Gönderen Konu: Otomotiv'de ÖTV Artışı  (Okunma sayısı 3984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Otomotiv'de ÖTV Artışı
« : Haziran 27, 2008, 08:03:02 »
  Selam.
 Yine birşey buldular. Artık bence işin suyu çıktı. Milletin gözünün içine baka baka onunla dalga geçiyorlar. Size yeni ötv çalışmalarını aktarıyorum.  >:(

''Yapılan hazırlıklara göre, 1.600 cc motor hacmine kadar geçerli olan yüzde 37’lik ÖTV oranı yüzde 39’a çekilecek. 2.000 cc için geçerli olan yüzde 60’lık ÖTV yüzde 68’e, 2.000 cc’nin üzerindeki motorlu araçlarda uygulanan yüzde 84’lük vergi dilimi de yüzde 88’e çıkarılıyor. ÖTV artışıyla ilgili yasa değişlikliğinin, Temmuz’da Meclis’e gelmesi beklenen Veraset ve İntikal Yasası’na eklenerek Ağustos’ta devreye girmesi gündemde. ÖTV’deki artışla birlikte ÖTV’nin KDV’si de artış gösterecek. Böylece araç fiyatlarına katmerli vergi zammı gelmiş olacak. Binek otomobil fiyatları ÖTV’ye yapılacak ayarla 500 ile 3 bin 800 YTL arasında yükselecek. Yüksek vergi nedeniyle vatandaşların satın aldığı her 100 otomobilin 81’inin 1.600 cc veya altı motora sahip olduğunu gözönünde bulundurursak, en fazla darbeyi yine orta sınıf almış olacak.''

Toyota Club Türkiye

Otomotiv'de ÖTV Artışı
« : Haziran 27, 2008, 08:03:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomotiv'de ÖTV Artışı
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2008, 09:02:00 »
Daha ne  diyelim  hükümet ekonomi  alanındaki  beceriksizliğini  yine vatandaştan  çıkartıyor. Orada veraset ve İntikal  yasasına  ekleyerek  denmiş  bildiğim  kadarıyla  veraset ve intikal  vergisi  kalkacaktı  çalışmalar  bu  yöndeydi.Yoksa vazmı  geçtiler  kaldırmaktan.Aslında  çokda  gereksiz  ve  vatandaşı  zor  durumda  bırakan bir  vergi  kalkması  çok  iyi  olacak  ama.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2008, 11:13:00 »
halkın sırtına binmeyi bu kadar seven bir hükümet nasıl olur da toplumun neredeyse yarısının desteğini alır ve bütün bu yaptıklarına rağmen hala kendinden bu kadar emin görünebilir. gündemi başka şeylerle meşgul edip çaktırmadan vatandaşın üstündeki yükü ağırlaştırıyorlar. kepazelik bu, başka hiç bir şey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2008, 11:25:37 »
zamn ve vergi kelimesinin olmadığı  tek bişey var mı bu memlekette?dünde tvde gördüm elektriğe zam vardı bide çıkmış buramıza geldi artık yapmak zorundayız dio...heralde oğluna bi gemi daha olcak borçu var bize ödetio yine :@ anlamıyorum bizim haklımız neye dayanarak bu adamı seçti....keşke ülkenin kalan yarasıda bunları görebilse.....kusura bakılmasın ama insanımız kendini aşağalamkatan zevk alıo.....ayıp die bişey var artık haklın ekmeğinede el tuttılar.....yakında havayada para alır bunlar şimdiden sölüyorum :@ ve bu durumdan dolayı türkiyede yaşamaktan utanç duyuyorum.....malesef böle ben soğudum artık çünkü insan gibi yaşam die biişey yok...çok zengin var çok fakir var....resmen köle zamanlarındaki gibi durum.....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2008, 11:31:33 »
bu ülke çokdaha zor günler atlattı
bence su anki durumumz devede kulak
lütfen elestiri yaparken isi hakarete vurmayalım
halk seçmiş seçebilirde yine
aslında şaşırmıyorum halkın seçtiği basbakanı asan bi ülkede yaşıyoruz.........
egemenlik kayıtsız şartsız milletin unutmayalım....
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2008, 11:52:57 »
o günlere dömüş yakın abicim....ben eleştirmiyorum  hakaret ediyorum o zaman kabul ediyorum....ben seçene bişi demiyorum onlar kazıktan zevk almaya başlamış artık ben diğer yarısına acıyorum....artık pek bi egemenlik yada millet kalmmadı....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2008, 12:01:38 »
o günlere dömüş yakın abicim....ben eleştirmiyorum  hakaret ediyorum o zaman kabul ediyorum....ben seçene bişi demiyorum onlar kazıktan zevk almaya başlamış artık ben diğer yarısına acıyorum....artık pek bi egemenlik yada millet kalmmadı....
kelimeleri seçerken dikkat et arkadaşım bak hala arkadaşım diyorum!
kazık yemekten zevk alıyolar diye bi cümle olamaz!
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2008, 12:23:37 »
$15bin değeri olan aracı $30bin'e alıyorsunuz arkadaşlar, daha ne diyeyim :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2008, 12:25:53 »
siyasi görüşe saygı diyelim
ayrıca bu hükümetten öncede 15bin lik aracı 35 bine alıyoduk
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2008, 12:46:23 »
"Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir."

