Gönderen Konu: Rav4 su alma sorunu.  (Okunma sayısı 4564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Rav4 su alma sorunu.
« : Kasım 13, 2012, 13:07:48 »
Merhaba forumdaşlarim. Oncelikle uzun zamandir aktif olamiyorum,okulun bitmesiyle iş hayatinda bocalama söz konusu:) Bunu belirtmek isterim.

Sorunum şu, bizim Rav4 un sag on ve arka koltuklarinin alti nemlenmis durumda hatta altinda su birikmis gibi. Nereden nasil geldigini cozemedim. Sunroof var fakat o kadar miktar suyu almasi biraz zor gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olanlar yardimci olursa cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Toyota Club Türkiye

Rav4 su alma sorunu.
« : Kasım 13, 2012, 13:07:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav4 su alma sorunu.
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2012, 14:02:16 »
sunroofunuza ait 4 tane su tahliye hortumu var. sol tarafdaki tahliyeleri kontrol edin. yerinden çıkmış, tıkanmış ya da hortumlar zarar görmüş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2012, 14:41:05 »
Sag ön koltugun altinda hortum var agzi acik plastik bi hortum. Onu mu kastediyorsunuz acaba selcuk bey
Özkanfaruk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2012, 02:25:11 »
Özkan kardeşim alt tabakasında çatlak olabilir baktırmanı tavsiye ederim ki muhtemelen altında bir çatlaktan dolayı oluşmuştur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2012, 17:47:26 »
Hmm anlaşıldı. Çürümeden bakmak lazım sanırım :) Daha karı kışı var bunun :P
Özkanfaruk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2012, 01:18:01 »
Belki minik bir problemse büyümeden önlem alırsan değişime gerek kalmayabilir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2012, 20:08:43 »

Abi ne çürümesi, RAV4 çürümez..Kimbilir yağmur yağarken kapılar açık kalmıştır, oto yıkamacı camlar açıkken yıkamıştır; valla bence böyle birşeydir. Çürüme deyince eski RAVcılardan olarak üzüldüm..
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2012, 19:11:55 »
Belki minik bir problemse büyümeden önlem alırsan değişime gerek kalmayabilir.
Aynen öyle yapılacak inş. işten güçten bir fırsat bulabilsem :)

Abi ne çürümesi, RAV4 çürümez..Kimbilir yağmur yağarken kapılar açık kalmıştır, oto yıkamacı camlar açıkken yıkamıştır; valla bence böyle birşeydir. Çürüme deyince eski RAVcılardan olarak üzüldüm..

Ya sonuçta metal ister istemez şüpheleniyo insan :) Tam da eski Rav'cılardan kim kaldı derken yazdınız özkan bey  :D  :P
Özkanfaruk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2012, 16:54:22 »
konuyu geç görmem sebebiyle tecrübemi yazmak isterim.
Aynı sorunu bende yaşadım. Sanroof ön tarafındaki tahliye deliklerininin içinden aracın alt dışına çıkana kadar spiral tel sokun tahliye çıkışı tıkanmışsa dolunca ön direklere denk bir yerlerden içeri veriyor suyu. Ayrıca halıyı ve altındaki süngeri kaldırarak aracın içinde bulunan yaklaşık 5cm çapındaki lastik tıpayı iki taraftada kontrol edin. Benim sunroof kapatınca dahi kanalına su birikiyordu sunroof tamircisinde sadece camı söktürdüm ve temizlik ve yağlamasını yaptılar yerine takıldıktan sonra şimdiye kadar yağmurda gördü karda birikti ve kanala hiç su almadı. Sunroof ayarı bozulmuş olabilir buda kanala gereksiz aşırı su birikmesine neden olur bende olmuştu.
Biriken suyu mutlaka halıyı kaldırarak ve alttaki süngeri dışarı çıkarıp kurutun ve kalariferin arka yolcu kısmına olan uzantısındaki aktarma boruları aracın iç zemininden daha düşük bu nedenle altında su birikintisi kalıyor.Biraz vakit ayırırsanız araç çürümese bile o ıslak halının vereceği bir koku olacaktır bunuda kısa zamanda gidermiş olursunuz.
Geçmiş olsun tekrar. Eğer istanbuldaysanız bostancı sanayide salih usta var yağmur oto ben oraya gitmiştim iyi bir usta ve bu işlere devamlı baktığından tecrübeli biri.
2002 TOYOTA RAV4 2.0 Otomatik Siyah 95oktan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2012, 03:30:22 »
konuyu geç görmem sebebiyle tecrübemi yazmak isterim.
Aynı sorunu bende yaşadım. Sanroof ön tarafındaki tahliye deliklerininin içinden aracın alt dışına çıkana kadar spiral tel sokun tahliye çıkışı tıkanmışsa dolunca ön direklere denk bir yerlerden içeri veriyor suyu. Ayrıca halıyı ve altındaki süngeri kaldırarak aracın içinde bulunan yaklaşık 5cm çapındaki lastik tıpayı iki taraftada kontrol edin. Benim sunroof kapatınca dahi kanalına su birikiyordu sunroof tamircisinde sadece camı söktürdüm ve temizlik ve yağlamasını yaptılar yerine takıldıktan sonra şimdiye kadar yağmurda gördü karda birikti ve kanala hiç su almadı. Sunroof ayarı bozulmuş olabilir buda kanala gereksiz aşırı su birikmesine neden olur bende olmuştu.
Biriken suyu mutlaka halıyı kaldırarak ve alttaki süngeri dışarı çıkarıp kurutun ve kalariferin arka yolcu kısmına olan uzantısındaki aktarma boruları aracın iç zemininden daha düşük bu nedenle altında su birikintisi kalıyor.Biraz vakit ayırırsanız araç çürümese bile o ıslak halının vereceği bir koku olacaktır bunuda kısa zamanda gidermiş olursunuz.
Geçmiş olsun tekrar. Eğer istanbuldaysanız bostancı sanayide salih usta var yağmur oto ben oraya gitmiştim iyi bir usta ve bu işlere devamlı baktığından tecrübeli biri.

Murat bey, öncelikle ilginiz için teşekkürler :) Aynı dediğiniz gibi olmuş,sunroofun ön 2 tahliye delikleri tıkanmış. Süngerleri 1 hafta boyunca kuruttum. Paspasları da sürekli kalorifer açık bir şekilde kurutmaya çalıştım. Zaten o süngerlerde birikmiş olan su,tıpayı açıp üstüne bastırınca farkettim ki 3 kilo su birikmiş :) Zor bela kışa onları halletmiş bir şekilde girdim şuan tek sorun yok şükür. Ama gerçekten aynı olayları bende yaşadım okurken gülerek okudum :)
Özkanfaruk