Gönderen Konu: baskı balata sıkıntısı  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1997 COROLLA 1.6 GLİ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
baskı balata sıkıntısı
« : Kasım 09, 2012, 15:09:19 »
Sevgili arkadaşlar
Benim aracımda bu aralar her zaman olmayan ama arada ortaya çıkan bir sıkıntım var.aracımla yokuş yukarı durduğumda kalkışlarda bazen bayılma yapıyor ama bazen aynı noktada durduğumda hiç sıkıntı olmadan kalkışı yapabiliyorum. Uzun yolda giderken 5. viteste lpg takılı 1.6 motor bir corolla içinde 5 kişi varken çok zor ibreleniyor hızlanması çok yavaş ve 140 bile yapmakta zorlanıyorum bu acaba tüpdenmi kaynaklanıyor yoksa baskıdanmı anlamadım. Ayrıca debriyajdan ayağımı kaldırınca sanki debriyajdan bir kaçırma sesi duyuyor gibiyim. Sizce bu durum baskının bittiğine işaretmidir.

Toyota Club Türkiye

baskı balata sıkıntısı
« : Kasım 09, 2012, 15:09:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: baskı balata sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2012, 21:47:27 »
kardeş ben probleminin tüpten kaynaklanabileceğini düşünüyorum bence, benzinde bir dene eğer sıkıntı yoksa kesin tüptedir diyebiliriz.Baskıyı denemek içinse arabayı 4. viteste çok yavaş ayağını çekerek kaldırmaya çalış, kavrama noktasında eğer anında stop ederse baskı kaçırmıyor demektir diye biliyorum.
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 12, 2012, 13:06:25 »
kardeş ben probleminin tüpten kaynaklanabileceğini düşünüyorum bence, benzinde bir dene eğer sıkıntı yoksa kesin tüptedir diyebiliriz.Baskıyı denemek içinse arabayı 4. viteste çok yavaş ayağını çekerek kaldırmaya çalış, kavrama noktasında eğer anında stop ederse baskı kaçırmıyor demektir diye biliyorum.
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2012, 22:08:48 »
baskı balatadan.Geçen  ford fiesta arkadasın aracında 60 ı bile geçmiyordu.siz vitesi 1 e takın.el frenini çekin.ayagıgınızı debrıyajdan çeki p gaza bastıgınızda baskı balatası saglam olan araac sallayarak stop eder.baskı balatası bitmiş araç ise stop etmek yerine çalışmaya devam eder.Arkadaşın aracını 5 viteste bir raba kalkarmı işte o 5 vitesete el frenı çekili gaz verdiğimde çalısıyordu.Baskı balata bitmiş.Yolda bırakmadan yaptırın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1997 COROLLA 1.6 GLİ
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2012, 15:23:28 »
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler tavsiyelerinizi hemen uygulayacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2012, 17:13:57 »
debriyaj sistemi ile ilgili güzel bir video, ivdeoda debraj problemleri ve nasıl test edileceğide anlatılıyor.

Debriyaj Sistemi
Corolla 1.6 Life