Gönderen Konu: Corolla Yağ Düşük Uyarısı  (Okunma sayısı 12286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
Corolla Yağ Düşük Uyarısı
« : Kasım 15, 2012, 10:12:05 »
Merhabalar. Araba bu sabah yağ düşük uyarısı verdi. Şuan 40500 de normalde bir sonraki yağ değişimi 42000. Servisten 21 Kasım için bakım rndevusu almıştım. Sorum şu Yağ düşük uyarısı aldıktan sonra aracı kaç km kullanabiliriz? Arace bir benzinciden 1 lt yağ mı koydursam? Haftaya kadar kullanabilirmiyim?
Toyota Coralla Comfort Extra Dizel 2011

Toyota Club Türkiye

Corolla Yağ Düşük Uyarısı
« : Kasım 15, 2012, 10:12:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Yağ Düşük Uyarısı
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2012, 10:49:47 »
Arif bey meraklanacak bir durum olacağını sanmıyorum sizi idare edecektir bence ilave yapmayınız neden derseniz servisin kayıtlara geçerek eksiltmeyi göz önünde bulundurması daha iyi olacaktır, diğer yandan bir sorun teşkil etmediğini söylemişlerdi serviste benze bir olayı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2012, 11:04:38 »
Tesekkurler Sercan bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2012, 11:06:45 »
Tesekkurler Sercan bey.

Rica ederim serviste kayıtlara geçmesini söylerseniz iyi olur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2012, 11:27:11 »
Merhabalar. Araba bu sabah yağ düşük uyarısı verdi. Şuan 40500 de normalde bir sonraki yağ değişimi 42000. Servisten 21 Kasım için bakım rndevusu almıştım. Sorum şu Yağ düşük uyarısı aldıktan sonra aracı kaç km kullanabiliriz? Arace bir benzinciden 1 lt yağ mı koydursam? Haftaya kadar kullanabilirmiyim?

Bence biran önce servise gitmenizde fayda var. Biliyorsunuz yağ araçta en önemli şey yarın birgün aracınıza birşey olur servise getirmediğiniz için sizi sorumlu tutarlar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2012, 18:00:15 »
Bir daha uyarı vermedi. Bakalım carsamba ya kadar sorun cıkmaz umarım. cevaplar için sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2012, 11:03:52 »
Bence ilk önce aracı düz bir alana çekip yagı süzüldükten sonra yag çubugunu çekerek yagını kontrol edin .Gerçekten az mı ? Eger normalse sıkıntı yok ama az ise hiç beklemeden servise gidin kayıtlara kaç km rede ne kadar yag eksilttgii geçsin ileriki tarihlerde başını agrımaması için faydalı olur en azından degişecek bir parçası var ise serviste degişir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2012, 20:58:27 »
yağınızı ölçünüz ve ne kadar yağ olduğuna seviyenin ne kadar altında olduğuna dikkat ediniz. çok altta ise takviye yapın yada servise daha erken götürün. yağa ek yapsanızda siz söylediğinizde serviste kayıtlara geçirmek zorundalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2012, 12:53:28 »
İlginiz için tekrar teşekkürler. Aracı servise götürdüm. Yağ değişimine 1000-1500 km kala aracın uyarı verdiği söylendi. Yapılan ölçümlerde ise eksilen yağın standartlar içinde olduğu soylendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Corolla Yağ Düşük Uyarısı
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2012, 13:02:26 »
İlginiz için tekrar teşekkürler. Aracı servise götürdüm. Yağ değişimine 1000-1500 km kala aracın uyarı verdiği söylendi. Yapılan ölçümlerde ise eksilen yağın standartlar içinde olduğu soylendi.

