Gönderen Konu: birçok sorun: rolanti, gaz patlaması, subap ayarı  (Okunma sayısı 13638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
birçok sorun: rolanti, gaz patlaması, subap ayarı
« : Kasım 11, 2012, 19:54:26 »
Arkadaşlar merhaba 99 model corolla 1.3 terra special aracım var. Sıralı sistem olmayan atiker tüp taktırdım. Ama tüpü taktırdığımdan beri benzinde rolanti dalgalanma yapıyor sabit durmuyor. Usta ya benzinden ya tüpten fedakarlık yapacaksın ikisinde birden bu araba düzenli çalışmaz dedi. Bu arada tüpte de rolanti bozuktu hava girişinin bir kısmını bantla kapatıp içine bulaşık teli koydular. Bu sorunlar sizin araçlarınızda da oldu mu acaba ?

Bir diğer sorum araba bu aralar gaz patlaması yapmaya başladı iki defa hava filtresinin kapağını kırdı. Ateşleme sistemindendir diyorlar sorun için ama bujileri daha yeni değiştirdim. Sanırım ngk takmışlardı bujileri. Acaba yanlış olma ihtimali var mı bujilerin ?

Son soruma gelince :) Araba yakıtı biraz fazla yakmaya başladı gazcıya götürdüm ayar için araba düzensiz çalışıyor ayar tutmaz önce motorcuya git dedi o da baktı subap ayarı bozuk muhtemelen dedi. Bu ayar için özellikle Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ve ortalama ücret ne kadar olur ?   

Toyota Club Türkiye

birçok sorun: rolanti, gaz patlaması, subap ayarı
« : Kasım 11, 2012, 19:54:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: birçok sorun: rolanti, gaz patlaması, subap ayarı
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2012, 20:01:07 »
Arkadaşlar merhaba 99 model corolla 1.3 terra special aracım var. Sıralı sistem olmayan atiker tüp taktırdım. Ama tüpü taktırdığımdan beri benzinde rolanti dalgalanma yapıyor sabit durmuyor. Usta ya benzinden ya tüpten fedakarlık yapacaksın ikisinde birden bu araba düzenli çalışmaz dedi. Bu arada tüpte de rolanti bozuktu hava girişinin bir kısmını bantla kapatıp içine bulaşık teli koydular. Bu sorunlar sizin araçlarınızda da oldu mu acaba ?

Bir diğer sorum araba bu aralar gaz patlaması yapmaya başladı iki defa hava filtresinin kapağını kırdı. Ateşleme sistemindendir diyorlar sorun için ama bujileri daha yeni değiştirdim. Sanırım ngk takmışlardı bujileri. Acaba yanlış olma ihtimali var mı bujilerin ?

Son soruma gelince :) Araba yakıtı biraz fazla yakmaya başladı gazcıya götürdüm ayar için araba düzensiz çalışıyor ayar tutmaz önce motorcuya git dedi o da baktı subap ayarı bozuk muhtemelen dedi. Bu ayar için özellikle Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ve ortalama ücret ne kadar olur ?   

Sorunlar hakkın da cevap veremiceğim .

Ama diceğim birşey var bence ustanızı değiştirin . Hava filtresinin girişi bantla kapanır mı . Tıkanırsa doğal olarak fazla yakar . Hele bulaşık telini ilk defa duydum . Araç lpg li olduğu için belki yaptığı doğrudur ama ben ihtimal vermiyorum millet motor daha iyi hava alsın diye açık hava filtresi modifikasyonu yapıyor sizin usta hava girişini tıkamış .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2012, 20:06:50 »
 arkadaşım farklı araç olsada 3-4 yıl evvel bende yaşadım buji + buji kablosu ile düzelmişti fakat bende hiç dalgalanma yoktu patladımı hava filtresi kapağını yerinden fırlatıyordu

