Gönderen Konu: aurisime brc taktırdım  (Okunma sayısı 1960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
aurisime brc taktırdım
« : Kasım 12, 2012, 10:50:43 »
merhaba arkadaşlar. cumartesi günü aracıma brc ege bölgesi müdürlüğü 2a mühendislik karabağlarda LPG montajı yapıldı. takılan kit my11. tank olarak da brc nin simit tankı takıldı. önceki aracım 206 dan sonra auris bagajı bir miktar geniş gelmişti ta ki koca 205/55/r16 stepneyi bagaja koyana kadar :) forumdan mehmet özenç beyin de referansıyla 2a izmir genel müdürü yasin bey montaj sırasında gayet ilgiliydi. gelelim montaj sırasında ve sonrasındaki izlenimlerime:
*cumartesi sabah saat 9.30 da başlanan montaj saat 11.30 da bitti. şansıma benden başka saat 10.30-11.00 e kadar kimse yoktu ve arabanın arkasında tank ekibi, önünde elektrik, filtre ve genel montaj olarak 4 farklı ekip koordineli olarak çalıştı.
*motor bloğu ve plastik manifolt delimleri sırasında manifoltu sökmediler. plastik olmasına rağmen sökülmeli miydi diye düşünüyorum. delim esnasında elektrik süpürgesiyle çıkan çapakları ortamdan çekmeye çalıştılar umarım başarılı olunmuştur. tüm dorumlarda manifold mutlaka sökülmeli deniyor ama bana göre asıl risk motor bloğundaki delim işlemi, bu işlem daha risksiz hale nasıl getirilir?
*çalışan ekip genelde gençti başlarında 1 tane usta duruyor ve onları yönlendiriyordu ama başka araçlarda gelmeye başlayınca usta ister istemez araç başından ayrılıyordu. bu durumu yasin beye ilettiğimde çalışan diğer arkadaşların da 4-5 senelik adamlar olduğunu ve herşeyin kontrol altında olduğunu söyledi. bu arada manifold ve motor bloğu delim işlemini yardımcı elemanlar değil direk ustalar yapıyor.
*gözlemleyebildiğim kadarıyla takılan tüm parçalar brc markaydı, enjektörlerde kullanılan hortumlarda italyan yapımı idi(bu arada fabrikamızda italyan yapımı çok makina var ve biz türklerin yaptıklarından hiçbir farkı veya üstünlüğü yok) kullanılan sprey yağlayıcılar dahi BRC marka idi.
*montaj sonrasında araba ilk çalıştırılırken uzun süre çalışmadı ve tam anlamıyla acı çekti. ustaya sorduğumda normal olduğunu söyledi. sonraki çalıştırmada gayet normaldi. her montajda böyle mi oluyor?
*kaçak testini ege bölgesi merkezinde bile köpükle yapmaları bana komik geldi. seyyar kaçak dedektörlerinden mutlaka edinmeleri lazım her montaj yapan yerin. dedektörü olmayan yere ruhsat bile verilmemeli. nitekim sadece motor kısmında birkaç yerde kontrol yapıldı, tankta ve arabanın altında kaçak kontrolü yapılmadı.
*montaj sonrasında ayar sürüş esnasında yapılmadı, araç dururken yapıldı.
*brc seviye gösterge ışıkları tasarım olarak kötüymüş:)
*arabanın stepnesine brc kılıfı taktılar güzel durdu, kılıf almak zorunda kalmayacağım ama mutlaka ufak stepne almam lazım.
*VSR yi 6000 devire ayarladı usta yani motor 6000 devire gelince arada benzin de püskürtecek yanlış bilmiyorsam. bunu 6000 yerine 5000e çeksek tüketim açısından zararlı, motor açısından daha faydalı olmaz mı? çünkü 5000 devirde bana çok yüksek geliyor ve sanki o devir de lpg de motora zarar verir gibi düşüncem var. katılıyor musunuz?
*araçda kullanımda şu ana kadar bir problem veya performans düşüklüğü tespit etmedim umarım da etmem.
*sabahları 1 km bile geçmeden lpg ye geçiyor araç.
*lpg geçişini hissetmiyorum.
*lpg de çok pahalanmış :)

