Gönderen Konu: Siz ne yapardınız?  (Okunma sayısı 1823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Siz ne yapardınız?
« : Haziran 27, 2008, 14:17:26 »
www.milliyet.com.tr'den alıntıdır :

"Kaplumbağadan kaçtı, yürüyüş parkuruna daldı: 2 ölü, 1 yaralı

ELAZIĞ'da, yoldaki kaplumbağaya çarpmamak için aniden direksiyon kıran Necdet Cantürk yönetimindeki otomobil, sabah yürüyüşü yapan çift ile kızlarına çarptı. Kazada, anne ve baba öldü, kızları ağır yaralandı.

Malatya yönünden gelen Necdet Cantürk, Elazığ-Malatya karayolunda önüne çıkan kaplumbağaya çarpmamak için direksiyon kırınca, yönetimindeki 23 EY 650 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Kaldırımı aşarak önce bir ağaca çarpan otomobil takla atarak, yol kenarındaki yürüyüş parkurunda sabah yürüyüşü yapan Ramazan Bağcı (40), eşi Hanım Bağcı (39) ve kızları Asiye Bağcı’ya (22) çarptı. Otomobilin önünde sürüklenen Ramazan ve Hanım Bağcı olay yerinde hayatlarını kaybederken, Asiye Bağcı ve sürücü Necdet Cantürk yaralandı.

Ağır yaralanan Asiye Bağcı ile sürücü Necdet Cantürk kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı."

Gerçekten çok talihsiz bir kaza. Tabi ki o an soğukkanlılığınızı koruyup koruyamayacağınızı ancak Allah bilir ama siz böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız ya da böyle bir tecrübeniz varsa ne yaptınız? Benim başıma en az 4 defa geldi. Hiçbirinde direksiyonu kırmadım ve hatta frene dahi bastığımı söyleyemem. İtiraf etmeliyim ki, insan hayatını her şeyin üzerinde tuttuğum için yan şeritten veya arkamdan gelebilecek araçları tehlikeye düşürmektense önüme çıkan kedi veya köpeği ezmeyi göze aldım. Bugüne kadar hiç bir hayvan ezmesem de yaptığımın doğru olup olmadığı konusunda kararsızım.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Siz ne yapardınız?
« : Haziran 27, 2008, 14:17:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Siz ne yapardınız?
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2008, 14:52:50 »
Ben de olsam sizin yaptığınızı yapardım insan hayatı her şeyden önemli üniversitede okurken de servis aracı köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca köprüden aşağıya uçu vermişti Allahtan köprü yüksek değil di de ölen olmamıştı.Ama şunu de belirtmek isterim siz hiç bi kediyi araba çarptıktan sonra ki çırpınışlarını gördünüz mü? insan o kadar üzülüyor ki  :(
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2008, 15:19:53 »
canlı olan herşeyin yaşam hakkı olduğunu düşünüyorum.Ancak kaza olacağı anda kimse bunun muhakemesini yapamıyor arkadaşlar, kedi,köpek,kaplumbağadan kaçarken birde hız varsa ani hareketlerden kaçınarak kurtarmaya çalışmak en uygunu.(bir kersinde kaplumbağayı küçük sanıp değmez dedim ortaladım alta vurdu küt diye, bişey olmadı devam etti yoluna)Tekere gelse hızlıyken ters çevirir dikkat edin.) Kazada ölen hemşehriminde mekanı cennet olur inşallah. Yakınlarınada Allah'dan sabr....
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2008, 15:30:45 »
Her canlının hayatı önemlidir.Ancak bu gibi durumlarda ani karar vermek ,refleks ve sürücünün tecrübesi çok önemli.Allah o gibi durumlarla karşılaştırmasın.Şimdi buradan şunu yaparım veya bunu yaparım diyebiliriz.Fakat o anki durum nasıl olur.Kestirmek çok güç.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2008, 15:57:41 »
  Selam.
 Aynen size katılıyorum arkadaşlar. Bu yüzden bu gibi durumların en azından simüle edilebildiği şekillerde sürücülere testler yapılmalı. Yani bu iş sadece niyetle olmuyor. Bu konuda tecrübesi olmayanlar kendi düşüdüklerinden farklı davranabiliyor. Ayrıca tecrübe kazanırken hiç bir zaman amatör ruhu kaybetmemek en iyisi. Yani bence sürücü ehliyeti ile trafik tam örtüşmeyen şeyler ve bu tecrübede belli periyotlarda sürücülere verilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2008, 21:22:22 »
beyler öyle düşünmemeli hayvan ama yinede yaşama hakkı var ben köpek bakıyorum veternere verdim paranın hesabı yok ama onlar derdini anlatamaz  boş yolda bile vurup gidiyor öyle insanlarda var yazık abi ben olsam kaçardım çarpmamak için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2009, 18:19:35 »
benim 2 köpeğime araba çarptı...biri sakat bıraktı, hayvan herif frene bile basmadı!! (hakkı abi lütfen alınma) yol bomboştu, rahatlıkla yanından geçerdi, köpek kaçmaya çalışıyordu, çok az sağa kırsa geçebilirdi yanından, gerizekalı adam yolu ortalamış gidiyordu, şeridinde değildi, hızı limitler dahilinde değildi, frene basmadı...plakası aklımda, bugün görsem sakat bırakırım yemin ederim.. benim köpeğim şu an 8.5 yaşında, 8 aylıkken yaptığı kaza yüzünden sakat kaldı! köpeğin cinsi kangal, 9 yaşındaki bir kangal için çok küçük, çünkü kazada belden aşağısı (arka kısmı yani) felç oldu, sol arka ayağı tutmuyor, arkası gelişmedi, göğüsten yukarsı gelişti o da 14 aylıkken falan durdu..insan hayatı herşeyden üstün demenizi anlayamıyorum! insan hayatı herşeyden üstün falan değil !! insan da bir hayvandır, bizim karşımızda çaresizler diye kendi icat ettiğimiz metal yığınlarıyla diğer hayvanlara zarar veremeyiz, bu insanlık değildir... elimizden geleni yapmak zorundayız, kurtarmaya çalışmak zorundayız, tabii ki bilinçsizce değil..mantıklı karar vererek olabilcek en az zararla atlatmak en doğrusu, ben hiç bir insanın başka bir canlıya zarar vermemek için malına zarar verceğini düşünmüyorum, insan ırkı o kadar haysiyetli ve onurlu değil, malesef değil! benim hacı olan dedem bile köpeğe çarpmama nedeni olarak; araba kayar çarparız bir yere" diyor..bir canlının hayatı birkaç milyardan daha mı değersiz? ben 8 yıldır sakat bir köpeğe bakıyorum, benim erkek köpeğim ilişkiye giremiyor çünkü arka bacaklarının üstünde duramıyor, benim tualet eğitimli kangalım tualetini her yapışında acı çekiyor, hırçınlaştı, bazen bunalıma giriyor sessizce bir köşede yatıyor, saatlerce boş boş yerlere bakıyor, iki tane kangalım var, sağlıklı olan ne versem yiyor, felçli olan sadece ölmicek kadar yiyor, bazen intihar etmeye çalıştığını bile düşünüyorum..söylediklerimden alınanlar olacaktır, alınmak yerine düşünmenizi istiyorum sizden, kimseye bir hakaret etme gibi bir amacım yok, ama biraz düşünün, onlar da canlı biz de, bize hizmet ediyorlar diye onlara zarar vermeye hakkımız yok! bu kölelik sistemi gibi bir şey oluyor..lütfen, diğer canlıların da yaşama haklarını düşünün..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2009, 18:44:30 »
http://video.google.com/videoplay?docid=3075855176208982342&hl=en

