Gönderen Konu: HGS GEÇİŞİ  (Okunma sayısı 4008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
HGS GEÇİŞİ
« : Kasım 18, 2012, 19:02:05 »
Arkadaşlar Cumartesi günü Ankaraya giderken Abant Kavşağından otoyola girdim, Kızılcahamam'da bir iş için otoypldan çıkmam gerekti ama orada HGS gişesi yokmuş bende OGS'den geçmiş bulundum böyle bir durum hiç başınıza geldimi? HGS yardım numarasını aradım Karayollarına yönlendirdi Karayolları Hgs yardım numarasına en son iki gün sonra ceza gelirse tekrar arayın dediler bir netliğe kavuşmadı durum.

Toyota Club Türkiye

HGS GEÇİŞİ
« : Kasım 18, 2012, 19:02:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: HGS GEÇİŞİ
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2012, 19:22:16 »
HGS ofislerinden yada Postanelerden araştırınız. Dilekçe vermek zorunda olabilirsiniz. Çıkış yaptığınız gişeleride ayrıca belirtiniz. Bütün otoyollarda HGS olması gerekiyor.

Ayrıca otoyola girişlerde sistemin sizi okuduğuna emin olunuz. Yeşil ışık yanmadıysa çıkışta kaçak geçiş konumuna düşer geçiş ücreti olarak en uzun mesafe olarak ücretlendirilirsiniz. Bu durumu HGS ofislerine yada Postanelere giderek dilekçe verme yoluyla düzeltiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2012, 19:25:31 »
hgs ogs uğraşmasak da gişeden geçince cep telefonu faturasına eklense ne güzel olur...
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2012, 19:31:43 »
Çok teşekkürler Tekin Bey araştırıyorum konuyu. HGS satıyorlar ama geçiş koymuyorlarsa suç kullananın olmamalı bir ceza ödemek durumunda bırakılırsam bu işin sonunda mahkemelik olurum yine de alırım o parayı onlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2012, 22:06:36 »
İstanbul Ankara arası iki noktada HGS yok diye biliyorum, biri Hereke, diğeri hatrımda değil. Emin misiniz HGS olmadığına?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2012, 22:20:39 »
Evet Kızılcahamam gişelerinde de  yok Alper Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2012, 23:15:14 »
girişin kaydı varsa çıkışın da en azından fotoğrafı vardır. kgm internet sitesinde kaçak geçişlerin bildirildiği her bölge için eposta adresleri var. oraya geçiş yaptığınız gişe ve tarih bilgilerini gönderin. eğer kgs, ogs, hgs kaydınız o araç plakasına ise zaten sisteme girdiklerinde görüyorlar ve kaçak geçiş uygulamıyorlar.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2012, 23:35:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2012, 00:00:40 »
HGS geçiş ihlali sorgulama

http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/violation.jsf;jsessionid=B28BF1CE50C712681F849F5C9374A084
girişin kaydı varsa çıkışın da en azından fotoğrafı vardır. kgm internet sitesinde kaçak geçişlerin bildirildiği her bölge için eposta adresleri var. oraya geçiş yaptığınız gişe ve tarih bilgilerini gönderin. eğer kgs, ogs, hgs kaydınız o araç plakasına ise zaten sisteme girdiklerinde görüyorlar ve kaçak geçiş uygulamıyorlar.

Teşekkürler henüz cezaya düşmemiş ama sanırım benim geçişim OGS'den olduğundan oraya düşecek, takip ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2012, 00:53:30 »
HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ (HGS)

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 17.09.2012 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, Boğaz Köprüleri, Avrupa Otoyolu, Anadolu Otoyolu ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarında (Batı Hereke, Doğu Hereke, Dörtdivan, Çamlıdere ve Kızılcahamam ücret toplama istasyonlarındaki çıkış gişeleri hariç) PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınmıştır.

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/HGS.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2012, 20:24:08 »
BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) konu ile ilgili şikayette bulunmuştum sonucu sizlerle yorumsuz paylaşıyorum biraz da siz gülün.

Sayın Timuçin ERKMAN,

Karayolları Genel Müdürlüğü internette sitesinde belirtilen otoyol çıkış gişelerinde HGS sisteminin kullanıma açılmasına müsaade edilmemiş :DUR: olup, konuyla ilgili şikayetleri olan müşterilerimizin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne şikayetlerini iletmesi gerekmektedir. HGS  çıkış gişelerinin olmadığı konusunda otoyol üzerinde uyarı levhaları da bulunmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili olarak iyileştirme çalışmaları da tarafımızca devam ettirilmektedir.

