Gönderen Konu: Toyota Türkiye'deki 12 bin araç için servis kampanyası başlattı  (Okunma sayısı 2993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Toyota Türkiye'deki 12 bin araç için servis kampanyası başlattı

Japon otomotiv devi Toyota, direksiyon mekanizması ve hibrid sistemindeki su pompasında görülen sorunlar nedeniyle dünya çapında 2,7 milyon aracını geri çağıracağını açıkladı.
BBC Türkçe'nin görüştüğü Toyota Türkiye yetkilileri, karardan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu söyledi.
Geri çağırılacak araçlar arasında bazı Corolla ve Prius modelleri de bulunuyor.
Toyota, geçen ay da aralarında Corolla ve Camry modellerinin de bulunduğu 7 milyon aracı geri çağırdığını açıklamıştı.
BBC’ye konuşan Toyota sözcüsü Joichi Tachikawa, ortadaki sorunlar nedeniyle bugüne kadar bir kaza yaşanmadığını söyledi.
Türkiye'deki sorun: Direksiyon ara mili
Türkiye'deki Toyota Pazarlama ve Satış AŞ'den yapılan açıklamada ise "bazı araçlardaki direksiyon ara milinin kontrolü için servis kampanyası düzenlendiği" belirtildi.
Açıklamaya göre sorun, ara mili dişlerinin aşınması nedeniyle ses oluşabilmesi.
Kontrol amaçlı servis kampanyası, 2002-2008 arasında üretilen bazı Avensis model araçları kapsıyor. Bu araçların toplam sayısı 12 bin 65.
Yaklaşık 1 saat sürecek ücretsiz bakım için araç sahipleri yetkili servislere davet edilecek.

İtibar sorunu
Toyota, 2009 yılında da, 12 milyon aracını geri çağırmış ve bu durum şirketin itibarına zarar vermişti.
Bununla birlikte bazı uzmanlara göre, son geri çağırmalar, şirketin itibarına 2009’daki kadar zarar vermeyebilir.
BNP Paribas’nın Tokyo’daki merkezinde görevli otomotiv uzmanı Kaichi Sugimoto “Kimse mükemmel değildir. Bugünlerde araçlar çok karmaşık” diye konuştu.
Sugimoto şirketin gerekli önemleri aldığını da ekledi: "Şirket problemlerin üstesinden gelmek için uygun önlemler alıyor. Bu yüzden bu durumun Toyota’nın itibarına büyük zarar vereceğini düşünmüyorum."

http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2012/11/121114_toyota_recalls_update.shtml
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Geri çağırılan araçlarla ilgili olarak bir yerlerde seri numarası vb. gibi bilgiler var mı acaba? Yoksa servisin bizi davet etmesini mi bekleyeceğiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
gedizlere şu anda toyotadan öyle bir bilgi gelmemiş, gelirse arayacaklarmış.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Avensislerin direksiyondaki problemi için servise giden araçlarda onarımı yapılıyordu yani bu kampanya esasında uzun süredir geçerli. Hatta forumda konusu dahi vardı, bir üyemiz açmıştı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
direksiyon dan ses gelme toyota da kronik bir sorun oldu.  Neden Avansis modelini kapsiyor ki corolla 2002-2007 modelleri arasında bu sorun çok fazla
2003 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
direksiyon dan ses gelme toyota da kronik bir sorun oldu.  Neden Avansis modelini kapsiyor ki corolla 2002-2007 modelleri arasında bu sorun çok fazla

Malesef kronikleşti bu sorun ama neden çözüme gidilmeli anlamış değilim, bir kaç usta arkadaşımın yorumu Toyotaların ön takımı çok sağlam diyorlar ama bir direksiyona çözüm bulamadılar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Benim 2005 Corolla'mda 1 kez direksiyon kolonu ve direksiyon çubukları (ismini tam doğru hatırlamıyor olabilirim) değişti. 2011 Corolla'mda da şu ana kadar iki kez direksiyon kolonu değişti. Fakat hala sorunum devam ediyor. O nedenle bu geri çağırma olayının detayını çok merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Her ne kadar sorun çıksada ki kul yapısı toyota gibi köklü bir şirketin arabalarını geri çağırarak gerekli işlemleri yapması bana müşteriyi madur etmemeye gayret gösterdiklerini gösteriyor. Bu anlamda toyota firmasını kutluyorumçç
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
günal bey, dediğiniz gibi sorun çözülmüyorsa biz hiç elletmiyelim artık o sesi kabullenelim. Benim araçtada artmaya başladı direksiyondan gelen sesler
2003 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
şu an sadece avensislerde geçerli bu geri çağırma. ben aradım genel merkezi plakadan kontrol edip listede olup olmadığıma baktılar ve aracımın çağırılacaklar arasında olduğunu söylediler.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
benim aracımda eski kasa 2007 corolla d4d benim ve diğer kullanıcı arkadaşlarda'da aynı kronik sorun direksyon kutusundaki tıkırtı,bize çare yokmu japonyaaa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Türkiye'deki 12 bin araç için servis kampanyası başlattı
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2012, 23:13:24 »
Bügün  beni,de aradadılar benimde aracım 2, el ve bir kere servise şanzıman dan gelen ses için gitim senkromaj   değişecek dediler. Fakat balatanız bitince ikisini bir degişelim biraz daha kullanın dediler.Birde rampa cıkamamıştım onun için gittim turbon arızalı dediler temiz lencek  bir iki bir şeyler diğişecek dediler yaptırmadım halen kullanıyorum . Bugün merkezden  aradıklarını ve cam kumandasında sorun oldugunu kontrol edilecegini en yakın servisten randevu almamı söyleyip zaman ayırdığım için teşekkür etti birde 31/12/2014 de kadar gitmemi istedi . Gercektende cam kumandasımı yoksa başka bir   durum mu .2008 D4D M-MT