0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba 99 model corolla 1.3 terra special aracım var. Sıralı sistem olmayan atiker tüp taktırdım. Ama tüpü taktırdığımdan beri benzinde rolanti dalgalanma yapıyor sabit durmuyor. Usta ya benzinden ya tüpten fedakarlık yapacaksın ikisinde birden bu araba düzenli çalışmaz dedi. Bu arada tüpte de rolanti bozuktu hava girişinin bir kısmını bantla kapatıp içine bulaşık teli koydular. Bu sorunlar sizin araçlarınızda da oldu mu acaba ?Bir diğer sorum araba bu aralar gaz patlaması yapmaya başladı iki defa hava filtresinin kapağını kırdı. Ateşleme sistemindendir diyorlar sorun için ama bujileri daha yeni değiştirdim. Sanırım ngk takmışlardı bujileri. Acaba yanlış olma ihtimali var mı bujilerin ?Son soruma gelince Araba yakıtı biraz fazla yakmaya başladı gazcıya götürdüm ayar için araba düzensiz çalışıyor ayar tutmaz önce motorcuya git dedi o da baktı subap ayarı bozuk muhtemelen dedi. Bu ayar için özellikle Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ve ortalama ücret ne kadar olur ?
Bahsettiğiniz sorun genelde 1995 öncesi Opel ve bazı alman araçlarında meydana gelen genel bir problemdir...2 - 3 kere de ben vectra aracım için karbüratörün üstündeki o plastik kapaktan İzmir ve Kayseri'de aramak zorunda kalmıştım....Mercedeslerdeki bahse konu bu parça geçmeli olduğu için patlama yapınca sadece yerinden çıkıyor, bizdeki 3 vidayla sabit olmasından ötürü basınçla bu parçayı kırıyordu...Çok araştırdım ve sonucunda bu problemin ayarsızlık ve fazla hava girişi nedeniyle manifold boğazında gazın birikmesi sonucu olduğunu tespit ettik...Biriken gaz aracı zorlamanız (rampa yada yüksek devirli kullanım) sonucunda yakaladığı ufak bir kıvılcım ve sıkışma neticesinde patlama yaratıyor olması lazım....Ben bizatihi bu sorunu yaşayan biri olarak ustanızın yaptığının uygun olduğunu düşünüyorum. Mutlaka sağlam bir yerde aracın ayarlarını yaptırarak eski, yaşlı bir Mersedes ,Opel motor ustasına aracınızı gösterin...Zira Toyotalar yakıt konusunda ayırmadan yaktığı için bizim ustalar bu konuda tecrübe edinmemiş olabilirler....
Ahmet bey benim modelde araçlarda emme manifoldu plastik değil onun için hem sıralı hem de yarı sıralı sistem lpg oluyor. Üzerinden baya zaman geçtiği için tam olarak hatırlamamakla birlikte tüp taktırmadan önce arabanın bu tarz sorunları yoktu diye biliyorum. Ayrıca arabama subap ayarı yaptırdım birkaç gün önce arabanın çekişinde gözle görülür bir değişim oldu aynı zamanda rolantide çalışırken artık eskisi gibi motoru sallamadan düzenli bir şekilde çalışıyor. gel gelelim benzinde yine iğrenç çalışıyor rolanti sürekli dalgalanma yapıyor usta enjektörlerin tıkanmış temizlense geçer zaten benzinde binmiyorsundur gerek yok dedi. Ama söylediği sebep pekte mantıklı gelmedi bana açıkçası. Daha önce rolanti ayarı yapmaya çalışırlarken gaz kelebeğinin oralarda bir vidayla oynayıp durmuşlardı acaba onunla ilgisi olabilir mi bu benzinde rolantinin dalgalanmasının ? Yoksa hava girişinin koli bandıyla kapalı olmasından dolayı yapıyor olabilir mi bunu ama o zamanda gazda rolanti tutmuyor. Kıssadan hisse ben bu işin içinden çıkamadım arkadaşlar Feyyaz bey subap ayarı yaptırdıktan sonra ustaya sordum arabanın gaz ayarını yaptırdın mı çok yakıyordu diye ben ayarladım rahat ol dedi sanırım elle yapmış ayarı. Fakat şu an benim yakıt değerimde yüksek çıkacak gibi duruyor-neredeyse sizin elde ettiğiniz değer gibi- yeniden bir bilgisayarla ayar yaptırmayı düşünüyorum inşallah düzelir Son olarak subap ayarını ankarada değil bulunduğum şehirde yaptırdım 60 tl aldılar sizce normal mi ?
arkadaşlar herkeze merhaba.aracımda kaputu kaldırınca bir eksik parça var gibi hissettim. Avaatar resmimde kırmızı kare içine aldığım bağlantı yerinde bende boru yok. iki giriş arası boş. sizce bu normal mi?şimdiden teşekkürler.
Fotoğrafı büyüterek konuya ekler misiniz?
fotoğraf nasıl ekleyebilirim?