Gönderen Konu: auris ile golf u karşılaştırmışlar  (Okunma sayısı 18525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Cressida
  • Kan Grubu: 0+
auris ile golf u karşılaştırmışlar
« : Haziran 28, 2008, 02:06:36 »
     http://wolksvagen.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000001891284

auris ile golfu karşılaştırmışlar bana pek sağlam bir kaynak olarak gelmedi ama sizde okuyursanız buraya yorum yapalım...

Toyota Club Türkiye

auris ile golf u karşılaştırmışlar
« : Haziran 28, 2008, 02:06:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: auris ile golf u karşılaştırmışlar
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2008, 12:18:14 »
auris testlerine bakmadım ama dün haberlerde eski bi gizli polisin kazasını gösterdiler ya tır falan geçmiş galiba üstünden...o araba auris gibi geldi bana ve içinden herkes sağlam çıkmış....bence sağlamlık konusunda bi olay bu...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2008, 12:34:20 »
evet eski polisin aracı auristi harbiden adamın sadece burnu kanıyodu
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2008, 12:42:25 »
adreste volkswagen i yanlış yazmışlar. daha okumadan güvenim sarsıldı :D
fsi ile dual vvt-i ı kıyaslarken, "tsi ile dual vvt-i kıyaslamasına gidilirse farklar artıyor demişler." görünce güldüm, okumayı bıraktım.
karşılaştırma yapılan adresin de azbuz.com uzantılı alan ile sağlandığını düşünürsek, yapılan kıyaslamanın ciddi bir değeri olmadığını düşünebiliriz. kişisel bir kıyaslama benim gözümde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2008, 12:52:50 »
bencede sağlam bi kaynak değil
ama discoveryde fifth gear programında golf gti ile cıvıc typ r kıyasladılar
kesinlikle tarafsız adamlar güvenilir yanı
ve inandırıcılar
aklmda kalanlar
typ r virajlarda ve hızlanmada çok daha başarılı
üstelik daha ucuz....
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Cressida
« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2008, 10:48:25 »
oooo siteye girmeyeli baya cevap gelmiş.. bende çok araçla ilgili bilgilerim olmasa da tarafsız bir yorum olarak gelmemişti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2008, 09:10:08 »
  Selam.
 O kazayı bende gördüm ve o araç büyük ihtimalle Auris idi. Gerçektende aracın üstüne Tır'ın demir arka kapağı düşmüş yolda. Kabinden 3 kişininde sağlam çıkmış olması hem o kazazedeler için çok sevinilecek bir olay, hem de en doğal şekilde bir test. Gerçekten bu olaylarda aracın güvenli olması durumu çok değiştiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2008, 19:09:19 »