95 Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2012, 20:36:54 »
   Bahsettiğiniz sorun genelde 1995 öncesi Opel ve bazı alman araçlarında meydana gelen genel bir problemdir...2 - 3 kere de ben vectra aracım için karbüratörün üstündeki o plastik kapaktan İzmir ve Kayseri'de aramak zorunda kalmıştım....Mercedeslerdeki bahse konu  bu parça  geçmeli olduğu için patlama yapınca sadece yerinden çıkıyor, bizdeki 3 vidayla sabit olmasından ötürü basınçla bu parçayı kırıyordu...Çok araştırdım ve sonucunda bu problemin ayarsızlık ve fazla hava girişi nedeniyle manifold boğazında gazın birikmesi sonucu olduğunu tespit ettik...Biriken gaz aracı zorlamanız (rampa yada yüksek devirli kullanım) sonucunda yakaladığı ufak bir kıvılcım ve sıkışma neticesinde patlama yaratıyor olması lazım....Ben bizatihi bu sorunu yaşayan biri olarak ustanızın yaptığının uygun olduğunu düşünüyorum. Mutlaka sağlam bi yerde aracın ayarlarını yaptırarak eski, yaşlı  bir Mersedes ,Opel motor ustasına aracınızı gösterin...Zira Toyotalar yakıt konusunda ayırmadan yaktığı için bizim ustalar bu konuda tecrübe edinmemiş olabilirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2012, 01:52:28 »
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Özellikle benzinde felaket düzensiz çalışıyor araba resmen kendini sıkıyor gitmemek için ve inanılmaz dalgalı bir rolanti var. Bulunduğum şehirdeki usta dışında Ankara'da bir ustaya da sordum bu sıkıntıyı o da aynı şeyi söyledi hem gazda hem benzinde düzenli çalışmaz bu araba dedi. Muhtemelen gazda rolanti tutması için hava girişi kapalı olduğundan benzinde bu kadar düzensiz çalışıyor. Çok can sıkıcı bir durum maalesef.

Ayrıca gaz patlaması ile ilgili de dün başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum aynı sıkıntılar sizlerin başına da gelmesin diye. Daha önceki gaz patlamasında hava filtresinin kapağının tırnakları kırılınca sanırım fazla giren hava sebebiyle araba rolanti tutmadı ve gazdan ayağımı çektiğim anda stop etmeye başladı uzun yolda olduğum için emaneten kapağı vidaladım durum düzeldi ve yola devam ettim. Araba düzeldi diye de bu şekilde binmeye devam ettim. Gel gelelim dün yine patlama yaptı araba fakat kapak vidalı olduğundan atamadı kapağı doğal olarak ve nerden kırdığını bilmediğim plastik bir parçayı kırarak havanın motora gittiği yoldan motorun içine fırlatmış. O anda arabanın gaz pedalı boşaldı ve araba 7000 devirde kendi kendine gaz vermeye başladı. Ustanın dediğine göre kopan parça kelebeğe takılmış. Valla ne kelebeği bilmiyorum çok fazla teknik bilgim yok zaten  :). Sonuç olarak hava filtresi kapağına takılan -patlatma bişeyi dediler ama tam ismini bilmiyorum - bir parça taktılar.

Bu kadar soruna rağmen bugün araba alacak olsam yine toyota alırım. 23000 km yaptım arabamla karşılaştığım hemen hemen bütün sorunlar gaz kaynaklı arabanın kendi orjinalinden kaynaklı neredeyse hiç sorun yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2012, 18:22:29 »

sorunun kaynağı sıralı sistem lpg kullanmamanız.

bütçeniz yetiyorsa sıralı sistemle değiştirin uzuun kilometreler sorunsuz binmek istiyorsanız.

brc , zavoli , atiker sıralı sistemde hiç sorunsuz çalışıyor corollalar.

boğaz kelebeği temizliği yaptırmalısınız. hava girişinde kolibantı durabilir ama bulaşık telini