Kurumumuz hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Altına da şu notu düşmüşler
"Bu elektronik posta ve onunla iletilen butun dosyalar, sadece gondericisi tarafindan almasi amaclanan yetkili gercek ya da tuzel kisinin kullanimi icindir.Eger soz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz,kopyalamaniz, yonlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir.PTT bu mesajin icerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir.Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki gorusler yalnizca gonderen kisiye aittir ve PTT'in goruslerini yansitmaz." :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2013, 15:24:50 »
Benim aracımda Hgs etiketi mevcut, Çamlıca gişelerden Tem e girdim, geçerken yeşil ışık yandı, fakat Gerede ayrılımından çıkarken kaçak geçiş düdüğü öttü..156 tl yazdı ekranda..Yukarıda Tekin Bey bir link vermiş, plakayı girdim ama kaçak geçişe dair herhangi bir kayıt çıkmadı..
Ne yapmalıyım?
'98 Corolla XEi
'12 Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2013, 15:37:53 »
Benim aracımda Hgs etiketi mevcut, Çamlıca gişelerden Tem e girdim, geçerken yeşil ışık yandı, fakat Gerede ayrılımından çıkarken kaçak geçiş düdüğü öttü..156 tl yazdı ekranda..Yukarıda Tekin Bey bir link vermiş, plakayı girdim ama kaçak geçişe dair herhangi bir kayıt çıkmadı..
Ne yapmalıyım?

Eyüp bey, artık birşey yapılması gerekmiyor, sisteme yüklenen yeni yazılımla kendini düzeltebiliyor, sorun yok.

Diğer taraftan HGS gişeleri olmayan çıkışlardan geçiş yapıldıysa sanırım 1 hafta içinde OGS üyesi olmak gerekiyor yoksa cezasından kaçış yok diye KGM de açıklama var.

Ayrıca Timuçin bey gibi şikayette bulunmak gerekiyor. Neden böyle bir saçmalığa ihtiyaç duyulduğuda 18 bilinmeyenli denklem gibi orada duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2013, 15:46:48 »
Tekin Bey, verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederim. :)
'98 Corolla XEi
'12 Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • her zaman japon..
  • Araç: Corolla
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2013, 21:47:11 »
ben gecen sene kuzenle cesmeye gıderken ogs yoktu gece 1-2 gıbı kgsde bulamadık otoyoldan gıttık daha sonra ruhsatla bankaya gıdıp 10-20 tl gıbı bı ucret odedı kuzen.. yaklasık 2-3 ay sora.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2014, 18:16:29 »
Arkadaşlar ben de farklı bi soru sorucam HGS ile ilgili, yeni başlık açmak istemedim.

Benim arabadaki HGSyi bağladığım kredi kartımı iptal ettim. Şu durumda HGSmin içinde para olma ihtimali var mı? Geçiş yaparsam ne ile karşılaşırım? Hatırladığım 20 tl civarı vardı, bunu kullanma imkanım oluyor mudur? Bu soruya bugün cevap veremezseniz yarın çok geç olacak ;)
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2014, 18:31:13 »
HGS kredi kartınızdan belli miktar kalınca otomatik çekim yapar örneğin 5 tl kaldımı otomatik 30 veya 20 tl ceker karta yukler yani siz HGS kartınıza para yuklemiş oluyorsunuz.Zaten extre nizde bunu gorursunuz kredi kartı borcu olarak odersiniz.Kredi kartınız iptal ettirmeniz hic farketmez içindeki bakiye sizindir sadece artık yuklemelerinizi manuel el ile yapacaksınız o kadar.Kredi kartı sadece otomatik bakiye yuklemeye yardımcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2014, 10:48:03 »
Teşekkür ederim abicim, aynen dediğin gibiymiş. Bı sıkıntın yaşamdan ulaştım Bursa'ya.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2014, 13:20:51 »
Teşekkür ederim abicim, aynen dediğin gibiymiş. Bı sıkıntın yaşamdan ulaştım Bursa'ya.

Kusura bakmayın hemen cevap atamamıstım biraz gec gordum sorunuzu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2014, 14:01:42 »
Yakında HGS-OGS birleşiyor SGS oluyor zaten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.