Gönderen Konu: corolla 1,33 mü? yoksa eldekine LPG mi taktırmalı?  (Okunma sayısı 4180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1,33 mü? yoksa eldekine LPG mi taktırmalı?
« Yanıtla #20 : Kasım 15, 2012, 11:50:00 »
bir arkadaşımda 2011 1.2 benzinli polo var hep dalga geçiyordum motoru küçük felan diye, kısa mesafede kullanma fırsatım oldu kalkış ve hızlanma performansına gerçekten çok şaşırdım. Zira benim 2002 1.6 aracımdan (LPGdeyken) daha atikdi.

ama şöylede birşey var ki 1.33 motor yeterli bir motordur belki, hiç deneyimim olmadı ama şuda bir gerçek piyasada 10 yılını devirmiş 1.3 motorlu corollalar mevcut bu araçları sıfır alanlarda aynı sizin gibi düşünüp aldılar, ilk yıllarında performansı gerçekten üstün başarı sağlıyordu belkide ama şimdi gelin görün ki af edersiniz "alan yok satana sövüyorlar" kimse yüzüne bakmıyor. Elinde olanlarda çekişinden şikayetleniyorlar. Eminimki diyeceksiniz o zamanların teknolojisiyle bu zamanın ki bir mi? Haklısınız tabiki o zamanla bu zaman bir değil ama kafalara yerleşmiş olan bu ön yargıyı kaldırmak hiç kolay değil. Şahsen 5-6 yıl sonra 2. el araba alacak olsam 7-8 yaşındaki arabalardan 1.33 lerini sadece maddi imkan ona yeterse alırım. Başka türlü yanından bile geçmem.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 15, 2012, 11:50:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 15, 2012, 12:29:51 »
ben biraz fanatik bir toyotacıyım sanırım
gidip daha tasarruflu olsun diye, ve ist şehiriçinde kullandığım için
i20, aveo dizel, yeniclio, acent era gibi araçlar da işimi görür ayağımı yerden kesiyo mu kesiyo...
daha da tasarrufludur eminim ama hiçbiri bana zevk vermiyo açıkcası
şu anki aracımı satsam ilerde yine 1,6 corolla alıp yine tüp taktırabilirim  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 15, 2012, 14:51:47 »
Şükrü Bey adından söz ettiğiniz modellerle sizin aracınız arasında bir sınıf fark var zaten. Ayrıca aracınıza lpg taktırdığınızda yakıt konusunda bayağı bir tasarruf yapacaksınızdır. Benim aracım 2002 1.6 lpgli ş.içi 2.4 krş şehirler arası 1.8-2.0 civarında yakıyor. (Ayrıca burada Lpgnin litre fiyatı şuan 2.96 İstanbuldaysanız eğer daha ucuza alacaksınızdır. Kurban bayramında Ankaraya gittiğimde neredeyse 50 krşluk fark vardı >:( ) Sizin aracın kasası biraz daha ağır olduğu için biraz daha fazla yakar belki ama 3.0 ltyide bulmaz sanırm.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 15, 2012, 15:18:23 »
LPG ye karşıyım, ama 1.33 alacağına lpg taktırman çok daha iyi olur kanaatindeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 15, 2012, 16:09:00 »
1.33 AURİSE 8000 Km de LPG taktırdım, uzun yolda bile 6-6,5 litrenin altına düşemiyordum, şu anda güncel fiyatla 18.5 Krş./Km. Lpg tüketimim var. Çekişte bir fark da hissedemiyor insan. Herkes ister 2000 cc. lik bir araç ama petrolün ne olacağı belli olmayan bir ortamda en önemli sıkıntı bence yakıt ekonomisi alıp binemedikten sonra napıyım ben arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 15, 2012, 18:21:04 »
sakin kullanımda istanbul şehir içinde lpg de 1 depo ile (40 lt) 350 km gidebilirmiyim sizce? araç otomatik vites...
silindir tank takmayı düşünüyorum en küçük tank 40 lt oluyo sanırım. bagajda lazım stepneyi bozamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 15, 2012, 20:26:01 »
sakin kullanımda istanbul şehir içinde lpg de 1 depo ile (40 lt) 350 km gidebilirmiyim sizce? araç otomatik vites...
silindir tank takmayı düşünüyorum en küçük tank 40 lt oluyo sanırım. bagajda lazım stepneyi bozamam
10 lt. olanıda çıkmış eniştem demişti. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 15, 2012, 23:23:40 »
herhalde aylık geliriniz  5000 tl üstü.Ben ayda ortalama 350-400 tl lpg yakıyorum.Benzinle bu şekilde aracımı kullanmam mumkun değil.Ayrıca aracınızdaki benzın deponuzun konumuna bakın.Herhangi bir koruması yok.Artık lpg sistemleri eskisi gibi c değil.
Ozaman bey serdar bey evde doğalgaz kullanıyorsanız ailenizi içinde bombanın bulundugu 4 duvarın arasına sokmayın.ölüm geldikten sonra birşekilde gelir.Tevekkül kuldan takdir allahtan.Onunn için lpg patlarmış benzın yanarmı doğalghaz ucarmıs.Sİz lpg li aracınızın lpg bakımalrını  araba gibi 10 bin kmde bir yaptırın gaz kaçagı varmı yokmu kontrol ettrin.