diğer video da onmaylanınca koycam, ikisi de kangal biri orda 7 yaşında, sakat olan, diğeri 6-7 aylık falan
onaylandı;

http://video.google.com/videoplay?docid=253778437640302767&hl=en
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2009, 19:48:00 »
Valla yapabildiğim ölçüde hayvana çarpmamaya çalışırım, fren yaparım, hafif direksiyonu kırarım ama ben de can taşıyorum ve hele arabada ailem varsa onları tehlikeye atacak hamlelerden kaçınırım... Başıma geldi çünkü Allah'tan kurtardım hafif bir direksiyon kırması ve sert bir fren ile köpeğe çarpmadan kurtardık durumu...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2009, 19:52:19 »
Valla yapabildiğim ölçüde hayvana çarpmamaya çalışırım, fren yaparım, hafif direksiyonu kırarım ama ben de can taşıyorum ve hele arabada ailem varsa onları tehlikeye atacak hamlelerden kaçınırım... Başıma geldi çünkü Allah'tan kurtardım hafif bir direksiyon kırması ve sert bir fren ile köpeğe çarpmadan kurtardık durumu...
Ali Rıza abi yapılması gerekeni yapmışsın, aracınız ABSli, frene abansanız da kilitlenmicek, direksiyon hakimiyeti devam edecek, zararsız bir şekilde halledilebilir çoğu zaman..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2009, 19:57:49 »
Muhakeme
bence durumu çok hızlı değerlendirmek ve bir an önce karar vermek gerekir. aksi takdirde hem hayvana hem kendinize zarar verebilirsiniz. Ama babamdan öğrendiğim arabayla ilgili ilk şek  direksiyonda çok ani hareket yapma yapmak zorunda kalmamak içinde gözünü yoldan ayırma. Bense insan hayatı herşeyden önce gelir. yeni bir kedi köpek alabilirsiniz ama insanlara yeni bir anne baba veya çocuk alamazsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2009, 20:01:47 »
Muhakeme
bence durumu çok hızlı değerlendirmek ve bir an önce karar vermek gerekir. aksi takdirde hem hayvana hem kendinize zarar verebilirsiniz. Ama babamdan öğrendiğim arabayla ilgili ilk şek  direksiyonda çok ani hareket yapma yapmak zorunda kalmamak içinde gözünü yoldan ayırma. Bense insan hayatı herşeyden önce gelir. yeni bir kedi köpek alabilirsiniz ama insanlara yeni bir anne baba veya çocuk alamazsınız