M.Kemal ATATÜRK
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 27, 2008, 13:11:50 »
Selam arkadaşlar,
Biz seçtiğimiz milletvekillerini tanıyormuyuz? Hiç seçim bölgelerine gelip de seçmeninin sorunlarını dinledilermi? Gölgelerini bile görmedik.Onlara haksızlık yapmıyalım.Çok yoruluyorlar ve bu nedenle seçim bölgelerine gelip seçmeninin derdine kafa yormak istemiyorlar.Uykuya bile vakitleri yok.Ancak meclis oturumlarında muhalefet konuşurken şekerleme yapıyorlar.Uyandırmak için kavga olması gerek.Doğalgaz ,elektrik ,su gibi mübrem ihtiyaç maddelerine,istemiyerek zam üstüne zam yapıyorlar.Üzüntüleri yüzlerinden okunuyor.Yarın nasıl geçineceklerini düşünüyorlar.Leblebi çekirdek parası olan asgari ücretle ev geçindirmeye çalışanlara da formül bulmuşlardı.''Köyünüze geri dönün''.Bu vatanın her köşesi bizim değilmidir?Neden köylerine geri dönsünler?Sen büyük şehirlerde safa yaparken onlar pamuk tarlalarında , buğday tarlalarında senin için, bizim için çalışmıyormu?.Buralara hizmeti götür.İş sahası aç .Okul aç, bakalım kimse memleketini terkedermi.İşte, arkadaşlar bu kadar güzel fikirler üreten iktidar sahiplerine karşı haksızlık yapmayalım.Şimdi onların günü .Kendi maaşlarını yükseltmek için formül aramaya başladılar bile.
Bizler, aramızda basit günlük kelimeler için birbirimizle tartışırken,onlar dereyi geçiyorlar bile!..

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2008, 13:35:26 »
  Gökhan bey,
   Yanlış anlamayın ama,siyasi görüşlere saygı duyulmaz.Demokrasilerde siyasi görüşler eleştirilir ve tartışılır.Kırallık rejimi değilki bu zorla saygı duyalım.Doğruları bulmak için tartışmak ve eleştirmek gerekir.Zaten doğru ve dürüst yapılan herşeye saygı duyulmazmı?

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2008, 16:29:33 »
Lütfen taraftar mantığını bir kenara bırakalım artık. Bu mantık ile halkın yararına olmayan kararlar savunulmaya kalkılırsa sonucun ne olacağını takdirinize bırakıyorum.

Çok şükür ki haber maliye tarafından yalanlanmış:
http://www.ntvmsnbc.com/news/451402.asp
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2008, 16:34:06 »
  Selam.
 Son Baskı, Son Baskı, Son Baskı.
 Maliye Otomotivden alınan ÖTV. deki artışı yalanladı (HaberTürk Web Sayfası).
 Gerçi bence yinede sevinilecek bir durum yok. Dün sabah ABD. den bir arkadaşımla MSN'de görüşüyorduk. Benzin fiyatları ne oldu dedim orada. Çok atrrığını ve problem olduğunu söyledi. Litre bazında 1.25 us$ olmuş. :) Doğru oranın eski fiyatlarına göre çok artmış ama olay komedi kabus arası bir olay gibi. Ben burada kurşunsuz 3 us$ civarı dedim. Sustu. :)
 Bana orada petrol boru hatları yokmu dedi. Neden o kadar pahalı dedi orada. Bende vergiler dedim doğal olarak.