-aylık gelirimin 5000 tl olmasını isterdim ama değiil 1.33 aurisim 2011 model 60 ay vadeyle aldım anlayın yani maddi durumumu
-lpg çok matah olsaydı otomotiv endüstürisi daha az benzin yakan motorlar için kendini yırtmazdı takar lpg yi sürerdi piyasa adamlar daha az yaksın diye turbo yakıyorlar mazdanın yaptığı gibi verimliliği arttırmaya çalışıyorlar yinede kadaları bizim kadar basmıyor
-350-400 tl lpg ödemesinden bahsediyorsunuz paranız yoksa araba kullanmamayın ben 150 tl den fazla benzin almamaya çalışıyorum

hülasa lpg gereksiz bir icattır sadece satıcısına yarar bu devirde maalesef araba sahibi olmak el yakıyor ya göze alacaksın (sizin için söylemiyorum) ya da araba almayacaksın
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 15, 2012, 23:35:07 »
honda opel renault hyundai chevrolet gibi firmalar araclarına fabrıkasyon lpg uygulatıyor.Honda eco civic adı altında piyasaya lpg li civic sundu.Aylık 350-400 tl lik lpg harcamam var derken bunu parayla nasıl ilişkilendirdiniz anlam veremedim.aylık 350-400 lpg ye verdiğim para benzinde olsa 550-600 tl yi geçerdi.Bunu kastetmiştim.Ama sizin lpg yi bombaya benzettmenize anlam vermöek güç.Evdede oturmayın doğalgaz var.yolda gezmeyın lpg li araç patlayabilir.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=civic-eco
honda firması çokmu akılsız yada kullanıcılarını bombanın üzerinde mı oturtuyor.Cİvic bomba olarak ismini değiştirmesi için mail atın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 16, 2012, 00:04:17 »
honda opel renault hyundai chevrolet gibi firmalar araclarına fabrıkasyon lpg uygulatıyor.Honda eco civic adı altında piyasaya lpg li civic sundu.Aylık 350-400 tl lik lpg harcamam var derken bunu parayla nasıl ilişkilendirdiniz anlam veremedim.aylık 350-400 lpg ye verdiğim para benzinde olsa 550-600 tl yi geçerdi.Bunu kastetmiştim.Ama sizin lpg yi bombaya benzettmenize anlam vermöek güç.Evdede oturmayın doğalgaz var.yolda gezmeyın lpg li araç patlayabilir.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=civic-eco
honda firması çokmu akılsız yada kullanıcılarını bombanın üzerinde mı oturtuyor.Cİvic bomba olarak ismini değiştirmesi için mail atın..

doğru honda çok akıllı renaul,peugeot,ford vs dizel motoru olan firmaların kafası çalışmıyor (honda o kadar akıllı ki civic hb de otomatik vites 1.4 benzinli 100 bg motora koyuyor ve tonla para istiyor ) halbuki koy lpg yi sat gitsin büyük firmalar tüketimi sadece %5 bile düşürmek için milyarlarca euroyu AR-GE ye harcıyorlar ama japon aklı onlarda ne gezer son olarak lpg o kadar güvenli de kapalı otoparklara ve servislere neden kabul edilmiyor?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 16, 2012, 00:07:40 »
hyundai renault opel chevrolet bunlarında dizelleri var ama lpg takıldıgı zaman garantıyı bozmuyorlar.Arabalarını brc ile anlaşmalı bir bayıde lpg dönüşümünü yapıyorlar.Sİz benzınden memnunsunuz.Ama lpg yide bomba olarak görmekten vazgeçin.Avrupada çogu ülkede lpg takılması teşvik ediliyor.Sİze benzınle mutlu günler.lpg taktırmayı düşünürseniz bu yazdıklarınızıda unutmayın.lpg li araçları çoğu servis kabul ediyor.kabul etmeyen doymus bir kaç serviste vardır elbette.Lpg yi kapalı otoparka almayan yerlerde sizin gibi eski teknoloji üzerinden taakip ediyor.lpg nin patlamasından korkuyorlar herhalde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 16, 2012, 00:24:03 »
işim ile evim günlük 50 km. ayda 1100 km yapar 22 günden -hafta sonlarını saymıyorum-
genelde toplu taşımayı kullanıyorum hafta içi, kafam atarsa arabayla gidiyorum biriki gün.
haftaya; 1 hafta aynı yolu benzinli araçla gidicem sonraki hafta ise aynı yolu lpgli araçla gidip bakıcam aradaki fark ne kadar oluyo.
(allahtan aynı aracın ailede lpglisi var)
eğer lpg çok avantaj sağlarsa dönüşümü yaptırıp toplu taşımayı bırakıcam. çünkü günlük 4 saatim yolda geçiyo...
bi daha mı gelicez dünyaya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 16, 2012, 09:41:19 »

