Gönderen Konu: 2005 Otomatik Corolla E120 LPG'li. Neden Çok Yakar?  (Okunma sayısı 3319 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
2005 Otomatik Corolla E120 LPG'li. Neden Çok Yakar?
« : Kasım 15, 2012, 11:11:35 »
Merhaba arkadaşlar. 2005 Sedan Sol Otomatik corollamı yine sizlere danışarak almıştım. Arabamdan çok memnunum.

Yalnız arabam çok yakıyor. Atiker LPG takılı. LPG 'de şehir içi 15 lt 'yi buluyor. En son denememde 30 TL lik lpg ile düşünün 62 km yol gittim. Bakımı yeni yapılmış. Hava filtresi, yağı (10-40 shell), bujileri (BOCH Platinyum serisi LPG bujileri takılı) , yağ filtresi değişti. Hatta ateşleme bobinlerinden bir tanesi arızalı idi oda değişti (Yalnız yan sanayi takıldı. Orjinali hem çok pahalıydı hemde rizede servis olmadığı için gelmesi birkaç günü buluyordu). Çalışmasında gitmesinde herhangi bir sıkıntı yok.

Henüz lpg ciye gidip bir bakım ve ayar yaptırmadım. 15 bin km olmuş benden önceki sahibi LPG taktıralı. Acaba bir bakım mı gerekiyor. Gitmeden önce tecrübesi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Çünkü hiç bir bilgim olmadan sanayiye girmek istemiyorum. Adamlar ne derse he demek zorunda kalıyorum sonra. Oda kötü oluyor.

Birde arkadaşlar arabam 185 binde. acaba carbon clean yaptırsam faydasını görürmüyüm. Yaptırmalımıyım sizce. Hem yakıt açısından hem motorun ömrü açısından.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
ibr@him Telci

Toyota Club Türkiye

2005 Otomatik Corolla E120 LPG'li. Neden Çok Yakar?
« : Kasım 15, 2012, 11:11:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Otomatik Corolla E120 LPG'li. Neden Çok Yakar?
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2012, 14:46:48 »
ibrahim bey bende honda vardı atiker lpg takılı idi her 10000 km de lpg filtresi değişir ve ayar yapılır onunla ilgilidir fazla yakma sorunu ben yeni arabama taktırcam yine atiker başka bir sorun yoktur diye düşünüyorum
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2012, 22:06:25 »
ibrahim abi 2006 sol otomatik kullanıcısıyım istanbul trafiğinde 13lt fazla görmedim(sürekli dur kalk) (birde kutu içi performans hava filtresi takılı)aracımızda brc kit var her 10 000 binde bir filtreleri değişmesi şart. buji olarak orjinal buji alabilirseniz daha iyi olur (bosch iyi marka hatta toyota nın bujilerindende iyi olabilir ama her aracın kendi özel bujisi olur.) orjinal buji taktırırsanız araç lpgli olduğu için 40 binde değiştirmeniz gerekirken 20binde değiştirmelisiniz. Birde en çok duyduğum laf var atikerlerin ayarı çabuk bozuluyormuş. hava filtresini orjinal almadıysanız gözenekler dar olursa motor havayı daha zor çekeceği için daha fazla yakar
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2012, 00:55:21 »
istanbul trafiğinde 13lt fazla görmedim(sürekli dur kalk)

dur kalkta olsa 13 çok ciddi rakam değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 55000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2012, 14:25:25 »
Yardım ve görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Dün sanayide lpg filtreleri değişti ve ayar yapıldı. Yalnız benim bu yakıt değerlerim şöyle arkadaşlar ben haftada 100 km anca yapıyorum sürekli bir sürüşüm yok. Öğretmenim evle okul arası 5 km git gel 10 km. yani 5 er km ile motor tam ısınmadan ve sabah akşam trafiği dur kalk düşündüğüm zaman normal gibi geliyor bana. Daha uzun yolda hiç denemedim. zaten LPG ustası da aynı şeyi söyledi normaldir dedi. Bu durumda 13-14 lt falan yakıyorum. Manuel vites olsa 1-2 lt daha aza yakarsın dedi usta. Bende çok kafa yormuyorum artık.