Toyota Club Türkiye

aurisime brc taktırdım
« : Kasım 12, 2012, 10:50:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: aurisime brc taktırdım
« Yanıtla #1 : Kasım 12, 2012, 20:41:05 »
Hayırlı olsun.Bende 3 hafta kadar önce aynı bayide my11 LPG taktırdım. Sizin araçta LPGde iken motor ısınıpta rölanti 600 altına(580-590)düşüp tekrar 600 üstünde çıktığında hafif bir titreme oluyor mu?
Demekki Vsrde standart bir uygulamaları yok.Bende 2500'e ayarlamışlardı.Sonradan VSRyi iptal ettirdim.Sizde 6000 yapmışlar.1000 ayarında VSRyi 4000e ayarlatıp bırakacağım.Çok devirli kullanmam.4000 devir bana yeter.
Bende de ayar hareket halinde yapılmadı.Ama 1000 ayarında özellikle yürür halde ayar isteyeceğim.Benim araçta lpg geçiş ısısı 45 derece yapıldı ama BRC forumunda 35 - 40 derece öneriliyor.
Anladığım kadarıyla standart bir uygulamaları yok.O araç ile kim ilgileniyorsa ayarı o yapıyor.Tüm BRC bayilerinde standart bir uygulama olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2012, 01:59:58 »
:argh:
Hayırlı olsun güle güle gazlayın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2012, 09:18:10 »
Hayırlı olsun.Bende 3 hafta kadar önce aynı bayide my11 LPG taktırdım. Sizin araçta LPGde iken motor ısınıpta rölanti 600 altına(580-590)düşüp tekrar 600 üstünde çıktığında hafif bir titreme oluyor mu?
Demekki Vsrde standart bir uygulamaları yok.Bende 2500'e ayarlamışlardı.Sonradan VSRyi iptal ettirdim.Sizde 6000 yapmışlar.1000 ayarında VSRyi 4000e ayarlatıp bırakacağım.Çok devirli kullanmam.4000 devir bana yeter.
Bende de ayar hareket halinde yapılmadı.Ama 1000 ayarında özellikle yürür halde ayar isteyeceğim.Benim araçta lpg geçiş ısısı 45 derece yapıldı ama BRC forumunda 35 - 40 derece öneriliyor.
Anladığım kadarıyla standart bir uygulamaları yok.O araç ile kim ilgileniyorsa ayarı o yapıyor.Tüm BRC bayilerinde standart bir uygulama olmalı.

bünyamin bey şu ana kadar dediğiniz gibi bir titreme hissetmedim. benim de geçiş sıcaklığını 35 dereceye ayarladılar. belki oturulan şehre göre ayarlanıyordur sıcaklık diyeceğim ama aynı şehirde ikamet ediyoruz galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2012, 10:06:54 »
merhaba. aracımda 2 dolu depoyu bitirmiş bulunmaktayım. bir dopayla (35 lt) 355-360km şehir içi gitmekteyim. araç kurallara ve vites değiştirme göstergelerine uyarak kullanıldığında 10,5lt lpg yakıyor; gösterge de tam 8 lt benzini gösteriyor. lpg yi de indirimli 2,5tl/lt den aldığımdan araç da ortalama 0,25kr/km yakmaktadır. benim için şu anda uygun. gerçi %40 tasarruf etmiş olmuyorum ama %35 de benim için yeterlidir. lpg yi indirimli almadığımı varsayarsak benzine göre tasarruf oranım %30 oluyor ki bu aslında lpg ye göre çok iyi bir oran değil diye biliyorum. sizler ne düşünüyorsunuz?

araçta herhangi bir problem yok. geçişlerde hiç hissetmiyorum. tek sıkıntım stepneyi koyacak bir yer bulmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2012, 11:25:38 »
Merhabalar ;

VSR Programının standart bir değeri olmakla beraber bu değerler araçtan araca değişmektedir.VSR esasında subab hassasiyetı olan araclar içindir.Örneğin Chewrolet Cruze gibi araçlarda bu değeri 750 mbar manıfolt basınc üzerinde 4.000 RPM -8,000 RPM aralığında  %15 VSR olarak ayarlıyoruz.Toyota aracında aktif edilmek istenirse bu değer 5.000 RPM ve üzeri olarak ayarlanabilir ama Toyotalarda benim fikrim VSR ye ihtiyaç olmadığıdır.Buarada BRC 'niz hayırlı olsun,güzel günlerde kullanınız.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz