :) servisin yine herzamanki gibi abartılı kol dayama fiyatına (520TL) alternatif arıyordum internetten birsürü kol dayama inceledim ancak canlı görmeden sıpariş vermek istemiyordum yerine uyacakmı oturacakmı vs derken , pazar günü arabayı yıkatayım iç dış diye çıktım ve evimin yakınlarında yeni açılan yıkamacıya gitim, yakama esnasında dükkanı inceklerken 2 tane dandik kol dayama gördüm ve armster yokmu dedim, depoda var diyip çıkartı baktım tam istediğim gibi ve araca cuk oturacaktı :) ufak bir kesme işlemi yapmak gerekiyordu ayağına ve yerine tam oturacaktı, bu nedenle montajı kendim yaptım çünkü yıkamacı matkapla sac vidası ile vidalayalım dedi tabi çakma işleri sevmiyorum, kol dayamayı alıp eve geldim el freninin üzerine gelen kısmı dremel ile kestim güzelce , deliklerini açtım hazırladım, daha sonra aracın orta konsolu vites çevresini komple söktüm ve orta konsol dışarda iken rahat rahat montajını yaptım :)  Orjinal gibi oldu :)

aşağıdaki vidyonun 3:49 sn sinde orta konsolun nasıl söküldüğüne bakmıştım :)

Blu-ray版 ヴィッツ(KSP130)メンテナンスDVD ダイジェスト外装編&内装編

Mesut Bey; paylaşım için teşekkürler. İnanın yaptığınız ve bahsettiğiniz çalışmaların hepside benim de aklımın bir kenarında. Bagaj, Torpido aydınlatma, arka koltuklar tepe aydınlatması ve de orta konsol. Aydınlatma ile ilgili yapmış olduğunuz uygulamaların fotoğrafı var mıdır acaba?   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2013, 01:37:20 »
merhaba aynı kolçaktan bende taktırmıştım.ama hiç aklıma gelmedi resim çekmek .bir ara resmini çeker eklerim. ekledıgınız vıdeodakı yarise dıkkat ettımde bu araçta devır saatı yok devır saatı olmayan yarısler 1.0 olanları dıye bılıyorum ve bu araçlarda sadece düz vites  seçenegı vardı .yenimi cıktı yoksa benmı yanlış bılıyorum araç otomatık ama  :-[  ekranda buyuk model sanki teyp
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2013, 09:07:00 »
Mesut Bey; paylaşım için teşekkürler. İnanın yaptığınız ve bahsettiğiniz çalışmaların hepside benim de aklımın bir kenarında. Bagaj, Torpido aydınlatma, arka koltuklar tepe aydınlatması ve de orta konsol. Aydınlatma ile ilgili yapmış olduğunuz uygulamaların fotoğrafı var mıdır acaba?   

Ahmet bey fotoğraflar yok ama en kısa sürede çekip bu konuda paylaşırım,  eğer ben unutursam hatırlatın lütfen :)

merhaba aynı kolçaktan bende taktırmıştım.ama hiç aklıma gelmedi resim çekmek .bir ara resmini çeker eklerim. ekledıgınız vıdeodakı yarise dıkkat ettımde bu araçta devır saatı yok devır saatı olmayan yarısler 1.0 olanları dıye bılıyorum ve bu araçlarda sadece düz vites  seçenegı vardı .yenimi cıktı yoksa benmı yanlış bılıyorum araç otomatık ama  :-[  ekranda buyuk model sanki teyp

Fikret bey vidyodaki araç JDM bir araçtır yani Japon iç pazarı için yapılmış bizimkilerden çok farklı özellikleri var :) adamlar kendileri için istediği her donanımı ekleyip çıkartabiliyor, ama diğer ülkelere satarken 2 3 farklı donanıma ve seçeneğe sahip araçları satıyorlar paket olarak.