Ama kafama takılan bir şey var arkadaşlar. Anlık tüketim değerlerim gaza basma ve çekme anlarında hızlanırken falan 30-40 lt lere kadar gösteriyor normal mi?
ibr@him Telci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2012, 18:26:29 »
normaldir o zaman kısa mesafe her zaman çok yakar bende honda varken lpg 1,98 civarıydı uzun yolda 0,19 krş şehir içi 0,230 gibi yakıyordum  ama filtre değişimi sonrası yine hesapla derim 38 lt lpg ile uzun yolda 420 km yol yapıyordum tekirdağ istanbul arası haftada 1 gün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2012, 21:34:57 »
dur kalkta olsa 13 çok ciddi rakam değil mi?
abi ciddi rakamda köprüde 2,5 saat kaldığımızdada böyle yakmıştı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2012, 16:27:34 »
abi ciddi rakamda köprüde 2,5 saat kaldığımızdada böyle yakmıştı
Bende 3,5 saat kalmıştım, ama yol bilgisayarına bakmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2012, 17:27:03 »
bakmayalım zaten insanın içi kararıyor boş yere yakıyoruz yakıtı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2012, 11:11:10 »
    hocam bende aynı derdimi başka konularda belirttim. bende de 2003 1.6 sol otomatik var. 4 ay oldu alalı. aldıktan sonra motor yağı hava filtresi yağ filtresi değişti. usta başka birşeye gerek yok bakımlı araba dedi. brc marka lpg si mevcut. 2-3 kere gaz ayarı yapıldı. lpg filtresi ve bujilere bakılmadı. şu anda şehir içi sürekli kısa mesafe ve mahalle arası dur kalk 13-13.5 lt yi çok rahat yakıyor. şehirlerarası yolda 5.5 lt ye yolculuk yapıyoruz 90km sabit hızla.  burda tabi çok farklı değerler duyuyoruz arkadaşlardan fakat şehir içi dediğimiz şeyin belli bir standartı olmadığı için kimine göre yüksek kimine göre normal geliyor. işin aslı nedir ne değildir çözemedim bir türlü. şu anda izmirde lpg'nin litre fiyatı 2.60. benim aracım 0,35 kuruş yakıyor kilometrede.  bi akrabamda megane I 1.6 16v var. ona sordum en son hesaplamada 0,33 kuruş yakıyor deyince arabamın motorunu öpesim geldi. bi başkasına soruyorum benimki 0,25 kuruş yakıyor diyor arabayı yakasım geliyor. karmaşık duygular içerisindeyim. yani bu işin kesinlikle bie standartı yok gibi. çünkü biraz daha asfalt yolda sadece lambalarda dur kalkın olduğu yollarda 0,30 kuruşa da düştüğünü gördüm ama demek ki bizim kullandığımız yollara otomatik araba gitmiyor bunu anladım. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2012, 11:36:40 »
Atiker yüzünden 2 sefer araç sattım ben böyle rezil düzen tutmayan arızası bitmeuyen bir sistem görmedim.Ya bana denk geldi yada gerçekten öyle ama şunu deyim kime desem atiker i duyan burun kıvırdı şimdi ikinci el araç alırken bile kullanıcılar atiker lpg varsa araçtan uzak duruyor.Fiestamda brc vardı 8 ay kullandım performans benzini hiç aratmadı hatta daha iyiydi bir kez bile sorun çıkarmadı bindim ha bindim .Şimdiki aracım benzinli tüp taktırmayı düşünmüyorum çünki zaten çok fazla yakmıyo .Ama lpg taktıracaksam mutlaka brc diyorum .Atiker deki kış aylarındaki özellikle sıkıntı şundan kaynaklanıyor atiker in buharlaştırıcı beyni çok dandik oldugu için buharlaştırma olayı kışın iyi olmuyo bu sebepten aracınız çok iyi gidiyor ama çokta acayip yakıyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2012, 12:10:00 »
Atiker yüzünden 2 sefer araç sattım ben böyle rezil düzen tutmayan arızası bitmeuyen bir sistem görmedim.Ya bana denk geldi yada gerçekten öyle ama şunu deyim kime desem atiker i duyan burun kıvırdı şimdi ikinci el araç alırken bile kullanıcılar atiker lpg varsa araçtan uzak duruyor.Fiestamda brc vardı 8 ay kullandım performans benzini hiç aratmadı hatta daha iyiydi bir kez bile sorun çıkarmadı bindim ha bindim .Şimdiki aracım benzinli tüp taktırmayı düşünmüyorum çünki zaten çok fazla yakmıyo .Ama lpg taktıracaksam mutlaka brc diyorum .Atiker deki kış aylarındaki özellikle sıkıntı şundan kaynaklanıyor atiker in buharlaştırıcı beyni çok dandik oldugu için buharlaştırma olayı kışın iyi olmuyo bu sebepten aracınız çok iyi gidiyor ama çokta acayip yakıyor.