Yağınızı sık sık kontrol edin, eğer o uyarı normal olsa idi bütün araçların aynı uyarıyı vermesi gerekirdi ama böyle bir durum söz konusu değil.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2012, 00:54:15 »
merhaba
eğer 10.000 km lik kullanım sürecinde ilk 7000 km ye kadar yakarsa o zaman problem olduğunu kabul ediyorlar. aksi halde normal sınırlar içinde kabul ediyorlar. low oil lambası sonrası arabada daha aslında 2,7 lt yağ olduğunu servisten bana söylediler. daha kullanmaya devam ettiğinizde bir daha bir daha yanacak. ama sizi inanın servise kadar idare edecektir. eğer siz daha performanslı yani yüksek devirde biraz sıkıştırarak kullanırsanız ikaz lambasını daha önce yakacaktır. durumunuz aynı benim arabaya benziyor. benimde 47.000 km de yandı ve 50.152 km de hem 50.000  km bakımı hemde revizyonlu piston sekman değişimi uygulandı. şimdi araba 53.500 km oldu bu gün denizli de yağını kontrol ettirdim her şey normal dediler. yakıt sarfiyatı gözle görülür hissedilir şekilde azaldı. şu anda 925 km ve cruise range de daha 140 km daha giderim diyor. uzun yolda ortalama 100 km ile gittim yakıt 4.1 de sabit idi. paylaşayım diye yazdım. üzerinde durun problemi çözülmesi için çaba sarf edin diye tavsiye ederim. selamlar
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2012, 13:33:52 »
merhaba
eğer 10.000 km lik kullanım sürecinde ilk 7000 km ye kadar yakarsa o zaman problem olduğunu kabul ediyorlar. aksi halde normal sınırlar içinde kabul ediyorlar. low oil lambası sonrası arabada daha aslında 2,7 lt yağ olduğunu servisten bana söylediler. daha kullanmaya devam ettiğinizde bir daha bir daha yanacak. ama sizi inanın servise kadar idare edecektir. eğer siz daha performanslı yani yüksek devirde biraz sıkıştırarak kullanırsanız ikaz lambasını daha önce yakacaktır. durumunuz aynı benim arabaya benziyor. benimde 47.000 km de yandı ve 50.152 km de hem 50.000  km bakımı hemde revizyonlu piston sekman değişimi uygulandı. şimdi araba 53.500 km oldu bu gün denizli de yağını kontrol ettirdim her şey normal dediler. yakıt sarfiyatı gözle görülür hissedilir şekilde azaldı. şu anda 925 km ve cruise range de daha 140 km daha giderim diyor. uzun yolda ortalama 100 km ile gittim yakıt 4.1 de sabit idi. paylaşayım diye yazdım. üzerinde durun problemi çözülmesi için çaba sarf edin diye tavsiye ederim. selamlar

ilginiz icin tesekkurler kontrol ettircem tekrar servisten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2013, 18:36:23 »
revizyon yapılmazsa ne olur? piston sekmanlarda bozulma yaparmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2013, 19:10:05 »
Zamanla dahada artabilir sıkıntılar.Sonuçta zamanla o boşluk artacaktır ister istemez.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2013, 23:02:44 »
Revizyon dediğgi dizel motorlarda yag eksiltme sorunu var.Toyotada bu eksilmenın önüne geçilmesini sağlamak için servislere teknık servis bültenı göndermiş.Orda hatalı üretilen yag eksilten dizel motorların numaraları var idi.Forumdada yayınlandı.Yag eksilten müşteriler servise şikayette bulundu.Servisler bunu kabul etmıyor.bunlar normal diyor.Hatta kitapcıkta yazıyor 1 lt yag eksiltmesi normal diye.Yalan külliyen masraftan kaçmak ugrasmamak için..Forudma bir abimiz 2011 olması lazım yada 2010 dur auris dizel arabasını genel merkeze iade etti .mahkemeye vermeden kabul ettiler..
Sizde aracınız yag eksiltiyorsa mutlaka iş emirine eklettin.Yani elinizde resmi belgeler olsun.
Yağ eksilten araçların piston ve segmanlarını iyileştirilmiş yeni piston segmanlarla değişiyorlar.Bu şekilde aracın yag yakmadıgını söylüyor TSb de.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2013, 11:27:06 »
revizyon da bir fayda sağlamıyor arkadaşlar .
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47272.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2013, 23:18:14 »
Sn. Arkadaşlar bu siteye sadece Toyota aracım ve servisi ile yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak için üye oldum.
Aracım 2011 model Corolla D-4D Elegant modeli olup daha 7220 km'de iken "low oil level" uyarı ışığını yakarak beni kendinden soğutmuştur. Serviste aracın yeni oluşundan dolayı bir miktar (yaklaşık 2,2L) yağ eksiltmiş (yakmış) olmasının normal karşılanacağı tarafıma sözlü bildirilmiştir. Yazılı olarak verin diyince veremeyiz dediler. Aracı kullanmaya devam edip 16806 km'de iken aynı uyarı ışığı tekrar yandı. Servis kayıtlarına geçmesi için yol yardımı aradım. Gerisi tamamen uydurmasyon cevaplarla dolu bir görüşme geçti aramızda. Sonuç 1L yağ koyup devam edin. Aracım en son 50000 km bakımdan çıktıktan sonra motor soğuk ve araç düz bir zeminde iken yağ çubuğundan yaptığım tespitte maksimum seviyenin biraz daha üzerinde yağ konulduğunu gördüm. Nasıl olsa yağ yakacak diye fazla yağ konuluyor. Ayrıca yakılan yağdan dolay oluşacak kurumlanma, veya başka parçaların tıkanmasını Toyota nasıl karşılayacak diye sorduğumda "yarı motor revizyonu" ile yapılacağını söylediler. Ben istemedim. Teknik servis bülteninde (TSB)  yenileme yöntemleri belirtilmiştir. Bu araçlar gizli ayıplı mal sınıfındadır. Yapılan vakum (emiş) pompası veya turbo revizyonları sadece yağ yakmanın daha geç olmasına sebep olmaktadır, yani çözüm değildir. Şimdiye kadar kullandığım başka markalı dizel araçların hiç birinde yağ eksiltme sorunu ile karşılaşmamış olmama rağmen "sorunsuz" Toyota ne hikmetse yağ eksiltmiştir. Konuyu genel merkeze, servis müdürüne anlatmaya çalışmayın hepsinin sonu motor revizyonuna varıyor. Sadece 52000 km civarında ve yeni bir aracın (satın alındığından beri var olan) arızasının cezasını ben niye çekeyim? Kanuni yollara başvuran arkadaşlar unutmasınlar ki aracı kullanmaya devam etmeleri o mal/hizmetten faydalanmanın devam ettiği anlamına gelebilir ve sizin zararınıza olabilir. Daha yazabilirim bunlar daha özet. Hepinize kazasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2013, 23:56:40 »
benim aracım 2009 kasım çıkışlı 2010 model mmt elegance d4d. 50.000 km de diğer müdahaleler sonrasında piston sekman değişimi oldu. bu değişim sürecinde üzerinde çok titizlendim. servis müdürü servis de formen ve diğer arkadaşlar itina ile işlemi yaptılar. şu an araba 58100 km de eksiltme hali ile var ama şu anda yağ çubuğunun ki çizgisi arasında ortanın biraz üstünde. ve olduğu yerde duruyor. artık 1700 km filan kaldı bakıma şimdilik iyi gibi. ancak şunuda iletmeliyim benim araba zaten 7800 km lerde filan yakıyordu. işlem öncesi bana bu işlemin sonucunda en az lamba yakma süresini 2.500 km uzatacak diye garanti vermişlerdi. tabiki ben bunu en iyi yakıt sarfiyatından anlıyorum. yakıt revizyon sonrası çok azaldı ve halen bu sarfiyatı muhafaza ediyor. (ortalama 100 km hız ile Akhisar İzmir arasında 3,8 ile manisa rampasına kadar geldi. sabuncu belinde 4 lt/100 km ye çıktı ve izmir e bu sarfiyatla eve kadar geldi.) bu sarfiyat değerini yağ eksiltmeninde önüne geçildi anlamında anlamaya çalışıyorum. tabiki iyi niyetle sonucu hala bekliyorum. umarım bu şekilde çözülmüş olur. bakalım bekleyip göreceğiz. sevis bir sıkıntı olursa hala araba bizim diyor. gerekirse komple motor değişimi bile yaparız diyor. merkez sorun değil tek ki müşteri memnun olsun demiş. bence burada servislerin yaklaşımları ile alakalı bir durum var. alj lerde farklı müşteri yaklaşımlarını arkadaşlardan duyuyoruz. bizim servise neden diğer servislerde bu durum yok dediğimde ise,  onlar ithalatçı güç çok buna güvenip hızlı çözüm üretiyorlar dediler. bütün bu olanlara rağmen ben arabayı seviyor ve kullanmak istiyorum. zaten bu yüzden de ısrarcıyım. inşallah çözülmüştür. sağlıcakla kalın.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 19, 2013, 22:22:38 »