çıkarmalısınız diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2012, 19:04:39 »
   Bahsettiğiniz sorun genelde 1995 öncesi Opel ve bazı alman araçlarında meydana gelen genel bir problemdir...2 - 3 kere de ben vectra aracım için karbüratörün üstündeki o plastik kapaktan İzmir ve Kayseri'de aramak zorunda kalmıştım....Mercedeslerdeki bahse konu  bu parça  geçmeli olduğu için patlama yapınca sadece yerinden çıkıyor, bizdeki 3 vidayla sabit olmasından ötürü basınçla bu parçayı kırıyordu...Çok araştırdım ve sonucunda bu problemin ayarsızlık ve fazla hava girişi nedeniyle manifold boğazında gazın birikmesi sonucu olduğunu tespit ettik...Biriken gaz aracı zorlamanız (rampa yada yüksek devirli kullanım) sonucunda yakaladığı ufak bir kıvılcım ve sıkışma neticesinde patlama yaratıyor olması lazım....Ben bizatihi bu sorunu yaşayan biri olarak ustanızın yaptığının uygun olduğunu düşünüyorum. Mutlaka sağlam bir yerde aracın ayarlarını yaptırarak eski, yaşlı  bir Mersedes ,Opel motor ustasına aracınızı gösterin...Zira Toyotalar yakıt konusunda ayırmadan yaktığı için bizim ustalar bu konuda tecrübe edinmemiş olabilirler....

Ben buraya bittim Emek abi  :alkis: :rofl:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2012, 20:48:08 »
Sezarın hakkı Sezar'a.... :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2012, 11:00:20 »
Öncelik geçmiş olsun .Size şunu sormak istiyorum aracınız da lpg takılmadan önce bu tip sıkıntılar varmıydı.Eger yoksa bütün sorunlar bundan sonra başladıysa lpg sistemi ile alakalı bir durum yüksek ihtimal.Size şunu söyleyim aracınızın yüksek ihtimal oksijen sensörü hata algılamış aracın yakıt ayarları bozulmuş bundan sebep araç düzensiz çaışıyor .Size şöyle bir tavsiyede bulunayım aracın aü kutup başlarını sökün o şekilde 1-2 saat bekleyin daha sonrasın kutup başlarını yerine takarak  aracınıızı direk benzine alarak çalıştırın .Eger aracınız gayet normal ve güzel çalışıyorsa bu şekilde biraz kullanın aracın benzin yakıt ayarları düzelsin .1-2 hafta sonra aracı iyi bir ustaya götürerek ayar yaptırın .ama araç düzelmez bu şekilde düzensiz çalışmaya devam ederse ustanında dedigi gibi yüksek ihtimal sibop ayarınız bozulmuştur.O zamanda çok iyi bildiginiz bir ustaya veya forumda dörtnal sadık usta var ankarada  buaray götürün aracın 1 gün kalması gerekiyor iyice motor soguyacak motor sogukken sibop ayarı yapılacak daha sonra  araç gaz ayarı yapılacak .Ama çekişini ve aracın gidişi inanılmaz derecede artar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2012, 21:35:24 »
Yücel bey söylediklerinizi deneyip sonucu buraya yazacağım ilginiz için teşekkürler. Ali kemal bey sıralı lpg taktırmamı önermişsiniz fakat lpg taktırırken usta bana 1999 corolla için sıralı olan sistemde sıralı olmayan sistemde uygundur demişti. Hatta sıralı olmayan sistemi tavsiye etmişti sıralı sistem taktığı arabalarla birçok sıkıntı yaşadığından bahsetmişti. 99 tüplü corolla kullanıpta tüple ilgili sıkıntı yaşayan bir ben miyim yoksa başkaları da var mı ? Eğer tek bensem sorun ustada demek ki  :) fakat ankarada götürdüğüm atiker serviside hem benzinde hem gazda düzenli çalışmaz bu araba birinden birini feda edeceksin demişti. Hatta hatırladığım kadarıyla sıralı sistem taktırsan daha çok sorunla karşılaşırdın demişti.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2012, 22:42:16 »
Fatih Bey merhaba benim aracım 2000 corolla terra 1.3 benim aracımda da bahsettiğiniz sistemde lpg takılı ve bahsettiğiniz problemlerden bir çoğunu yaşıyorum. şu an için herhangi bir ustaya gösteremedim ancak herhangi bir çözum bulabilirsem buradan sizinle paylaşırım siz de bulursanız haberdar edin lütfen :)

