verso 2.0 bende var ,şimdiye kadar kullandığım en güzel toyota ,daha önce 4 tane corolla kullandım ama bu araba hepsinden daha iyi ,bizim aile kalabalık ve kilo olarak ağırız ,daha önceki dizel corollanın performansından çok çektim ,bu araba ilk çıktığı zaman resmen üzerine atladım ,verso satmaya kıyamadığım tek araba .
motoruna race chip pro denen güç arttıran parça taktım ,araba resmen mercedes ve bmw lerle aşık atar oldu ,306 gti imdan sonra kullandığım en güzel motorlu araba ,tek farkı allah ne verdiyse bastığım halde 7 litre nin üzerini görmüyorum ama 306 gti 15 litrenin altına inmiyordu ,verso son hız olarak 240 km yi çok rahat görüyor
ailesi kalabalık olan, az yaksın diye üretilen küçük hacimli motorlardan sıkılmış olanlara ilaç gibi gelecek bir araba ,
benim tüketimim şehirler arası 6,4 litre ,şehir içi 7 litre ve bu tüketimi az yaksın diye en ufak gayret göstermeden sağlıyorum .
gelelim eksi yönlerine , arabayı ilk aldığım zaman şanzımanından garip bir dişli sesi geliyordu ,servis başından savdı ama benim ısrarlarıma dayanamayıp 5 bin km de debriyaj balatasını değişti ,şimdi bütün sesler gitti anlıyacağınız debriyaj balataları fabrikasyon arızalı, bu sesi birtek deneyimi olan insanlar duyuyor ,bazılarının bu sesden haberi bile yok,
geçen gün forumdan bir arkadaşda aynı sesi duymuş ,servis sesin nerden geldiğini anlamamış ,komple şanzıman siparişi vermişlr japonyaya, aslında sorun debriyaj balatasındaydı.10 bin bakımında direksiyon simidi aşındığı için değişti orjinal direksiyonu basit bir deriden üretilmiş şimdilik sorun yok,yol bilgisyarı ve yakıt göstergesi rezalet çalışıyor ,araba 250 km sonunda resmen yarım depoya düşüyor ,son 2 tırnak kala depoyu fulletiyorum 29 litre mazot alıyor,insanın yüreğini hoplatacak şekilde çalışan bir mazot göstergesi var ,ben artık ölçümlerimi pompa fişlerinden yapıyorum ,55 litre mazot deposu olan araba yakıt uyarı ışığını yaktığı zaman depoya 39 litre mazot alıyor yani içinde 16 litre mazot kalıyor.
bütün bu olumsuzluklara rağmen arabamdan çok memnunum özellikle motorunun inanılmaz gücüne ve otobüs gibi geniş içine hastayım ,
piyasada fazla bulunmayan bir araba olduğu için kolay kolay ayağa düşmüyor ve insanlar yüksek yapısı nedeniyle arabayı jeep sanıyorlar ,ikinci el piyasası corolla kadar hareketli olmasada gene satılıyor ,en kötü toyotaya takasa verirsiniz.
millet vergisinden korkup lpg takılmayan benzin motorlu arabalara dünyanın parasını sayıyor ,yaktığı benzin 20 bin kmde en az 8 bin tl ama ben 2.0 dizel versomla yardıra yardıra geziyorum ,yıllık mazot tüketimim 6,5 bin tl ,fazladan ödediğim bin tl vergi fazlasını yakıt tüketiminden bile çıkartıyorum ,ben sigara ve içki içmeyen bir insanım tek eğlence kaynağım arabam onada yılda bin tl fazla vergi vermem bana koymuyor

.üstelik yakıt tüketimide 1.4 dizellere yakın seviyede