Gönderen Konu: Acemilik anılarınız  (Okunma sayısı 3312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Acemilik anılarınız
« : Kasım 20, 2012, 10:09:15 »
Merhaba arkadaşlar.

Çok başka bir konu hakkında konuşurken Ercüment kardeşim sayesinde böyle bir konu açmak aklıma geldi. Eğer daha önce böyle bir konu açıldı ise moderatörler konuyu silsinler, boş yere kalabalık yapmasın.

Kendi anılarımın bir kaçını paylaşayım başlangıç olarak.

Henüz 15 yaşımda iken babamda 1999 Megane Wagon vardı. Tabi o zaman sene 2001, dolayısıyla araba yeni. Bir de sıfır almıştı babam o arabayı. O yüzden çok özen gösterirdi arabasına. Her akşam işten geldikten sonra üstünü örterdi, hatta çoğu zaman bize örttürürdü. Tabi benim araba kullanma hevesimi biliyor babam. Bir pazar günü dedim ki baba gel müsait bir yere gidelim ben biraz araba kullanayım. Kendinden beklemiyordum ama tamam gel gidelim dedi. Gittik, babam arabanın motorunu durdurup el frenin çekti ve koltuğu bana devretti. Çok büyük heves ve heyecanla koltuğa oturdum, çok mutluydum çünkü araba kullanacaktım. Neyse vitesi boşa alıp arabayı çalıştırdım. Vitesi bire taktım ve debriyajdan ayağımı çekip gaza hafifçe bastım. Ama araba gitmiyordu. Biraz daha yüklendim gaza ama araba yerinden oynamak istemiyordu. Ve o anda babamın beni yıkan şu cümlesi duyuldu: "Tamam oğlum kalk hakkını kaybettin!" O an anladım ki el frenini indirmemişim. Önce şaka yaptığını düşünerek el frenini indirip devam etmek istedim ama babam ciddi bir şekilde emrini yineledi. Çok üzülmüştüm, o heves, istek ve heyecanla bindiğim koltuktan aynı derecede üzüntü ve hayal kırıklığı ile inmiştim. O gün kendime ergenlik zihniyeti ile bir söz vermiştim, bir daha babamın arabasını kullanmayacağım diye. Buna rağmen babam arabayı sattığı 2004 ağustos ayına kadar o arabaya bir daha binmedim.

Daha çok olay var da mesaj uzun olmasın okunması kolay olsun diye yazmıyorum. İlerleyen zamanlarda yazarım inşaallah.
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

Acemilik anılarınız
« : Kasım 20, 2012, 10:09:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Acemilik anılarınız
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2012, 10:16:48 »
Ben acemiliği traktörde atlattığım için arabada pek acemilik çekmedim ama şöyle bir anım var acemilik mi dersiniz yoksa ustalık mı dersiniz o size kalmış . :)

Biri arabayı ilk kullanmayı öğrendiğim günler deyince benim aklıma hep bu olay gelir .

Ben arabayı ilk kullanmayı öğrendiğimde babam çok karışırdı . Sağdan git , şunu solla , 2 ye düş ,4 çık gibi . Bir gün ana yolda gidiyorum sağa dönecem bir tane şahin sağdan yavaş yavaş gidiyor tam geçecem babam geçme diye uyardı baktım adam sağa çekti durdu bende arkasına çektim durdum babam ne oldu dedi dedim geçme dedin bende geçmiyorum .