Benzinde iken rölantide devrinde düşüş bazen stop etme ve lpg'de muazzam yakıt harcaması 85 TL'lik LPG ile 204 km yol yaptım düşünebiliyor musunuz :olu: sıralı sistem yerine tamamen söküp atacam fakat ileride satacak olsam sıkıntı yaşarım diye korkuyorum. en çok öğrenmek istediğim konu da bu sorunlar çözülemezse lpg bu haliyle takılı iken sadece benzinde kullansam bir sorun yaşar mıyım acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2012, 00:05:04 »
Toyotanın 4AFE ve 4EFE motorları şu anda lpg ile en uyumlu ve en sorunsuz motorlar olarak bilinir. 6 tane farklı Toyota'ya bindim lpg ile ilgili hiç bir zaman problem yaşamadım. Sadece bir kez deponun havasını almak için gitmişimdir lpg ustasına. Ayrıca ustanın dediği gibi bu motorlarda sıralı sistem sorun yaratabilir ama yarı sıralı enjeksiyonlu tabir edilen sistemde normalde hiç bir sorun yaşamazsınız. Yukarıda da sorulduğu gibi aynı problemler lpg takılmadan önce var mıydı. Şayet yok ise sorun lpg sistemini takan ustadan kaynaklanıyor lpg sisteminden değil. Aynı problemler daha önce benzinde de oluyordu ise önce buji- kablolar vs kontrol edilmeli. Bunlar sağlam ise büyük ihtimalle araç subap ayarı istiyor demektir. 
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2012, 10:18:14 »
Fatih Bey, sizin modelde  emme manifoldu  plastik mi değil mi?Eğer  plastikse  mutlaka sıralı sistem kullanmanız lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Kasım 27, 2012, 23:21:52 »
Ahmet bey benim modelde araçlarda emme manifoldu plastik değil onun için hem sıralı hem de yarı sıralı sistem lpg oluyor. Üzerinden baya zaman geçtiği için tam olarak hatırlamamakla birlikte tüp taktırmadan önce arabanın bu tarz sorunları yoktu diye biliyorum. Ayrıca arabama subap ayarı yaptırdım birkaç gün önce arabanın çekişinde gözle görülür bir değişim oldu aynı zamanda rolantide çalışırken artık eskisi gibi motoru sallamadan düzenli bir şekilde çalışıyor. gel gelelim benzinde yine iğrenç çalışıyor rolanti sürekli dalgalanma yapıyor usta enjektörlerin tıkanmış temizlense geçer zaten benzinde binmiyorsundur gerek yok dedi. Ama söylediği sebep pekte mantıklı gelmedi bana açıkçası. Daha önce rolanti ayarı yapmaya çalışırlarken gaz kelebeğinin oralarda bi vidayla oynayıp durmuşlardı acaba onunla ilgisi olabilir mi bu benzinde rolantinin dalgalanmasının ? Yoksa hava girişinin koli bandıyla kapalı olmasından dolayı yapıyor olabilir mi bunu ama o zamanda gazda rolanti tutmuyor. Kıssadan hisse ben bu işin içinden çıkamadım arkadaşlar  :)
Feyyaz bey subap ayarı yaptırdıktan sonra ustaya sordum arabanın gaz ayarını yaptırdın mı çok yakıyordu diye ben ayarladım rahat ol dedi sanırım elle yapmış ayarı. Fakat  şu an benim yakıt değerimde yüksek çıkacak gibi duruyor-neredeyse sizin elde ettiğiniz değer gibi- yeniden bi bilgisayarla ayar yaptırmayı düşünüyorum inşallah düzelir  :)
Son olarak subap ayarını ankarada değil bulunduğum şehirde yaptırdım 60 tl aldılar sizce normal mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2013, 23:33:33 »
Ahmet bey benim modelde araçlarda emme manifoldu plastik değil onun için hem sıralı hem de yarı sıralı sistem lpg oluyor. Üzerinden baya zaman geçtiği için tam olarak hatırlamamakla birlikte tüp taktırmadan önce arabanın bu tarz sorunları yoktu diye biliyorum. Ayrıca arabama subap ayarı yaptırdım birkaç gün önce arabanın çekişinde gözle görülür bir değişim oldu aynı zamanda rolantide çalışırken artık eskisi gibi motoru sallamadan düzenli bir şekilde çalışıyor. gel gelelim benzinde yine iğrenç çalışıyor rolanti sürekli dalgalanma yapıyor usta enjektörlerin tıkanmış temizlense geçer zaten benzinde binmiyorsundur gerek yok dedi. Ama söylediği sebep pekte mantıklı gelmedi bana açıkçası. Daha önce rolanti ayarı yapmaya çalışırlarken gaz kelebeğinin oralarda bir vidayla oynayıp durmuşlardı acaba onunla ilgisi olabilir mi bu benzinde rolantinin dalgalanmasının ? Yoksa hava girişinin koli bandıyla kapalı olmasından dolayı yapıyor olabilir mi bunu ama o zamanda gazda rolanti tutmuyor. Kıssadan hisse ben bu işin içinden çıkamadım arkadaşlar  :)
Feyyaz bey subap ayarı yaptırdıktan sonra ustaya sordum arabanın gaz ayarını yaptırdın mı çok yakıyordu diye ben ayarladım rahat ol dedi sanırım elle yapmış ayarı. Fakat  şu an benim yakıt değerimde yüksek çıkacak gibi duruyor-neredeyse sizin elde ettiğiniz değer gibi- yeniden bir bilgisayarla ayar yaptırmayı düşünüyorum inşallah düzelir  :)
Son olarak subap ayarını ankarada değil bulunduğum şehirde yaptırdım 60 tl aldılar sizce normal mi ?
birincisi 13 EFİ mi yani motor kodu 4E-FE mi eğer bu motor varsa ki öyle sanıyorum bunun orjinal bujileri çift tırnaklı olması gerekiyor ..! ucuz diye genelde tek tırnak buji takarlar 20 tl dir ve o buji hyundai bujisidir katalogta.. çift tırnak 35-40 tl dir bence bujilerine bir bakın öncelikle kodunu isterseniz size yazarım şu an aklımda değil
2. si de aynı hataya ben düştüm benimde gazda rolanti oynuyor 400-900 arası kelebeğin oradaki ayarla kesinlikle oynanmaz biz boğazı temizlerken rolanti yükseldi ve hemen oradan düşürdük bu kesinlikle yapılmamalı şimdi diagnostik cihaza bağlanıp oradan devire bakıp manuel olarak ayalanması gerektiğini bilen birinden öğrendim  Mehmet usta var bu forumda gaz üzerine siz bence birde akünün kutubunu sökün bekleyin biraz tekrar takın ECU sıfırlansın ilk etapta yüksek çalışabilir ama o kendi ayarlayacaktır rolantiyi ...
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2013, 18:01:10 »
Ahmet bey benim modelde araçlarda emme manifoldu plastik değil onun için hem sıralı hem de yarı sıralı sistem lpg oluyor. Üzerinden baya zaman geçtiği için tam olarak hatırlamamakla birlikte tüp taktırmadan önce arabanın bu tarz sorunları yoktu diye biliyorum. Ayrıca arabama subap ayarı yaptırdım birkaç gün önce arabanın çekişinde gözle görülür bir değişim oldu aynı zamanda rolantide çalışırken artık eskisi gibi motoru sallamadan düzenli bir şekilde çalışıyor. gel gelelim benzinde yine iğrenç çalışıyor rolanti sürekli dalgalanma yapıyor usta enjektörlerin tıkanmış temizlense geçer zaten benzinde binmiyorsundur gerek yok dedi. Ama söylediği sebep pekte mantıklı gelmedi bana açıkçası. Daha önce rolanti ayarı yapmaya çalışırlarken gaz kelebeğinin oralarda bir vidayla oynayıp durmuşlardı acaba onunla ilgisi olabilir mi bu benzinde rolantinin dalgalanmasının ? Yoksa hava girişinin koli bandıyla kapalı olmasından dolayı yapıyor olabilir mi bunu ama o zamanda gazda rolanti tutmuyor. Kıssadan hisse ben bu işin içinden çıkamadım arkadaşlar  :)
Feyyaz bey subap ayarı yaptırdıktan sonra ustaya sordum arabanın gaz ayarını yaptırdın mı çok yakıyordu diye ben ayarladım rahat ol dedi sanırım elle yapmış ayarı. Fakat  şu an benim yakıt değerimde yüksek çıkacak gibi duruyor-neredeyse sizin elde ettiğiniz değer gibi- yeniden bir bilgisayarla ayar yaptırmayı düşünüyorum inşallah düzelir  :)

