0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tesekkurler Sercan bey.
Merhabalar. Araba bu sabah yağ düşük uyarısı verdi. Şuan 40500 de normalde bir sonraki yağ değişimi 42000. Servisten 21 Kasım için bakım rndevusu almıştım. Sorum şu Yağ düşük uyarısı aldıktan sonra aracı kaç km kullanabiliriz? Arace bir benzinciden 1 lt yağ mı koydursam? Haftaya kadar kullanabilirmiyim?
İlginiz için tekrar teşekkürler. Aracı servise götürdüm. Yağ değişimine 1000-1500 km kala aracın uyarı verdiği söylendi. Yapılan ölçümlerde ise eksilen yağın standartlar içinde olduğu soylendi.
merhabaeğer 10.000 km lik kullanım sürecinde ilk 7000 km ye kadar yakarsa o zaman problem olduğunu kabul ediyorlar. aksi halde normal sınırlar içinde kabul ediyorlar. low oil lambası sonrası arabada daha aslında 2,7 lt yağ olduğunu servisten bana söylediler. daha kullanmaya devam ettiğinizde bir daha bir daha yanacak. ama sizi inanın servise kadar idare edecektir. eğer siz daha performanslı yani yüksek devirde biraz sıkıştırarak kullanırsanız ikaz lambasını daha önce yakacaktır. durumunuz aynı benim arabaya benziyor. benimde 47.000 km de yandı ve 50.152 km de hem 50.000 km bakımı hemde revizyonlu piston sekman değişimi uygulandı. şimdi araba 53.500 km oldu bu gün denizli de yağını kontrol ettirdim her şey normal dediler. yakıt sarfiyatı gözle görülür hissedilir şekilde azaldı. şu anda 925 km ve cruise range de daha 140 km daha giderim diyor. uzun yolda ortalama 100 km ile gittim yakıt 4.1 de sabit idi. paylaşayım diye yazdım. üzerinde durun problemi çözülmesi için çaba sarf edin diye tavsiye ederim. selamlar
revizyon yapılmazsa ne olur? piston sekmanlarda bozulma yaparmı?