O gündür bu gündür artık karışmaz. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2012, 10:21:35 »
ben şöyle anlatıyım :) bizde 4 sene önce kamyonet vardı kıa bango :) ilk onun direksoyonuna oturmustum babam ögretiyordu :) bırgun yıne gezerken babamla 4.viteste 80 km hızla gidiyorum ilerde set var yavslıycam 4 ten 2'ye sen cek :D araba nasıl kayıyor :D :D babam bitane yapıştırdı hemen :D 1 hafta sonra baskı balata değiştirdik :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2012, 10:31:58 »
aracımız yoktu, 92 yıllarında ekip arabasını ileri geri alıyordum derken 93-94 yıllarında kendimi ilçe emniyet müdürünün makam aracında buldum..
4 ay işkence gibi 1.vites kullandım (1.vites devrini buluna kadar devam ettirildim)
2 ay 2.vites
5 gün 3.vites(süper birşeydi
bi şaplakla 4. vitese atmamayı öğrendim (70 le giderken sormadan 3 den 4 de çekeyim diye 2 ye çekmişim) :))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2012, 10:46:50 »
acemilik yaşadığımı hatırlamıyorum.   araba  üzerinde  panik atağım  tutar.  aracı  kendim  kullanmadıgımda  ya  karnıma  agrılar  girer yada  şöföre  ızdırap olurum.  genelde yan  koltukta  oturmam.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2012, 10:51:27 »
İki gün olmuş ehliyet almaya hak kazanmışım, ancak henüz almamışım sertifika var. O zaman ehliyet yerine geçiyor. Arabayı durdurup kaldırmada sıkıntı yok ancan trafikteki koordineyi henüz beceremiyorum. Bana ışık yeşil yandı ve ilerledim. Sağ taraftan bir askerî jip -sanırım CJ5- geldi ve çarptı. Acemilikteki anım budur. Bu olaydan sonra kavşaktaki kontrolleri çok daha dikkatli yapmaya başladım. Emin olamıyorsam yol veriyorum geçip gidiyorlar.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2012, 10:58:42 »
Orta birinci sınıfa gidiyordum. Babamda tempra vardı. Fatihte oturuyorduk ve okuduğum okulda fatih ilköğretim okuluydu. Fatih camisinin hemen yanında. Eve gittiğimde kimse yoktu ve anahtar gözümün önündeydi. Hiç düşünmedim ve anahtarı kaptığım gibi atladım arabaya. Ben arabayı park ede ede öğrendim. Babam park edeceği zamanlar hep bana verirdi ve bende o şekilde araba kullanmayı öğrendim.

Direksiyona oturduğumda tempra biraz derin gelmişti. Gaza bastığımda yolu pek göremiyordum. Kontağı çevirdim ve sağlam bir patinajla mahalleden uzaklaştım. Çarşamba pazarının kurulduğu o caddede dijital ibrenin 97 gördüğünü hatırlıyorum. Bahsettiğim fatih ilk öğretim okulunun önüne gelincede el frenini çekip direksiyonu ters çevirmiştim. Bunu ilk defa yapıyordum ve daha önceden yoğurtçu komşumuzun oğlu murattan görerek öğreniştim. Araba olduğu yerde 180 derece dönmüştü. Çok korkmuştum. Benzinlikten bi adam bağıra çağıra koşarak arabaya geldi. Ben korktum ve bi patinajla daha olay yerinden uzaklaştım. Elim ayağım titriyordu. Mahalleye geldiğimde arabanın önünden dumanlar yükseliyordu. Debriyajı yakmışım her yer yanık kokuyordu. Neyse parkettim ve eve çıktım. Sonra dersaneye gittim ve dersler boyunca şokumu atlatamamıştım.

Not: Haklısınız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2012, 11:00:12 »
acemilik yaşadığımı hatırlamıyorum.   araba  üzerinde  panik atağım  tutar.  aracı  kendim  kullanmadıgımda  ya  karnıma  agrılar  girer yada  şöföre  ızdırap olurum.  genelde yan  koltukta  oturmam.

Katılıyorum bir başkası kullandığı zaman inanılmaz geriliyorum, daralıyorum, aracın içine sığamıyorum resmen.

Acemilik dönemlerim olduğunu ben de hiç hatırlamıyorum marşa basmamla yola devam etmem bir gibi anımsıyorum.

İlkokul yıllarında Kartalla başladı benim maceram. :) Babamın kucağında direksiyon çevirerek sonra boy yetişince, kullanamaya başlamak falan.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2012, 12:42:27 »
Fatihte oturuyorduk ve okuduğum okulda fatih ilköğretim okuluydu. Fatih camisinin hemen yanında.

Şu yazıyı okuyunca aklıma biri geldi ama boş verin konu dağılmasın . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2012, 12:46:44 »
Şu yazıyı okuyunca aklıma biri geldi ama boş verin konu dağılmasın . :D
dagıtalım dagıtalım :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2012, 12:59:42 »
dagıtalım dagıtalım :D

Serdar madem dağılsın diyorsun dağıtak az bir şey . :)