kusura bakmayın belki sorununuz çözüldü (iş yoğunluğu nedeniyle uzun zamandır ziyaret edememiştim forumu) ama yine de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olur diye başımdan geçenşleri anlatayım.
geçen ay vize için özel servise gittim sorunu var mı göstermek için gitmişken yukarıda bahsettiğim sorunları da anlattım subap ayarını yaptırdım (55 tl tuttu) ardından LPG'nin fazla yakmasına sebep olabilecek rezistansı kontrol etmesini istedim çünkü rölantide uzunca durmasına rağmen fan devreye girmiyordu usta söktü beraber baktık kapağın arasında yaklaşık 7 mm'lik bir açık vardı (ömrü bitmiş) LPG beyni tam ısınamadığı için fazla yakar(ayrıca çiğ gaz atar) dedi artı "katalizör tıkanmış olabilir egzos emisyonuna sokalım kontrol edelim" dedi. gerçekten dediği gibi katalizör tıkalı çıktı ve ne lpg'de ne benzinde emisyondan geçmedi. arabayı dükkana geri çektik usta bir kaç ayar daha yaptı benzinde geçirebildik emisyondan (zaten lpg'de kullanmıyorum). ustanın dediğine göre katalizörü temizlemek için motor katkıları varmış ama masrafa gerek olmadığını bir depo kadar benzini bitirmemi katalizörün temizleneceğini ve yakıt problemimin çözüleceğini söyledi.
internette yaptığım araştırmayta göre bu dertten muzdarip çok insan var araçta arıza ışığı yananlar da varmış ama bende öyle bir problem yok. kendi kendine temizlenecek bir alet olsa insanlar bu kadar sorun yaşamazlar diye düşünüyorum(pahalı olduğu için değiştirmek yerine söktürüp düz bağlayanlar var) bu motor katkısını önerecek arkadaşlar vbar mı varsa hangi markayı kullanmalıyız.