Golf, Auris, ..... :) güldürmeyin beni VW gitsin önce motor yapmayı öğrensin hala 8 Valve li motora sahip araba satıyorlar utanmadan , FSI ve TSI konularına gelince bukadar düzenbaz bir marka olamaz başkalarının yıllar önce yaptıklarını sanki yeni keşfetmiş gibi ve kendi icatları gibi sunmaları da tam bir rezalet, evet bunu seri üretime geçirmek bir başarı ama bunu sahiplenmek ??? , eski bir VW kullanıcısı olarak ve birçok arkadaşımdan duyduklarıma dayanarak ( abi nede olsa alman arabayı diyet zihniyete sahib arkadaşlardan bas ediyorum ) şunu söyleyebilirim bu FSI ile ilgili hem Audi hemde VW markasının değeri ciddi olarak sarsılmış durumda, bu motorla ilgili olan en yaygın şikayet avans vuruntusu gibi şikayetler , TSI konusuna gelince buda VW çaresiz çırpınışlarından birisi daha , bu araçların turbolarında sık sık problem yaşanıyor ve ayrıca bu modele ait bir çok şanzıman şikayetleri var , her iki motordada kurum yapma problemi var vs vs ... , sonuç olarak alman arabası olarak Mercedes veya BMW alacak kadar paran yoksa en iyi tercih bir japon arabasıdır, bundan kesinlikle şaşmamak lyazım.
önemli olan bir araçta ilerleyen yıllardaki performans ve dayanıklılığını sürdürmesidir , o yüzden bu tip karşılaştırmalar tamamen boş laf, mesela performans ve daanıklılık deyinde benim aklıma ilk gelen Subaru markasıdır. VW ise  .................
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2008, 21:11:47 »
bence geçmiş geleceği gösterir
benim aracımla yaşıtbi  vw gurubu aracın yanından bile geçmem
ki test ettim beğenmedim
bide insanların ağzında sakız olmuş alman kalitesi <_<
bence vw grubu araca binenler japonun tadına bakmamışlar
"jetta pretij standart"  :P
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2008, 21:13:14 »
"bizdaha iyisini yapana kadar en iyisi bu"  :D
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2008, 21:34:09 »
Golf, Auris, ..... :) güldürmeyin beni VW gitsin önce motor yapmayı öğrensin hala 8 Valve li motora sahip araba satıyorlar utanmadan , FSI ve TSI konularına gelince bukadar düzenbaz bir marka olamaz başkalarının yıllar önce yaptıklarını sanki yeni keşfetmiş gibi ve kendi icatları gibi sunmaları da tam bir rezalet, evet bunu seri üretime geçirmek bir başarı ama bunu sahiplenmek ??? , eski bir VW kullanıcısı olarak ve birçok arkadaşımdan duyduklarıma dayanarak ( abi nede olsa alman arabayı diyet zihniyete sahib arkadaşlardan bas ediyorum ) şunu söyleyebilirim bu FSI ile ilgili hem Audi hemde VW markasının değeri ciddi olarak sarsılmış durumda, bu motorla ilgili olan en yaygın şikayet avans vuruntusu gibi şikayetler , TSI konusuna gelince buda VW çaresiz çırpınışlarından birisi daha , bu araçların turbolarında sık sık problem yaşanıyor ve ayrıca bu modele ait bir çok şanzıman şikayetleri var , her iki motordada kurum yapma problemi var vs vs ... , sonuç olarak alman arabası olarak Mercedes veya BMW alacak kadar paran yoksa en iyi tercih bir japon arabasıdır, bundan kesinlikle şaşmamak lyazım.
önemli olan bir araçta ilerleyen yıllardaki performans ve dayanıklılığını sürdürmesidir , o yüzden bu tip karşılaştırmalar tamamen boş laf, mesela performans ve daanıklılık deyinde benim aklıma ilk gelen Subaru markasıdır. VW ise  .................

