Gönderen Konu: ZORBANIN BİRİ AYNAMA GÜÇ UYGULAMIŞ  (Okunma sayısı 1484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
ZORBANIN BİRİ AYNAMA GÜÇ UYGULAMIŞ
« : Kasım 17, 2012, 12:02:48 »
Sevgili forum üyeleri,dün akşam evimin park yerindeki  2011 Corollamın sol dikiz aynasını insanlıktan nasibini almamış biri veya birileri  güç uygulayarak araca paralel dışa doğru  açmışlar.(teknoloji özürlü olduğumdan resim koyamadım).önce elektikli buton ile içten eski haline getirmeye çalıştım,olmadı.daha sonra elle,aynanın konumunu araç gövdesine dik duruma  getirdikten sonra kumanda ile ayarladım ancak ayna en ufak rüzgarda dahi oyayacak şekilde hareketli idi.Çok canım sıkıldı.araba ile bir yere gitmem gerekiyor idi.gittim aracı stop ettim.2 saat sonra tekrar aracı çalıştırdığımda ayna kendiliğinden hareketlendi.ve yerine oturdu. şu an için sabit ve herhangibir anormallik gözükmüyor.
sizlere sorum şu: böyle bir olayla karşılaşan oldumu.? veya şu an ayna mekanik olarak zorlamadan dolayı zarar görmüşmüdür? varsa böyle bir durum, aracın garantisi devam ediyor,servis devreye girermi yoksa kaskom var, görüşleriniz benim için çok değerli.
şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

ZORBANIN BİRİ AYNAMA GÜÇ UYGULAMIŞ
« : Kasım 17, 2012, 12:02:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: ZORBANIN BİRİ AYNAMA GÜÇ UYGULAMIŞ
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2012, 12:25:52 »
Tabi böyle bir olayın olma olasılığı çok düşük olmakla beraber,Yerinde sağlam bir şekilde duruyor ve kumandasından bütün fonksiyonları yerine geliyorsa hiç bir sorun yoktur..Rahat olabilirsiniz..Bir ara geri geri gelen bir araç benim aynayı ters yöne döndürmüştü,Tekrar geri çevirdim düzelmiş,hiçbir sorunda çıkamamıştı..Sanırım yapılırken bu gibi durumları göz önünde bulunduruyorlar ona göre montajı yapılıyor..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2012, 12:35:53 »
Sevgili forum üyeleri,dün akşam evimin park yerindeki  2011 Corollamın sol dikiz aynasını insanlıktan nasibini almamış biri veya birileri  güç uygulayarak araca paralel dışa doğru  açmışlar.(teknoloji özürlü olduğumdan resim koyamadım).önce elektikli buton ile içten eski haline getirmeye çalıştım,olmadı.daha sonra elle,aynanın konumunu araç gövdesine dik duruma  getirdikten sonra kumanda ile ayarladım ancak ayna en ufak rüzgarda dahi oyayacak şekilde hareketli idi.Çok canım sıkıldı.araba ile bir yere gitmem gerekiyor idi.gittim aracı stop ettim.2 saat sonra tekrar aracı çalıştırdığımda ayna kendiliğinden hareketlendi.ve yerine oturdu. şu an için sabit ve herhangibir anormallik gözükmüyor.
sizlere sorum şu: böyle bir olayla karşılaşan oldumu.? veya şu an ayna mekanik olarak zorlamadan dolayı zarar görmüşmüdür? varsa böyle bir durum, aracın garantisi devam ediyor,servis devreye girermi yoksa kaskom var, görüşleriniz benim için çok değerli.
şimdiden teşekkür ederim.

Abi korkma herhangi bir hasar olmamıştır . Benim aynayı bu şekilde çok katlayan oldu olsaydı benim aynada sıkıntı olurdu .

