Gönderen Konu: Motor sogutma suyu  (Okunma sayısı 3672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Motor sogutma suyu
« : Kasım 04, 2012, 12:42:29 »
Aracimda sogutma suyu seviyesi azalmis. Fabrikadan saf su koyacagim fakat antifreeze ekleyemeyecegim. Onumuz kis izmirde oturuyorum ama bir sakincasi olur mu?

Toyota Club Türkiye

Motor sogutma suyu
« : Kasım 04, 2012, 12:42:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor sogutma suyu
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2012, 12:50:59 »
Aracimda sogutma suyu seviyesi azalmis. Fabrikadan saf su koyacagim fakat antifreeze ekleyemeyecegim. Onumuz kis izmirde oturuyorum ama bir sakincasi olur mu?
  arabanın kitabında yazan antifiriz ile tamamla, antifiriz yalnızca motoru donmaktan korumaz en önemli olan korozyondan korur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2012, 12:53:10 »
Problem de orada atilla bey. Arac kitabim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2012, 12:59:37 »
Mutlaka konmalı..Sadece kışın değil herzaman konmalı..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2012, 13:06:50 »
Fabrikasyon ilk motor suyu değişimi 160.000km yada 8 Yıl, yani ilk antifriz değişim periyodu da bu demek oluyor.
Siz bu km veya yılı doldurmadıysanız, su ilavesi yapabilirsiniz,
Diğer taraftan, su eksilmesi sadece kap içinde ise sorun yoktur fakat kap içinde su kalmadıysa ilk olarak termostadınızı kontrol ettiriniz sonrasında su ilavesi yapınız.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2012, 14:21:56 »
Tesekkurler. Tekin bey mesajiniz dogriltusunda sadece saf su ekleyip kullanacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2012, 17:40:02 »
Fabrikasyon ilk motor suyu değişimi 160.000km yada 8 Yıl, yani ilk antifriz değişim periyodu da bu demek oluyor.
Siz bu km veya yılı doldurmadıysanız, su ilavesi yapabilirsiniz,
Diğer taraftan, su eksilmesi sadece kap içinde ise sorun yoktur fakat kap içinde su kalmadıysa ilk olarak termostadınızı kontrol ettiriniz sonrasında su ilavesi yapınız.

toyota rav4 ün kullanıcı kitabının 159. sayfasında soğutma suyunun 40 bin km de bir değiştirileceği yazıyor. zaman peryodunu vermemişler ama 2 yıl makul bir süredir. 8 yıl kullanılan soğutma suyu çamur gibi olur (biraz abartı olsada işlev olarak çamura benzer). antifiriz olarakta etilen glikol esaslı deniyor, şimdilerde daha üstün antifirizler üretildi, aslında antifirizin tipini servise sorup değişme peryodunuda servisten öğrenmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2012, 17:54:07 »
  toyota rav4 ün kullanıcı kitabının 159. sayfasında soğutma suyunun 40 bin km de bir değiştirileceği yazıyor. zaman peryodunu vermemişler ama 2 yıl makul bir süredir. 8 yıl kullanılan soğutma suyu çamur gibi olur (biraz abartı olsada işlev olarak çamura benzer). antifiriz olarakta etilen glikol esaslı deniyor, şimdilerde daha üstün antifirizler üretildi, aslında antifirizin tipini servise sorup değişme peryodunuda servisten öğrenmek gerekir.

Atilla bey, RAV4 antifriz değişim periyodu dediğiniz gibi olabilir ama Corolla ve Aurisler aynı motora sahip olduklarından kullanıcı kitabımdan bakarak ve deneyimime dayanarak yanıtlamıştım. 7.yılında 100.000km bakımımda da servise zorla değiştirtmiştim ki çıkan su oldukça temiz ve berraktı.
Bizim motorlarda ilk değişim için kitabın ve servisin önerisi 160.000km veya 8 Yıl, sonrasında 80.000km'de bir, orjinal Toyota Long Life Pembe renkli olan.
Pembe renkli olanlara ayrıca su katmıyorsunuz zaten 5L olan kutunun tamamını motor alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2012, 18:20:05 »
Atilla bey, RAV4 antifriz değişim periyodu dediğiniz gibi olabilir ama Corolla ve Aurisler aynı motora sahip olduklarından kullanıcı kitabımdan bakarak ve deneyimime dayanarak yanıtlamıştım. 7.yılında 100.000km bakımımda da servise zorla değiştirtmiştim ki çıkan su oldukça temiz ve berraktı.
Bizim motorlarda ilk değişim için kitabın ve servisin önerisi 160.000km veya 8 Yıl, sonrasında 80.000km'de bir, orjinal Toyota Long Life Pembe renkli olan.
Pembe renkli olanlara ayrıca su katmıyorsunuz zaten 5L olan kutunun tamamını motor alıyor.
    Kardeşim demekki yeni modellerde uzun ömürlü antifiriz koyuyorlar, ben sizden özür diliyorum, tahmini değerler verdiğini sandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2012, 18:28:16 »
    Kardeşim demekki yeni modellerde uzun ömürlü antifiriz koyuyorlar, ben sizden özür diliyorum, tahmini değerler verdiğini sandım.

Atilla bey, Atilla abicim, özür dilenecek bir durum yok, sizin öyle düşündüğünüzü anladım ama dediğiniz gibi bende şaşırmıştım, teknoloji sandığımızdan hızlı yenileniyor. Yeni orjinal antifriz piyasadan biraz daha pahallı ama uzun kullanıcılar için ucuza geliyor.

Şimdilerde orjinal platin veya iridyum bujiler için 100.000km deniyor, eski nesil bujilerle karşılaştırdığımızda fark yine çok şaşırtıcı.

Sevgi ve saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2012, 18:31:22 »
Atilla bey, Atilla abicim, özür dilenecek bir durum yok, sizin öyle düşündüğünüzü anladım ama dediğiniz gibi bende şaşırmıştım, teknoloji sandığımızdan hızlı yenileniyor. Yeni orjinal antifriz piyasadan biraz daha pahallı ama uzun kullanıcılar için ucuza geliyor.

Şimdilerde orjinal platin bujiler için 100.000km deniyor, eski nesil bujilerle karşılaştırdığımızda fark yine çok şaşırtıcı.

Sevgi ve saygılarımla..
sağol kardeşim, bendende kucak dolusu sevgi ve saygılar.