Hocam yazdıklarınızın noktasına kadar katılıyorum..geçenlerde de bi haber kopyalamıştım buraya vw Toyotayı geçmek istiyormuş diye..bunu zaten kendi ağızlarıyla dediler..neyse
tsi ve fsi araçlarının sorunları bitmiyor dediğiniz gibi turbo arzaları başta gelenler..caddy'lerde baskı balata sorunu vs vs..tamam belki konforda veya donanım olarak auristen üstün olabilir ama bozulan donanımı ben napıyım? Yeni nesil corolla şikayetlerinede çok baktım en fazla ön gögüs tıkırtısı ve benzin deposundan gelen su sesi..motordan yana hiçbir şikayet duymadım..
Dediğiniz gibi alman arabası alınacaksa mercedes bmw audi alınır ama audi'yide vw sahiplenince ne derece doğru seçim olur bilmiyorum. Bugün hala bizim corolla'larımız dipdiri ayakta ve birçok yönüyle üstün..ayrıca pazar payıda en yüksek araçlardan birisi iken vw nin 90 lı golfleri alıcı bile bulamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2008, 08:05:10 »
  Subaru gerçektende çok dayanıklı bir araç, hem yürüyen aksamıyla, hemde motoruyla. WV müşterileri için en üzücü olay bence henüz piyasaya çıkmış olan 1.6L. Fsi.'ın artık üretilmiyor olması. Bence bu müşteri açısından tam bir güvence kaybı. Oysa üretiminin bitmesinden yıllar geçmesine rağmen bir AE101'in parçalarına her yerde rahatlıkla ulaşılabiliyor. Ayrıca WV deki Tsi motorlarda kullanılan Turbo ünitesine zaten kaç Km. garanti veriyorlar ki? 100.000Km. mi? yani bu Km. de illaki motora el atmak gerekiyor, tuhaf. Bu sprotif amaçlı bir araç olsa bunu anlarım ancak standart binek ve hele C segmenti için bence kabul edilemez bir süre bu. Bu arada emin değilim ama WV'de yeni çıkacak Golf ile arka süspansiyonda tam bağımsız değil, Burulma Kirişli bir sisteme geçecekmiş. Ancak dediğim gibi net bir bilgim yok. Çıkınca görücez. :)
 Bu arada dediğiniz gibi Yeni Corolla'nın motor ya da yol tutuşundan şikayetçi olan varmı hiç? Sadece duyduklarım ön göğüsten gelen tıkırtı şikayetleri. Bunu çözmeside oldukça basit. Sadece göğüs parçalarının ek yerlerine tampon bant yerleştirmeleri yeter sanırım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2008, 21:47:58 »
auris bence mukemmelin ötesinde yok bütün özellikleri koymuşlar tavsiye ederim
toyota auris engelli aracım var ve çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte budur:))
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2008, 11:39:51 »
34 bin ytl ye aldım aurisimi ve aynı fiyata golf ün en baz modelini alıosunuz ki 102 beygir ve 8 valve gibi bi saçmalık veriolar elinize ki o site sahibinin avatarında volkwagen amblemi oldugunu gördükten sonra nasıl tarafsız bi yorum bekleyebiliriz ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2008, 20:50:39 »
aurisin plastik kalitesi dışında hiçbir sorunu yok !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte budur:))
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2008, 18:16:06 »
eet ilerde sorun çıkarcak gibi duruyo en azından ses yapıcak sanırım ama onunda çaresi bulunur yeterki mekanik sorun yapmasın ki yapcanı sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2010, 11:08:03 »
valla kardeşler ben yeni katıldım aranıza bende bu aralar AURİS 1.4 D4-D CLASS almaya hazırlanıyorum.
yaklaşık 3 aydır takip ediyorum aurisi... 2006 golf plus 1.6 fsi ile auris d4-4  arasında kalmıştım. ama vw grubunun şanzıman sorununu öğrenince (patronum passatına gözügibi bakar 2006 kazasız 1.6 fsi şanzıman arızalıymış)
ve VW servis motor ustalarının ''bu sorun hepsinde var dediğini'' duyunca golf ü kafadan eledim. kısmetse bende auris alıcam.
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2010, 11:09:08 »
ha bu arada hangi marka arabanın döşemesinden ses gelmiyoki 70.000 km yi bulan bütün markalarda ses var...
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2010, 11:27:08 »
arkadaş baya ezilmiş ve sindirememiş, Toyota gibi bir Dünya devinin gerisinde kalmayı yedirememiş kendisine ve çok tarafsız bir yazı yazmış :D :D

golfün en düşük donanımında 4 cam otomatikmiş

Aurisin giriş modelinde ise arka camlar manuelmiş :) tabiki öyle olur, aradaki 3 5 bin TL lik farkı toyotaya ver oda sana 4 cam otomatik yapıp versin aracı :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2010, 13:31:54 »
Golf 1.6 L 102hp Manuel 0-100 11.3sn bumudur teknoloji :)

Benim 2001 Model Yarisin bile 0-100 testi 10.5 sn :D

Birde arkadaş orda Dual VVT-i sıkıp durmuş. Yazdıkları bence tamamen Toyota düşmanı bir siteden alıntı (Çalıntı). Öncelikle böyle bir test yapmak için iki aracı alıp aynı şartlar altında kullanmak lazım. Sonra artıları ve eksileri yazmak lazım. Belkide ömrü boyunca bir Auris koltuğuna bile oturmamış birisi yazıyı yazan :) Çünki yazının hiç bir metninde şöyle yaptık bu oldu veya kendilerinin denemesini belirten bir yazı yok.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)