Gönderen Konu: yardım-öneri  (Okunma sayısı 1954 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
yardım-öneri
« : Kasım 19, 2012, 02:28:23 »
selam  arkadaşlar bildiğiniz üzere yeni yaris 1.0 aracım var. bazı sorularım olacak ilgileneceğinizi umuyorum.

-*-  aracım 5 ileri manuel vites. geri vitesin de bulundugu konumu göz onunde bulundurarak aracıma toyotanın hangi modelının vites topuzunu takabılırım .malum 1.0 yarislerde vıtes topuzu cok çirkin ve mat sıyah bır malzemeden yapılmış.üst donanımlarınde ise 6 ileri oldugundan uyumsuz olur yerine uysada.eger kesin bir bilgi verebılırsenız uyumlu olan vites topuzunu sipariş etmek istiyorum.

-*- diğer sorum ise aracımın altının cok alçak olması.aracımı nasıl daha yukseltebılırım.garanti kapsamından çıkarmadan.(yakıttan memnun oldugum için şimdilik jant lastıkte degısıklık yapmak ıstemıyorum)

-*- arka bagaj ustu spoileri ,krom kapı açma kollarını ve tavan porbagajını bulabılecegım bır adres telefon vs elinde olan varsa bu konudada yardımlarınızı beklıyorum.(servise en son gitmek istiyorum)

-*- en önemlisi ise aracımı ağrı da kullanıyorum aracımın geçen gün antfırız sıcaklık derecesını olçturdum 35 cıktı fabrıkanın koydugu ıcındekı antfırız.kışın ağrı da -48 i gördük geçen sene.motoru elimize almaktan korkuyorum blok patlatır diye.burada servis yok ve benımde erzuruma servıse gıtmeye vaktım yok burada antfırızının derecesını yukseltsem garantı acısından bır sıkıntı olurmu

arkadaşlar acilen yardımlarınız gerekıyo bılgılarınızı esırgemeyın lutfen .şimdiden sagolun
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Toyota Club Türkiye

yardım-öneri
« : Kasım 19, 2012, 02:28:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: yardım-öneri
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2012, 09:07:45 »

-*-  aracım 5 ileri manuel vites. geri vitesin de bulundugu konumu göz onunde bulundurarak aracıma toyotanın hangi modelının vites topuzunu takabılırım .malum 1.0 yarislerde vıtes topuzu cok çirkin ve mat sıyah bır malzemeden yapılmış.üst donanımlarınde ise 6 ileri oldugundan uyumsuz olur yerine uysada.eger kesin bir bilgi verebılırsenız uyumlu olan vites topuzunu sipariş etmek istiyorum.

Hepsiburada.com benzeri internet alışveriş sitelerinden  bulabilirsiniz.

-*- diğer sorum ise aracımın altının cok alçak olması.aracımı nasıl daha yukseltebılırım.garanti kapsamından çıkarmadan.(yakıttan memnun oldugum için şimdilik jant lastıkte degısıklık yapmak ıstemıyorum)

Bu işe kesinlikle hiç kalkışmayın.

-*- arka bagaj ustu spoileri ,krom kapı açma kollarını ve tavan porbagajını bulabılecegım bır adres telefon vs elinde olan varsa bu konudada yardımlarınızı beklıyorum.(servise en son gitmek istiyorum)

Bu işlemi hangi şehirde yaptırabileceksiniz? Arkadaşlar buna göre yardımcı olsunlar.

-*- en önemlisi ise aracımı ağrı da kullanıyorum aracımın geçen gün antfırız sıcaklık derecesını olçturdum 35 cıktı fabrıkanın koydugu ıcındekı antfırız.kışın ağrı da -48 i gördük geçen sene.motoru elimize almaktan korkuyorum blok patlatır diye.burada servis yok ve benımde erzuruma servıse gıtmeye vaktım yok burada antfırızının derecesını yukseltsem garantı acısından bır sıkıntı olurmu

Aşırı soğuktan dolayı bir sıkıntı yaşarsanız bile bunun garanti kapsamında karşılanacağını sanmıyorum. Bu nedenle işinin ehli bir yerde değiştirmenizde bence sakınca olmaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2012, 03:10:01 »
sagolun cvp için ama ben yıne bır toyota marka aracın orjınal vıtes topuzunu kullanmak ıstıyorum.sanırım gordugum her toyotanın vıtes topuzunu sökup takma yoluyla ancak dogru sonuca varacagız.antfırız konusunda ise haklısınız garantıden yararlanamayız sıkıntı olursa.ama ben derecesını -50 ye gore ayarlatsam servıs  demezmı bana neden dısarda mudahale ettırdın araca dıye????