serdar bey 2 kangal baktım, 2 rus finosu, 1 pitbull, 1 çatalburun av köpeği, 1 de türünü bilmediğim bir köpek baktım (dizisi falan vardı yabancı, çok tüylü ev köpeği) rus finolarımı belediye zehirledi, pitbullum eceli geldi öldü, av köpeği ve türünü bilmediğim çalındı, kangallar yaşıyor..eğer köpeğin doğumundan itibaren bakımını siz yapmışsanız evladınız gibi oluyor, yeni bir köpek alsanız da eskisinin yerini dolduramıyor, dediklerimi anlayamayacaksınız biliyorum, ama evlat gibi oluyorlar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2009, 20:16:15 »
türkay bey
 sizi anlıyorum ama düşünsenize tercih yapmak zorunda kalsanız siz ne yapardınız veya bir sürücü köpeğe çarpmamak için ailenizden birine zarar verseydi yada allah korusun  vefatına sebep olsaydı ne düşünürdünüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2009, 20:19:09 »
    Türkay kardeşim öncelikler geçmiş olsun.Üzücü bir durum yaşamışsın.Kolay değil tabiikide.Biz burada herne yazarsak yazalım,o an geldiğinde inanınki yazdıklarımızın hiç biri aklımıza gelmez.öncelikle kendimizi sonrada o hayvanı kurtarmak için hamle yapabiliriz.Sonuç olarak ya biz yada o zarar görecek,yada hiç kimseye birşey olmayacak....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2009, 20:44:25 »
benim yazdıklarım ve köpeğimin vidyolarını gördükten sonra frene bile basmadan, "hayvan işte" diyerek çarpmaz artık kimse diye düşünüyorum.. elinden geleni yapar artık insanlar diye düşünüyorum, mesela bir hayvana vurmaktansa kaldırıma sürtmek daha mantıklı geliyor bana, olcağı biraz maddi hasar ama kurtardığınız bir canlı var..peygamber efendimizin bir hadisi olması lazımdı sanırım şu "bir canlının hayatını kurtarmak bütün kainatın hayatını kurtarmak gibidir" böyle birşey olması lazım tam hatırlayamıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2009, 21:07:19 »
Türkay bir çok köpek sahibi olmuşsun ne güzel, biz de köpekleri çok seviyoruz ama imkanımız olmadığı için çocukluğumda çok istememe rağmen hiç köpeğimiz olmadı ama iki kız kardeşimi kaybettim.. inan hiç bir zaman kedi köpek vesaire hiç bir şeye benzemiyor neyse konu bu değil...
Ben olsam elimden geldiğince çarpmamaya çalışırdım ama arabanın hakimiyetini kaybettirecek manevralaradan da kaçınırdım. sonuçta kaza yapmamak için elimden geleni yaparım. Ben on 11 yıldır doktorum ve 4 yıldır kalp damar cerrahı olarak çalışıyorum hele ki Tekirdağ'a geldiğimden beri neredeyse her gün yaralanmalı ve ölümlü trafik kazaları ile acil serviste karşılaşıyorum. yakınlarını kaybeden insanları yatırıyorum ameliyat ediyorum onların yaşadıklarına da tanıklık ediyorum. Trafik çok tehlikeli bir ortam ve her an olmadık bir durumla karşılaşmak olasılığı var Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Uzun oldu kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2009, 08:37:10 »
  Söyleyeceğimi söyledim.  :alkis:
 Bu duyarlılık gerçekten çok güzel, umarım bulaşıcıdır ve toplumun geri kalanınada yansır. Yalnız daha öncede söylediğim gibi bu gibi durumlar için önceden canlandırılmış sanal ortamda çalışmak ve tecrübelenmek çok önemli. Çünkü Serdar arkadaşımızın değindiği noktayıda gözden kaçırmamak lazım.