ve ek olarak da oksijen sensörü de zarar görmüş olabilir mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 01, 2014, 08:51:28 »
arkadaşlar herkeze merhaba.

aracımda kaputu kaldırınca bir eksik parça var gibi hissettim. Avaatar resmimde kırmızı kare içine aldığım bağlantı yerinde bende boru yok. iki giriş arası boş. sizce bu normal mi?

şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 01, 2014, 08:59:44 »

aracımda kaputu kaldırınca bir eksik parça var gibi hissettim. Avaatar resmimde kırmızı kare içine aldığım bağlantı yerinde bende boru yok. iki giriş arası boş. sizce bu normal mi?

şimdiden teşekkürler.

Fotoğrafı büyüterek konuya ekler misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 01, 2014, 09:35:45 »

şimdiden teşekkürler.
Normal değil, oradan motor suyu bidonuna gitmesi gerekiyor, o bidonda yok sanırım.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 01, 2014, 10:18:03 »
Fotoğrafı büyüterek konuya ekler misiniz?
fotoğraf nasıl ekleyebilirim?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 01, 2014, 10:24:29
fotoğraf nasıl ekleyebilirim?
alttaki bidon var ama o boru parçası yok. fotoğraf nasıl ekleniyor bulamadım. bu konuda yardımcı olursanız akşam motorun fotoğrafını çekip koyacağım.