birde benım aracın jant olcusu nedır 4*100 mü jant degıstırmeyuee karar verdım yardımcı olurmusunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2012, 19:56:01 »
evet jant ölçüsü 4x100 ama orjinal jant takmıycaksanız,mutlaka bilezik taksınlar..185/60/15
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2012, 20:10:37 »
Otomobiliniz yeni olduğu için antifrizinizi değiştirmenize yada ilave yapmanıza gerek yok. İçindeki antifriz motorunuzu yaklaşık olarak 160.000km veya 8 Yıl koruyacaktır. Yinede üzerine saf antifriz ilave yapmak isterseniz, aynısı ve konsantresi olması gerektiğinden bunu sadece yetkili servisten temin edebilirsiniz. Rengi kırmızı olandır.

Benim naçizane düşüncem, -48C'de dahi koruduysa ellemeyiniz.

Not: Antifriz değişim periyodunuzu el kitapçığınızdan kontrol ediniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2012, 01:27:35 »
Otomobiliniz yeni olduğu için antifrizinizi değiştirmenize yada ilave yapmanıza gerek yok. İçindeki antifriz motorunuzu yaklaşık olarak 160.000km veya 8 Yıl koruyacaktır. Yinede üzerine saf antifriz ilave yapmak isterseniz, aynısı ve konsantresi olması gerektiğinden bunu sadece yetkili servisten temin edebilirsiniz. Rengi kırmızı olandır.

Benim naçizane düşüncem, -48C'de dahi koruduysa ellemeyiniz.

Not: Antifriz değişim periyodunuzu el kitapçığınızdan kontrol ediniz.

cvp için tesekkur ederım tekın bey ama sanırım yanlış anlama olmuş.aracımı 4 ay once aldım.geçen seneki ağrı şartlarında -48 dereceyı gorduk burda.aracımı aldıgımda ise durumu yetkılı servıse danıştım.yeterlı sevıyede dedıler antfrızı için.burada şimdi ölçturdugumde ise-35 derece çıkıyo derecesi.yıne gecen seneki gibi -48leri görürsek aracımın motoru blok patlama vs gıbı sıkıntılar yaşarmıyım?malum burda servıs yok kendim kırmızı antfırız alıp değiştirmek istiyorum tabi sizlerin tavsiyesine güvenerek sizlerden gelecek cvpı beklıyorum acılen.sagolun..
evet jant ölçüsü 4x100 ama orjinal jant takmıycaksanız,mutlaka bilezik taksınlar..185/60/15
tsk ederım yalnız bılezık dedıgınız parçayı anlayamadım.ornegın kormetal veyada bbs jant takmak ıstersek bu parçaya yıne ihtiyaç duyacakmıyız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2012, 09:19:26 »
Fikret bey, belirttiğim gibi, yetkiliden 1L konsantre kırmızı antifriz getirtin, su kabınızı boşaltın, yerine saf antifrizi ilave edin, yeterli olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2012, 03:56:38 »
Fikret bey, belirttiğim gibi, yetkiliden 1L konsantre kırmızı antifriz getirtin, su kabınızı boşaltın, yerine saf antifrizi ilave edin, yeterli olacaktır.
tsk ederım ılgı ve alakanız için. :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 27, 2012, 17:57:58 »
Ne kadar doğrudur bilmem ama şöyle bir veri buldum. Antifiriz oranı çok yüksek olursa donma ısısı yükseliyormuş.

%0 antifriz: 0 derece
%10 antifriz: -4 derece
%20 antifriz: -7 derece
%30 antifriz: -15 derece
%40 antifriz: -23 derece
%50 antifriz: -34 derece
%60 antifriz: -48 derece
%70 antifriz: -51 derece
%80 antifriz: -45 derece
%90 antifriz: -29 derece
%100 antifriz: -12 derece

Yaris Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2012, 18:07:19 »
Dereceleri bilmiyorum ama bahsettiğiniz mantık doğrudur. Sıfırdan eklenen antifriz belli bir orana kadar donma derecesini sürekli düşürür. Optimum noktadan sonra donma derecesi tekrar artmaya başlar. İşte önemli olan o noktayı bilmek ve ona göre ayarlamak.

Ne kadar doğrudur bilmem ama şöyle bir veri buldum. Antifiriz oranı çok yüksek olursa donma ısısı yükseliyormuş.

%0 antifriz: 0 derece
%10 antifriz: -4 derece
%20 antifriz: -7 derece
%30 antifriz: -15 derece
%40 antifriz: -23 derece
%50 antifriz: -34 derece
%60 antifriz: -48 derece
%70 antifriz: -51 derece
%80 antifriz: -45 derece
%90 antifriz: -29 derece
%100 antifriz: -12 derece

Folgsamkeit macht frei...