0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şeytanlar gelirmiş
İşte bunu öğrenmek istiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış. Bana kalırsa komple yanlış ama fikir almakta fayda var.
Birinin elinden bıcak alınmaz(Bıcak aldıgın kısıyle ılerde kavga edersın) , geceleri yatakda bısıy yersen uyudugunda karabasan flan gelır ( ki ne cin ne seytan hıcbırıne ınanmıyorum sadece ornek ) vsvs
Sinan bey sizin yüzünüzden az daha ekranı kırıyordum.. Profil resminiz çok sinir..
Elleri diz üzerinde kavuşturmak, parmakları birbirine geçirip el bağlamak iyi değildir, insanın kısmeti kapanır.(Niye daha önce söylemediniz kapandı gitti işte) Hamile kadın aş erdiği sırada neye bakarsa doğacak çocuk ona benzeyecektir.(ah be anam aşererken neye baktın da ben böyle oldum) Değirmenden ilk gelen unla yapılan ilk ekmeği yiyen kişinin karısı ölür. (kocamın yediği ekmekleri takip edeceğim değirmenden ilk gelen unla yapılan ilk ekmeği yerse Allah ne verdiyse kafa göz dalacağım) Bir kişinin üzerinde dikiş dikilirse o kişinin kısmeti bağlanır.(Bütün kıyafetlerim üstümde dikildi kanımca) Evden bir kişi gurbete gittiği zaman o gün ev süpürülmez, dışarıdan misafir alınmaz. (ayol dönene kadar ne yapacağız gelen misafirleri kapı önünde mi ağırlayacağız? ) Kapı eşiğinde oturulmaz, insan fakir olur. Kapı eşiğinde oturulmaz, insan bekar kalır.(yahu ne zaman oturdum ben kapı eşiğinde? Allah beni davul etsin... ) Odanın ışığını evin erkeği yakarsa o ev daima nur içinde ve bereketli olur.(Buyur işte kapıcıyı mı çağırayım ışıkları yak diye? ) Kadının yolda erkeğin önünü kesmesi uğursuzluktur.(Ya trafikte?) Bir kadın iki erkeğin arasından geçerse çocuğu olmaz. Bir adam iki kadının arasından geçerse sözü geçmez. Bir erkek iki kız arasından geçerse köse olur. Ava gidecek kişinin önünden kadın geçerse avlanamaz. Bundan dolayı o kişi ava gitmekten vazgeçer. Kız çocuğunun ilk kez kesilecek saçını dayısı keserse saçı gür olur. Oğlan çocuğunun saçını ilk kez amcası veya dayısı keser.(hay kadınlar kadar daş düşe kafalara) Yarım çay içen kadın dul kalır. (ölüyor mu boşanıyor mu? Hayır bilelim de...) Kız baba evinden perşembe veya pazar günü çıkar.(çıkmasın zaten kırsın dizini evinde otursun...)
''Bir evin başında baykuş öterse, o evde biri ölür ya da bir yıkım olur.''Benim Adapazarın'daki evim bahçeli olduğu için bacasına devamlı baykuş konar ve öter..Çok şükür hala ayaktayım