0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Otomobiliniz yeni olduğu için antifrizinizi değiştirmenize yada ilave yapmanıza gerek yok. İçindeki antifriz motorunuzu yaklaşık olarak 160.000km veya 8 Yıl koruyacaktır. Yinede üzerine saf antifriz ilave yapmak isterseniz, aynısı ve konsantresi olması gerektiğinden bunu sadece yetkili servisten temin edebilirsiniz. Rengi kırmızı olandır.Benim naçizane düşüncem, -48C'de dahi koruduysa ellemeyiniz.Not: Antifriz değişim periyodunuzu el kitapçığınızdan kontrol ediniz.
evet jant ölçüsü 4x100 ama orjinal jant takmıycaksanız,mutlaka bilezik taksınlar..185/60/15
Fikret bey, belirttiğim gibi, yetkiliden 1L konsantre kırmızı antifriz getirtin, su kabınızı boşaltın, yerine saf antifrizi ilave edin, yeterli olacaktır.
Ne kadar doğrudur bilmem ama şöyle bir veri buldum. Antifiriz oranı çok yüksek olursa donma ısısı yükseliyormuş. %0 antifriz: 0 derece%10 antifriz: -4 derece%20 antifriz: -7 derece%30 antifriz: -15 derece%40 antifriz: -23 derece%50 antifriz: -34 derece%60 antifriz: -48 derece%70 antifriz: -51 derece%80 antifriz: -45 derece%90 antifriz: -29 derece%100 antifriz: -12 derece