sa arkadaşlar 2005 corolla sol sd kullanıyorum cd çalar a cd i verdiğimde cd çeviriyo almaya çalışıyor ama bazen alamıyor sebebi ne acaba yardım edermisiniz ancak üstüne vurunca alıyor e buda zaralı çıkar tuşuna basıyom anca ???help me
arkadaşım cd çalarların çalışmasını kısaca anlatayım sana cd yi teybe verdiğinde girişte bulunan sensörler cd yi algılar ve cdyi içeri almak için küçük motorları çalıştırır. bu motorlar cd yi okuyucu göz ün üstüne kadar getirip orada kilitler. okuyucu göz cd geldiğini lazer ile algılar ve cdyi okumak için bellli bir hızla dönmesini sağlar. eğer okuyucu optik göz üzerinde toz birikmiş ise teyp cd yi okumakta zorlanır ve toz yoğunluğuna göre okumayadabilir. anlattığına göre senin sorunun cdnin okuyucu gözün önünne kadar gelememesi. sorun motorların kablosu kopuk olabilir. cd olduğunu algılayan sensörlerin önü toz dolmuş olabilir cd yi verildiğini algılayamıyodur. kesin bişey söylemek zor bakmadan. benden sana tavsiye cd nin girdiği yerin önünde toz birikmesini engelle her bindiğinde arabaya orayı temizle ben öyle yapıyorum. bide o cd giren yerden aşırı kuvvetli olmayacak şekilde basınçlı hava üflet. ama hava temiz olmalı bilirsin belki basınçlı hava makinaları havayı sıkıştırınca içinde su zerrecikleri oluşmasına sebeb olur. en güzeli tersine çalışan bi elektirk süpürgesi ile teyp içine doğru hava tutmak yada bir tane temizleme cd si alıp onu takıp bi 10 dakika çalışmasını sağlamak.
sağolda dediğin sorunlardan biri değil galiba cd yi almak iin küçün sinamolar çalışıyo ama alıp oturtamıyor zaten sorunlu bu yaz allah izin verirse plazada baktıracam tüm herşeyine bide kışın benim cd çalara elektrik gelmiyodu ne cd çalara çalışıyor nede yol bilgisayarı... yardımlarınızı bekliyorum