Gönderen Konu: 2008 Corolla Klima performansı  (Okunma sayısı 1609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 Corolla Klima performansı
« : Haziran 28, 2008, 23:46:42 »
Merhaba arkadaşlar,

Malum sıcaklar iyiden iyiye bastırdı ve klimalara yüklendik. Aracım 2008 Corolla Comfort. Yani manuel klimalı. Gel gelelim ben yeterli randıman alamıyorum. Şehiriçi trafikte beynimde boza pişiyor, ancak 100-120 km hızlara çıkınca eh işte idare eder dedirtecek bir serinleme oluyor. Eski 2001 Corollamda ellerim donardı ve ara ara klimayı kapatmak zorunda kalırdım.

Sizlerde durum nedir, acaba benim araçta mı bir problem var?

Bir de sormak istediğim performansı kendim test edebileceğim bir yol varmı? Mesela dış ortam sıcaklığı şu kadar iken, rölantide çalışırken ve fan şu seviyedeyken hava çıkışı şu derece olmalı gibi bir karşılaştıma tablosu vs?

Toyota Club Türkiye

2008 Corolla Klima performansı
« : Haziran 28, 2008, 23:46:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Klima performansı
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2008, 01:27:55 »
hocam valla garip hızla alakası olduğunu zannetmiyorum ama..bende bugün bursaya geldim gelirken yol boyu açıktı klima (araç 96 model) çok sıcaktı hava ama 1.sevide çalıştırmam yeterli geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2008, 13:08:18 »
Vallaha bende de 2008 Corolla Comfort var ama en sıcakta bile 4. seviyeyi açmaya cesaret edemedim. Üçüncü seviyede bile ellerimde donma başlıyor, camdan sıcak vurmasına rağmen. Klimanızı bir gösterin derim servise, bu arabanın kliması epey iyi de.
Bir de şehir içi veya dışı fark etmiyor. Zira her gün okula gelip gidiyorum (gidiş dönüş 60 km), neticede şehir içinde de dur kalk vs yapıyorum ama performansta değişme yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2008, 23:56:35 »
Anlaşıldı, servis yolu görünüyor. Adil Beyi biraz rahatsız etmem gerekecek, sağolsun burada da çalıştığı yerde de elinden geldiğince herkese yardım etmeye çalışan gerçek bir dost. Arayıp biraz başını ağrıtayım.