Gönderen Konu: Akü voltajı  (Okunma sayısı 1349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Akü voltajı
« : Kasım 04, 2012, 18:53:05 »
Merhaba ekip
2008 aracımın aküsünün voltajını sabah ölçtüğümde 11.8V gördüm. Normalde en az 12,4V olaması lazım.Marş esnasında 10.8V'a kadar düştü.orjinal akü üzerindeki. 12v 60ah mutlu. Bazen bir şarj ettirip şansımı deneyeyim diyorum belki bu kışı çıkartır diyorum. Diğer yandan da alayım bir varta akü hiç uğraşmayayım. Sizler ne dersiniz yakında akü alan şarj ettiren oldu mu?

Toyota Club Türkiye

Akü voltajı
« : Kasım 04, 2012, 18:53:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü voltajı
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2012, 19:21:06 »
Öncelikle, Akü ölçümünü birde yetkili servisinde yaptır derim. Onlardaki yeni cihazlar aynı zamanda ömrünü ve sağlık durumunu gibi detaylı bir çıktıyla veriyor. Marş rahat basıyorsa şarj ettirmene gerek yok diye düşünüyorum. Benimki 6 yılı aşmıştı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2012, 19:26:21 »
maddi durumun iyiyse al akü değilse bizim gibi şarj ettir :( (bizde şimdi şarj ettik yaza kadar kullanıp yeni alacağız)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2012, 21:46:08 »
Selçuk , multimetrenin  ölçme hatasını kontrol ettikten sonra hala , 11.8V ölçüyorsan akün boşalmış durumda demektir. Kullanım şeklin akünün dolmasına yetmiyorsa sen bu işleri bildiğin için hariçten doldurabilirsin aslında. Bir dc adaptör işini görür. Sen bir dene hala problemliyse bir akücüye uğraman gerekecek sanırım.  Akü servislerinde yüksek akım geçirip gözlerin durumuna falan bakıyorlar.

Bir de şarj dinamosunun performansını ölç derim. Ulaşabiliyorsan dinamo çıkışına yoksa aküye giriş noktasına bir pens ampermetre bağla ,sonra 2000-2500 devirlerde çevir ve sırasıyla önce farları , sonra  cam rezistansını ve sonra kademeli olarak fanı aç. Bu arada akü her durumda şarj oluyormu bak. Tüm yükleri açtığında deviri biraz daha artırabilirsin.

Bazı durumlarda problemli aküyü şarj etmek de işe yaramıyor. Evden sorunsuz ilk defada  marşa basıp , uzun yol yapıp ertesi gün marşa basamadığım olmuştu  5-6 yıllık bir aküde..