0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aslını istersen ilk gittiğimde bu sefer de bobinlerin değiştirilmesi gerek denilecek. adım gibi eminim. o çözmeyecek sorunu en baba soruna geçilecek , sübap sıkıştırması. bunlar ciddi masraflar bildiğim kadarıyla. büyük ihtimalle bunları yaptırmadan aracı satarım fiyatını düşürüp. Ama gerçekten buraya kadar gelecek sorun heralde :/peki lpg de 60.000 km'de iken bir yapıyorsa bu sorunu, bende neden 2000 km'de yapmış ki. ben lpg de sıkıştırıyordum aracı ilk başlarda. sonraları hep benzine alıp sıkıştırdım , sonra geri lpg'ye geçtim. benzinde sübap sıkıştırması oluyor mu lpg haricinde ? belki ben aracı aldığım zamanda çok ufak vardı ama sonradan büyümüş olabilir mi ?
Ustalar motora kamerayla baktıktan sonra emme manifoldu contasının bozulduğunu söylediler. Bu sefer de o contayı değiştirdik. Ayrıca LPG ayarım da güzel yapılmamış. İyi bir yerde yeni ayar yaptırdık. Ordan ayrıldığımın ertesi günü sorun yine vardı araçta. Ama biraz daha azalmış ve daha seyrek görülüyordu. E bu beni rahatsız ediyordu.Önce LPG taktırdığımız yere götürdük. ustamız bize bujilerin değişmesi gerektiğini söyledi. NGK LPG-3 bujilerinden önerdi. Tanıdığımız oto servisi olan bir yere götürdüğümüzde de aynı cevabı aldık. Bunun üzerine bu bujileri alıp taktırdık. Ayrıca el değmişken hava filtresi de değişti aracın. Ancak bir çözüm elde edemedik. Hala aynı sarsıntı ve titreşim vardı.Bu işlemleri yapan usta illa ki bir göz gezdirmiştir Ercü o kadar basti bir hataya düşeceğini sanmam dicem ama benim bahsettiğim çözüm de basit bir çözüm.
yahu ben bide bu aracı ilk sahibinden temiz kullanılmış, sürekli Toyan bakımlı diye güvenerekten aldım. Ya böyle sürekli el değiştirmiş, bakımsız, masraflı bir araç alsaydım başıma neler gelirdi kim bilir Camry çok güzel bir araç, sorun açmaz kolay kolay ama sorun açınca da demek ki cins sorunlar açıyor ve baş ağrıtıyor bayağı :/
Gel de çık işin içinden sanal ortamda, bir yatıcaksın Camrynin altına sök dur her yerini sonrada fazlalıkları at gitsin
Oldi oldi olmadi çay içerük mantığıyla girersek rizeden bağ bahçe almak zoruda kalırız söyliyim
İşe başlamadan emeklilik işte ne güzel.
Sübaplara test yapılsa en az 100lira
sübap testi 100 lira diyelim, o test sonucunda ne olacak başka ? ayar mı yapılacak yoksa değişecek mi ? onun masrafı ne kadardır ortalama ?
bugün sorunun biraz daha azalmış olduğunu gördüm, tamamen gitmemiş ama. Acaba kablolar değiştikten sonra araç kendini kademeli olarak zaman içinde optimum ayara alıyormudur rölanti ve diğer şeyler için ? ya da o anlık mı bana sorunsuz geldi bilmiyorum.