Bunu yapana da diyecek bir laf bulamıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2012, 12:53:18 »
Mahmut bey teşekkür ederim.herhangibir korku veya endişe yaşamadım,ancak benim öğrenmek istediğim aynada mekanik bir hasar oluşmuş ise bir an önce telafisi yoluna gidebilmem ve ileride herhangibir sıkıntı ile karşılaşmamam içindir.
Bu işi yapan insanlıktan nasibini almamış için söyleyecek bir şey bulamıyorum.ancak magandanın ta kendisi olduğu aşikar.
2005 sıfır aracımı 15 günlük iken sol yanını boydan boya kalın bir çivi ile çizdikten sonra aynı çiviyi ön lastiğin önüne dik vaziyette koyan ve lastiğin patlamasına neden olan mahluk'u gördükten sonra buna ancak onun yavrusu nazarı ile bakıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2012, 13:03:18 »
Mahmut bey teşekkür ederim.herhangibir korku veya endişe yaşamadım,ancak benim öğrenmek istediğim aynada mekanik bir hasar oluşmuş ise bir an önce telafisi yoluna gidebilmem ve ileride herhangibir sıkıntı ile karşılaşmamam içindir.
Bu işi yapan insanlıktan nasibini almamış için söyleyecek bir şey bulamıyorum.ancak magandanın ta kendisi olduğu aşikar.
2005 sıfır aracımı 15 günlük iken sol yanını boydan boya kalın bir çivi ile çizdikten sonra aynı çiviyi ön lastiğin önüne dik vaziyette koyan ve lastiğin patlamasına neden olan mahluk'u gördükten sonra buna ancak onun yavrusu nazarı ile bakıyorum.

Abi herhangi bir hasar olmamıştır . Tabi aynanın nasıl katlandığını bilmiyorum ama benim arabanın aynası bu şekilde çok katlanıyordu ilk zamanlar artık arabayı söndürmeden önce ben içeriden katlıyorum  . Size de tavsiye ederim .

Bunu yapanlara da ne dersen de boşuna çünkü bunlar küfür yemekten hoşlanan kişiler bu gibi şeyleri de küfür yemek için yapıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2012, 06:25:42 »
Rahat olun herhangi bir problem yoktur. Bu araçlarda yandan sizi gecen araçların surtmesi ihtimaline karsı one doğru katlanabilcek sekilde yapmışlar. Hiç bir düğmeye basmadan duzeltseydiniz farketmezdiniz ve boşluk olayı da olmazdı ama neyseki düzelmiş. Bende yolda yasadım bir kere 60 km civarı hızla giderken solumdan roket gibi bı golf gecti ayna one doğru katlandı. Saga çektim geri cekerek yerine getirdim dugmeleri denedim calisti bende sallamadim cok fazla allahtan cizik yada catlak olmadi.gidenin plakasınıda refleks olarak aldım ama sıkıntı olmayınca uğraşmadım allahından bulsun dedim.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2012, 18:56:48 »
Benim arabanın aynasını da açmışlar, elektrikle açılması gerekiyordu. İçeriden kapat-aç yaptım düzeldi. 1,5-2 aydan beri kullanıyorum sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2012, 23:19:22 »
 Geçmiş olsun, bazen iyi niyetle gelip kapalı aynayı açmaya çalışanlarda oluyor, daha dur demeden katırt sesi duyuluyor.
 Muhtemelen sistemdeki dişliler plastik. Çabuk bozulmuyorlar ancak bu hiç bozulmayacakları anlamına gelmiyor. Ters hareketle yerine oturması gerekiyor.
 Bu arada, özellikle İstanbul'da darlaştırılan! yollar da aynalar vs. için ayrı bir sıkıntı oluşturuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2012, 11:42:02 »
Geçmiş olsun. En büyüğü bu olsun İnşaallah.
Şu kurguyu yaparken sarf ettikleri zekayı insan olmak için harcasalar, bir numaralı ülke olurduk.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2012, 12:17:12 »
Görüşleriniz için teşekkür ederim.Akıl tutulması yaşayan bu tür mahlukları da yüce tanrım, dünyada her çeşitten bulunsun diye yaratmıştır herhalde.