Sn. Arkadaşlar, yağ eksiltme (yakma) hususunda hakkımı aramak ve korumak için Japonya'da bulunduğunu sandığım (jp uzantılı) iki e-mail adresine mail gönderdim ve kısa bir süre sonra (yaklaşık 10 saat) cevap geldi. Toyota Türkiye beni arayacakmış. Karşılaştığım durumdan dolayı üzgün olduklarını belirtmişler. İnanınız ki çözüm için görüştüğüm ilgili kişilerden hiç kimse bir defa dahi üzgün olduğunu/olduklarını söylemedi. Müşteriye malını beğendirip satana kadar iyi sonrası ise biz bilemiyoruz, merkeze sormamız lazım vb. gibi oyalayıcı davranış içindeler.  Arkadaş bu aracı güvenli olduğunu düşündüğüm için aldım, bagajda yağ bidonu taşımak için değil. Toyota Türkiye'den aradıklarında yine aynı söylemleri işiteceğim ve sonuç motor revizyonuna kadar varacak anlaşılan. Yağ eksiltme sorunu için sizlerde hakkınızı arayınız. Unutmayınız ki çözüm için münferit değil birlikte hareket edilmelidir. Yazıştığım mail adresini sakıncası yok ise buraya da yazabilirim. Mail göndermek isteyenler dertlerini bir de japonlara anlatsınlar, bizimkiler dinleyip anlamamazlıktan geldiler belki onlar anlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2013, 22:33:14 »
ersin bey
bravo iyi olmuş. mail adresini özel mail adresime alabilirmiyim acaba?
ellerinize sağlık benimkinde bir şey gözükmüyor o da şimdilik. bekleyip göreceğiz.
ismail.caran@gmail.com
sağlıcakla kalın