Yücel Bey ben atiker kullandım 13 ay ve hiç bir sıkıntı yaşamadım gayette güzeldi ve lpg benzinden daha fazla yakar ama fiyatı uygun olduğu için km de daha az yakmışın gibi görünür.kışın tabiki biraz daha fazla yakar.Atiker yeni bir sistem çıkarmış ocak ayından sonra yine atiker taktıracağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2012, 16:24:23 »
belki bu siteyi bilmeyeniniz vardır.
http://www.arabatercih.com/benzin-lpg-karsilastirma-3/

ben buradan kendim için karşılaştırıdığımda 1.2 yılda lpg yi amorti ediyomuşum :)
3-4 yıl daha arabamı değiştirmezsem hiçbir zararım olmuyo aksine baya da kara geçerim.
ama ibrahim bey gibi olursa hesaplar alt üst olur tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2012, 16:58:37 »
Herkesin şahsi fikri ben yaşadıklarımı yazdım çok memnun kalan tekrar tekrar taktırabilir.Ama ben kesinlikle ve kesinlikle atiker i kapıma bile yanaştırmam .Bana uzak size yakın olsun.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2012, 17:10:21 »
ben buradan kendim için karşılaştırıdığımda 1.2 yılda lpg yi amorti ediyomuşum :)
3-4 yıl daha arabamı değiştirmezsem hiçbir zararım olmuyo aksine baya da kara geçerim.
ama ibrahim bey gibi olursa hesaplar alt üst olur tabii.
[/quote] Şükrü bey valla ben yılda 13000 km yapıyorum yani hesapladığımda 1 senede amorti ediyorum ki zaten bu aldığım arabayı en az 4 yıl kullanmayı düşünüyorum ocak ayından sonra inş taktıracağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 28, 2012, 18:13:20 »
bende taktırıcam çok araştırdım lovato ve brc de ikisinden biri olacak. BRC biraz daha önde şu an.
lovato smart kit, 1390+ruhsat masrafları
brc my 11, 1600+ruhsat masrafları
taktıracağım yere de karar verdim ama aracımın muayenesi haziranda bitiyo.

ruhsata işlettirmesem 3-4 ay ne olur bilemiyorum yaptırımı nedir.
çevirmede veya ileri bir tarihte ruhsata işlettirirken bir sıkıntı oluyo mu bilgisi olandan rica ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2012, 00:12:12 »
bende taktırıcam çok araştırdım lovato ve brc de ikisinden biri olacak. BRC biraz daha önde şu an.
lovato smart kit, 1390+ruhsat masrafları
brc my 11, 1600+ruhsat masrafları
taktıracağım yere de karar verdim ama aracımın muayenesi haziranda bitiyo.

ruhsata işlettirmesem 3-4 ay ne olur bilemiyorum yaptırımı nedir.
çevirmede veya ileri bir tarihte ruhsata işlettirirken bir sıkıntı oluyo mu bilgisi olandan rica ediyorum.
Eğer taksitli yaptırırsanız fiş fatura kesmek zorunda ve 1 ay müddeti var işletmek için eğer işletmezsen kdv vs derken 200 300 tl gibi ekstra masraf çıkartıyor bizzat lgp montaj yerini arayıp sordum.Diyelim ki peşin yaptınız ruhsata işletme zamanı projeyi ve faturayı kestirip o şekilde işletme yapabilirsiniz ama kasko vs var ise tehlike olur bu çünkü kasko var ise ve ruhsata işletip kaskoya bildirmediyseniz olası bir lpg kaynaklı kaza yangın pert durumunda kasko şirketi bu parayı size ödemiyor ve tabiki çevirmeye takılır ve lpg sistemini görürlerse arabayı bağlamaya gider bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2012, 22:33:52 »
1.9 yıl sonra kar a başlıyoruz :D yani seneye temmuzdan sonra kar yapacağız :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 31, 2012, 10:21:13 »
mustafa bey teşekkürler, sanırım işin doğrusu neyse o şekilde yapmak.