Lisede ilk günlerimiz her derste hocalarla tanışıyoruz . İlk beden eğitimi dersi haliyle herkes hocayla sırayla tanışıyor . Bir arkadaş başladı . Fatih mahallesinde oturuyorum , fatih ilk öğretim okulundan geldim adım fatih derken hoca dur dedi ardından tamam anladım senin ananın adı da fatih babanın adı da fatih dedi . Arkadaş ne derse beğenirsin yok hocam sadece dedemin adı fatih dedi hocayla birlikte bütün sınıf gülmekten kriz geçirdik .  :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2012, 13:08:45 »
Ben orta birdeydim daha ve hani arabayla sadece binerdim en fazla çalıştırma olayım vardı ilk daım kullandırmıştı 2 senelik 2005 toyotasını. İlk kullandığım yer karedenizde uçurum kenarıydı :lol: Sol tarafım uçurum sağ tarafım dağ ve ilk defa kullanacaktım neyse geçtim direksiyonun başına dayım anlatıyor işte yavaş çekeceksin araba hafif titreyip yürüdüğü anda çok az gaza basarsın ve gideriz demiştabi direksiyonda ben olunca işler biraz değişti yavaş yavaş dediği için gayet yavaş çekiyordum baktım araba hafif hafif geri kayıyordu bendekide mantık ya gaza abanmamla araba kesicide o olayla birde insan gazı bırakır dimi o da yok ben debriyajı bıraktım patinajla başladık kuzenim tabi arkada yıkılıyor dayımın ses desibeli birden arttı ve gözleri büyüdü ben ise çukurlardan hoplaya zıplaya gidiyordum taki yavaş laaan ! diye bir ses duyana kadar sonra kuzenimle yer değiştik bir daha da o yıl dayım bana araba kullandırmadı sonra babamla devam ettik e11in e12den zevkli olduğunu o zamanlarda anladım :D 
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2012, 13:58:48 »
Ehliyet almadan çok önceleri patinajla kalkıyordum sürekli  :D  Elfreni çekili halde kalkma deneyimimde oldu :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2012, 14:29:56 »
Serdar madem dağılsın diyorsun dağıtak az bir şey . :)

Lisede ilk günlerimiz her derste hocalarla tanışıyoruz . İlk beden eğitimi dersi haliyle herkes hocayla sırayla tanışıyor . Bir arkadaş başladı . Fatih mahallesinde oturuyorum , fatih ilk öğretim okulundan geldim adım fatih derken hoca dur dedi ardından tamam anladım senin ananın adı da fatih babanın adı da fatih dedi . Arkadaş ne derse beğenirsin yok hocam sadece dedemin adı fatih dedi hocayla birlikte bütün sınıf gülmekten kriz geçirdik .  :rofl: :rofl: :rofl:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2012, 14:39:26 »
Arabayi aldigim ilk gun tosladim.:) Sene 1999 arac '97GLi daha fazla detaylara girmeyecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2012, 14:40:13 »
Fiat palio araç vardı,bir kıza bakayım derken kaldırım a çıktım..Araç ne ileri ne geri arka tekerler nerdeyse havada neyseki yoldan geçen 3-5 arkadaşla sağolsunlar,aracı kaldrımdan kaldırarak indirdik..
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2012, 14:41:15 »
Fiyat palio araç vardı,bir kıza bakayım derken kaldırım a çıktım..Araç ne ileri ne geri arka tekerler nerdeyse havada neyseki yoldan geçen 3-5 arkadaşla sağolsunlar,aracı kaldrımdan kaldırarak indirdik..
çapkınlığın sonu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2012, 14:41:43 »
Ehliyet almadan çok önceleri patinajla kalkıyordum sürekli  :D  Elfreni çekili halde kalkma deneyimimde oldu :rofl:
lastik mı yakıyordun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 20, 2012, 15:13:44 »
anım çok ama acemi anım çok azdır 5.sınıfa giderken birkeresinde babam arabayı eve  bırakmıştı alışverişe gidicektik annemde öylesine boş bir yere parketmiş sitede hemen zile bastılar aracı çekin diye bende hemen atladım tamam anne bende falan 1 senelik şofördüm neyse aldım arabayı sitede tur atayım dedim herkes bana bakıyor tabi bende millete bakıp hava atayım derken kaldırıma çarparak çiçekleri ezdim arabayıda boydan boya yüzeysel çizdirdim hava atalım derken rezil olmuştum :D
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 20, 2012, 17:38:55 »
Faal olarak babamın 97 corollasını kullanıyordum, sağa sola gider gelirdim sürekli 15-16 yaşındaydım sanırım, gel zaman git zaman artık elfireni vazgeçilmezimdi :D Virajları geçtim artık aracı parkederken çapraz geri yanaşıp elfireni dipgazla aracı paralel parka sokuyordum.. Sonuç 2 kez el freni telini kopardım ..
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0