Önemli Not: Peki madem petrolde büyük oranda dışarı bağımlıyız ve yıllık milyarlarca dolar bu yüzden dışarı gidiyor doğrumu?
 Ayrıca büyük şehirlerde trafik sorunundan da bahsediyorlar. O zaman toplu ulaşımı neden oldukça ucuz yapıp insanlar için daha cazip hale getirmiyorlar. Bunun optimum noktası bulunur, gerekli kısmı sübvanse edilebilir ve sonuç olarak insanlar daha çok toplu ulaşıma yönelirler. (sonuçda toplu ulaşım araçları toplamda daha az yakıt tüketmiyormu?) Araç sahipleri ise araçlarını böylece işe giderken değil hafta sonları ve gerekli olduğunda kullanırlar. Ama tam tersi politikalar toplu taşımayı ne ekonomik olarak, ne de insani, uygar ve sosyal boyutta desteklemiyor. Yani bu yakıt üzerinden alınan vergi demekki sadece yakıtın ithalatı için kullanılmıyor ve başka açıkları yok ediyor. Yani bir kısır döngü oluşturuluyor. Bu da biz halkın cebinden çıkıyor. Umarım aklı selim, bilgili ve iyi niyetli dürüst kişiler bu sorunlara çözüm bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 27, 2008, 18:49:52 »
  Gökhan bey,
   Yanlış anlamayın ama,siyasi görüşlere saygı duyulmaz.Demokrasilerde siyasi görüşler eleştirilir ve tartışılır.Kırallık rejimi değilki bu zorla saygı duyalım.Doğruları bulmak için tartışmak ve eleştirmek gerekir.Zaten doğru ve dürüst yapılan herşeye saygı duyulmazmı?
kemal bey saygıdan kastım hakaret olmaması tabiki eleştiri olacak....
ama ben hakaret işitirsem karşıtarafda hakaret işitir
peki sonuç hiç bişey...
yanı uzun lafın kısası halkın yarısı bu adamları seçmiş
yıne seçecek tahminim
işi nedemeye getiriyoruz onu anlamıyorum
baska yolaramı basvurulacak
peki burda demokrasi nerde cumhuriyet nerde?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2008, 20:52:10 »
Gökhan bey,
Hakareti ben de tasvip etmiyorum.İnsanların konuşarak ve tartışarak anlaşması en doğru yoldur.Biz birbirimize millet olarak destek vermeliyiz.Bu arkadaşlarımızın ifade ettiği düşünceler bugün Türkiyede birçok kişinin genel düşünceleri.Maksadını aşan bazı kelimeler var. Fakat siz bunları hakaret olarak algılamayın.Bakın siz de ''ben hakaret işitirsem karşı tarafta işitir'' diyorsunuz.Ne gerek var hakarete, hakaretle karşılık vermeye.Sakin ve sabırlı olmak ve iki kere düşünüp bir kere konuşmak bizi birbirimize daha çok yakınlaştırır.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2008, 21:08:08 »
burda sana kişisel bişi sölenmio canım abim.....evet bu insanlar yine seçilirse ben gidicem burdan.....madem durum bu ben daha fazla sömürülmek istemiyorum...ayrıca nedir bu kadar savunduğunuz yer anlamadım yoksa kolayını buldunuzda bizim mi haberimiz yok.....hakan abinin dediği gibi toplu taşıma araçlarını ucuzlatsın o zaman...ama durum şu ki 2 hafat kadar önce toplu taşımaya ZAM geldi.....bide bildiğim kadarı ile ABDde bi galon(4litre)4$dı hakan abinin dediğine göre litrede 25cent zam gelmiş tepki görüyo burda kaç 25 cent arttı ses yok....hee bide şu var laf kavgasımı olcak yaparım ama sonuçta buna katılan herkes siteden atılcak....ben burda insanın gözünün içine baka baka onlarla dalga geçenlerden bahsediyorum....neyse bu konu böle uzaaaarrr gider ne bizim görüşlerimiz ne de bu türk insanının ezilme isteği biter....ama dediğim gibi bu durum böle oldukça ben türk insanıyla daha çooookkk dalga geçerim kimse kusura bakmasın yada baksın çokta umrumda.....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2008, 00:16:35 »
Ufuk bey,
Ben gökhan bey'i yatıştırmaya ve konuyu kapatmanıza yardımcı olmak istedim.Sen tekrar agresif cevap yazarak konuyu alevlendirdin.''laf kavgasımı olacak yaparım '',''durum böyle olunca ben türk insanıyla daha çoooookkk dalga geçerim kimse kusura bakmasın'' gibi yakışıksız kelimeler sarfetmek sana yakışıyormu?
Demekki yüz yüze gelseniz birbirinizin boğazını sıkacaksınız.Bu yaşta bu hareketler sana hiçbirşey kazandırmaz aksine çok şey kaybedersin.Fikirlerini anlatırken saygı sınırlarını aşma.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 28, 2008, 02:30:44 »
siyasi görüşe saygı diyelim
ayrıca bu hükümetten öncede 15bin lik aracı 35 bine alıyoduk