Şükrü Bey 40 ltlik depo en fazla 32 lt lpg alıyor ve bizim buralarda 85 liraya doluyor. Şehir trafiğinde 1 depo ile 350 km gitmeniz çok zor, zira ben gendi aracımla ş.içi hiç hesap edemedim ama uzun yolda 1 depo ile 430 km gittim. Yalnız benim aracım hem manuel vites hemde kasası sizinkinden hafif. Forumda aratırsanız sizin kasa araçların yakıt sarfiyatını paylaşan arkadaşlar vardır mutlaka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 16, 2012, 17:57:38 »
32 litre ile maximum 300 km gidebilir sanırım. onu da yapmıyosa lpg nin tasarrufu nerede kaldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 16, 2012, 20:14:49 »
ben corolla verso ile 1,5 ton araba  39 litre alıyor 103 küsüre doluyor.Ş.içi cocukları bırak geri al derken günlük 35-40 km yol yapıyorum.Bu  şekilde günlük gidiş geliş 30-40 arası ışıuk oluyor.Bu şekilde bile 350 km yapıyor.340-350 arası lpg bitiyor.corolla nın versodan daha fazla yapması lazım.32 ltre ile 350 rahat yapar diye düşünüyorum.Bİrde izlediginiz güzergah çok kalabalık çok beklıyorsanız elbette düşebilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 17, 2012, 01:09:34 »
burada isim vermek doğru mu bilmiyorum ama bugün 2A BRC bostancıyı aradım baya muhabbet ettik arkadaşla
 yılda 5-6 bin km yapıyosan hiç taktırma 2 sene sonra arabanı değiştirirsen sattığın kişiye hediye etmiş olursun, çünkü anca 2 yılda amorte eder. yılda 10 000 km fazla yapıyosan gel takalım sende pişman olma, ve yakıttan tasarruf et dedi. benzinli aracın 100 km ne gösteriyosa 2 puan fazlasını yakar lpg dedi...
bu tavır ve düşünce çok hoşuma gitti. böyle insanlar da var, sonuçta ben malımı satar parama bakarım da diyebilirdi... bence lpg montajı için eğer karar verirsem gideceğim yer orasıdır...

tuncay bey bir depo 39 litreye doluyo diyosunuz peki bu 350 km lik lpg tüketiminde ne kadar benzin tüketiminiz oluyor? burası da çok önemli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 17, 2012, 11:44:39 »
2 depoda en fazla 50 tl lik alıyorum.Gösterge hep aynı yerde.İlk çalıstırmada çok az birşey yakıyor.Havalar tam soğumadı biraz daha soğursa artar.Bİrde verso gibi bir araba ve .yoğun sehir içinde .
Hocam aylık 1500 km yakın yapıyorum.Yıl boyunca izin dahil 20 bin km buluyor.Bu şekilde  benzınle zor olur.Yıllık bu farktan 2,500 tlye yakın karımız olur.Ama yılda 5,000 yapıyorsanız ne arabanızın kaportasında motorunda delik açtırın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 21, 2012, 09:54:57 »
LPG ye karşıyım, ama 1.33 alacağına lpg taktırman çok daha iyi olur kanaatindeyim

niye hocam?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 21, 2012, 12:59:40 »
belkide lpg yerine ikinci el temizinden 70.000 geçmeyen bir dizel corolla almalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 21, 2012, 16:02:24 »
Uzun yola gidiyor musun?
Eğer uzun yola gidiyorsan 1.33 ile çile çekeceğine Lpg taktır, 1.6 ile git.