0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hami abi beni lütfen yanlış anlama ama forumda açılacak bir konu değil. Biri bunları okuyup hükümete sövecek biri gelip hükümeti övecek biri obamanın ta diyip başlayarak anasının diye bitirecek başkaları din ile karıştıracak ve forumda iyi olan insanların arası açılacak bence. Sırf cuma namazı sebebiyle konular kilitlendi çok ters diye buda bence güme gidecek konulardan biri ve ortamı gerecek konulardan biri. Evet çok hoş bir forum gündemi konuşmak önemli ama belli bir yere kadar herkes kendi düşüncelerini söyleyip biri karşı çıkıp tartışmalar atışmalar özele kadar giden sürtüşmelere kadar gidecek. Bu yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen size karşı söylemiyorum ki zaten böyle konularda tartışmalarda gördüğüm biri değilsiniz. Sadece bu konularda bilirsiniz ki Türk halkı benzindir tek bir kıvılcımla gözü dönüyor ve hoş olmuyor. Umarım yanlış anlaşılmam iyi geceler
Herkesin düşüncesine saygı duyarak konuşmayı bilirsek bence herşeyi konuşabiliriz. İnançlar ve siyasi görüşler herkes için farklıdır. Buna saygı duymak şarttır. Ve ben bu forumdaki herkesin seviye aşmadan rahatça konuşabileceğine inanıyorum. Eğer dünyanın bir yerinde masum insanlar ölüyorsa bunu konuşabilmeliyiz.......
[Hamit konu elbette konuşulabilir ancak bende Ercüment'in duygularını paylaşıyorum.Ben bu konuya bir daha yazmayacağım çünkü eklenen resimlerin gerçek olduğunu biliyorum ve ruhsal durumum bu zülmü kaldırmıyor.Ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor.Var olan ekonomik sistem gereği toplumlar kıt kaynakları paylaşmak için bir birleri ile savaşmak zorundalar.Ancak savaşında bir onuru var. Atom bombası atmanın,kimsayal silah kullanmanın hiç bir onuru yok,olmaz da. Vahşi kapitalizm şu aralar nerede ise doruk noktasında.Sanayi devriminin sonuçları öncelikle aydınlama ve ardından sosyalist yani toplumcu akımları getirdi.Olay bir kısır döngü bir kaos.Gece ile gündüzün devinimi gibi.En karanlık zaman dilimi aydınlığında en yakın olduğu dilimdir.Bu konu idealist düşüncede de yer alır.Mesela islamın kutsal kitabı Kur-anı Kerim de de yer alır ve kısca anlamı şöyledir<.....Kim ki zerre kadar iyilik yaparsa karşılığını ve kim ki zerre kadar kötülük yaparsa karşılığını görecekcetir.> Bu kavram sosyalizmde proterya olarak yer alır ve sömürü düzenini yıkmayı hedef alır.Özel mülkiyeti red edip toplumsal paylaşımı savunur.Bireyler arasında ayırım yapmaz.İdealist düşünceden ayrıldığı en büyük nokta yaradılıştır.Toplumcu ve barışcı toplumsal akımların zıttı olarakta milliyetçilik akımı gelişti.Aslında milliyetçilik akımının fransız devrimi ile başladığı kabul edilse de öncesi vardır.milliyetçilik akımın son safhası ise faşizimdir.Yani ırkçı milliyetçilik.Ve işte gelmek istediğim nokta tamda burası.Dört hak kitapta da yer alan beni israil en son ikinci dünya savaşında uğradığı alman faşizminin adeta intimını almaktadır.Faşizm faşizmdir.Kimin yaptığının çok fazla bir önemi yok.Kendi vatanını savunmak başka şey silahsız halka kurşun atmak başka.....Tüm dünya ya diz çöktürmüşken <Yurtta sulh ,cihanda sulh >diyen büyük Atatürkü saygı ve hayranlıkla anıyorum
Bunu da konuşalım İsrail'in Gazze saldırısında ayağa kalkan Türkiye'deki arap yardakçılığı, Doğu Türkistan'da Çin sömürgecliği tarafından soykırıma tabii tutulurken, sözde AKP hükümeti ne yaptı??? Çinle ticarı ilişkileri geliştirmek için anlaşmalar imzaladı. Siz hiç Doğu Türkistan davasını, KKTC'yi Azerbaycan'ın topraklarının bir kısmını işgal eden Ermenistan'ı kınayan bir arap devleti gördünüz mü? Kıbrıs Rum yönetimin en büyük destekçilerinden Filistin lideri Mahmut Abbas değil mi? BDP li eşbaşkan (ki bu lafa çok tilt oluyorum) Demirtaş'a Diyarbakır'ında özgürlüğünü görmek isteriz diyen yine kendisi değil mi... Kimse kimseyi kandırmasın...Benim 30.000 canım gitmiş kiiii kimse gık dememiş yaramı sarmamış....vatanını satan 1 avuç.....neyse ağır konuşacam susayım bari.... Filistin lideri Abbas'tan Rum kesimine destekKıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Filistin lideri Mahmud Abbas, Kıbrıs sorununda Rum tezlerini desteklediklerini açıkladı. Rum Yönetimi ise, Filistin’de temsilcilik açma kararı aldı. http://www.ntvmsnbc.com/id/24982352/Haniye: Diyarbakır'ın özgür olmasını görmek isteriz http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1074529HANİYE "DİYARBAKIR İÇİN ÖZGÜRLÜK" İSTEDİ http://www.aktifhaber.com/haniye-diyarbakir-icin-ozgurluk-istedi-541797h.htmTopraklarını Kendileri Satmadılar mı? ? http://blog.milliyet.com.tr/yabancilara-toprak-satisi-ve-gazze/Blog/?BlogNo=155566TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR...
+1923az bile söylemişsin , kutluyorum seni İbrahim bey.
yesinler birbirlerini bize ne....
nitekim ölenler insan... fotoğrafları gördükce insanın yüreği burkuluyor...
Filistin basbakanindan bize ne? Sizinde basbakaniniz RTE ayni mantikla bizim insanlarimizda cani cehenneme mi diyelim? Gereksiz polemiklere giriyoruz.