Is hukumet isi olmaktan cikali cok oldu arkadaslar.
OTV, bugunun isi degil.
Devletin maliyesi duzgun temeller uzerine oturmuyor. Borc tam anlamiyla cig gibi buyuyor, odedikce buyuyor. Faize giden para bir yerden cikmak, cikarilmak zorunda. Vatandas bu yuzden yolunuyor.

Hem vergi kacakciligini onleyecek bir reform lazim hem de bugunku borc odeme mantiginin kokten degismesi lazim.
Rusya buu 90'li yillarin sonunda yapti. Bircok ulke yapti. Borclarimi donduruyorum. Ana parayi maliyemin izin verdigi olcude/zamanda odeyecegim, faizi ise odeme imkanim yok. Buna moratoryum diyorlar.

Eninde sonunda bu yapilacak. Cunku vatandasin da bir yolunma limiti var, olmali...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 28, 2008, 02:37:44 »
  Selam.
 Son Baskı, Son Baskı, Son Baskı.
 Maliye Otomotivden alınan ÖTV. deki artışı yalanladı (HaberTürk Web Sayfası).
 Gerçi bence yinede sevinilecek bir durum yok. Dün sabah ABD. den bir arkadaşımla MSN'de görüşüyorduk. Benzin fiyatları ne oldu dedim orada. Çok atrrığını ve problem olduğunu söyledi. Litre bazında 1.25 us$ olmuş. :) Doğru oranın eski fiyatlarına göre çok artmış ama olay komedi kabus arası bir olay gibi. Ben burada kurşunsuz 3 us$ civarı dedim. Sustu. :)
 Bana orada petrol boru hatları yokmu dedi. Neden o kadar pahalı dedi orada. Bende vergiler dedim doğal olarak.

Önemli Not: Peki madem petrolde büyük oranda dışarı bağımlıyız ve yıllık milyarlarca dolar bu yüzden dışarı gidiyor doğrumu?
 Ayrıca büyük şehirlerde trafik sorunundan da bahsediyorlar. O zaman toplu ulaşımı neden oldukça ucuz yapıp insanlar için daha cazip hale getirmiyorlar. Bunun optimum noktası bulunur, gerekli kısmı sübvanse edilebilir ve sonuç olarak insanlar daha çok toplu ulaşıma yönelirler. (sonuçda toplu ulaşım araçları toplamda daha az yakıt tüketmiyormu?) Araç sahipleri ise araçlarını böylece işe giderken değil hafta sonları ve gerekli olduğunda kullanırlar. Ama tam tersi politikalar toplu taşımayı ne ekonomik olarak, ne de insani, uygar ve sosyal boyutta desteklemiyor. Yani bu yakıt üzerinden alınan vergi demekki sadece yakıtın ithalatı için kullanılmıyor ve başka açıkları yok ediyor. Yani bir kısır döngü oluşturuluyor. Bu da biz halkın cebinden çıkıyor. Umarım aklı selim, bilgili ve iyi niyetli dürüst kişiler bu sorunlara çözüm bulur.

Burada litresi 1.30 YTL. SUV'ler, buyuk araclar artik gozden dusuyor. Onceden burun kivirilan kucuk arabalar revacta artik.
2005'de bir depo benzin 18-20 dolara doluyordu. Simdi en 50-60 dolar ancak dolduruyor depoyu. Televizyonlarda haber bultenlerinde varsa yoksa petrol krizi, ABD'nin yabanci petrole olan bagimliligi konusuluyor. ABD petrol ihtiyacinin yaridan fazlasini kendisi karsiliyor. TR gibi neredeyse tamamiyla disa bagimli degil. Ama buna ragmen alarm veriliyor. Bizde ne yapiliyor? Sineye cekiliyor.
Fe... :-)